❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Na ktorej strane je problem

Návody a problémy s konfigurací.
keksik

Na ktorej strane je problem

Příspěvekod keksik » 11 years ago

Ahojte, potrebujem vyriesit-vysvetlit historicky vlekly problem. Na ktorej strane spoja mam problem, ked CCQ ukazuje toto.
na obrazku je klientska strana. Cize na Ap strane je to obratene Tx je mizerne a Rx je 100%.
Přílohy
signal.jpg
signal.jpg (2.3 KiB) Zobrazeno 2510 x
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

CCQ 75% bych nepovažoval za mizerné.... Ale když už bys to tady chtěl řešit tak musíš detailně popsat celý spoj (co je na jaké straně za matroš, na jakou vzdálenost spoj je a v jakém prostředí)...
0 x

keksik

3com píše:CCQ 75% bych nepovažoval za mizerné.... Ale když už bys to tady chtěl řešit tak musíš detailně popsat celý spoj (co je na jaké straně za matroš, na jakou vzdálenost spoj je a v jakém prostředí)...

Tak skace to aj na 10%.. zavisi kedy spravim screenshot. To len na ilustraciu, zas riesme nepodstatne veci. Ide o princip, na ktorej strane mi co ukazuje. Neriesim spoj ako taky, kurnik.
Len logicku stranku veci, na ktorej strane hladat problem, na prijimacej ci na vysielacej. Prosim piste len ti co sa radiotechnike rozumiete. Ja som amater samouk, nemam na to skoly ani bunky, inac by som sem nevypisoval. Vrele vdaka.
0 x

telleke

Příspěvekod telleke » 11 years ago

No tak jelikož je horší kvalita na Rx, tedy na příjmu klienta, tak je jasné že problém může být na přijímací straně a co je nejhorší, tak i na vysílací :D Ale kurnik, když nechceš řešit konkrétní spoj, tak dostaneš všeobecnou odpověď :-) A když na to nemáš školy ani buňky, tak proč se cpeš do rádia?
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

keksik píše:Prosim piste len ti co sa radiotechnike rozumiete.

To bys asi mel specifikovat jaka skola, certifikace, kolik let zkusenosti... jsou podle tebe "rozumim radiotechnice", prip. kam ti poslat zivotopis, abys mohl posoudit s kym se tady bavit.
No, muze se ti stat, ze odpoved bude vedet i clovek, ktery ""vi jak to zjistit"" ale je to amater... ale nechci ti do toho kecat 8)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

rusenie na strane odkial je screen, v pripade ze mas vsetky HW komponenty v poriadku.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

Rekl bych ze je to jasny, mizerna je klientska strana, jeji Rx posloucha nejaky ruseni.
Koukal jsem ted na jeden svuj spoj z mesta (scan 50 SSID) na samotu (scan 0 SSID) Parametry na strane samoty v lese: Rx = 54 Mbps, CCQ= 95-100%, Tx= 36 Mbps, CCQ skace okolo 60%.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

nedavno jsem resil podobnej problem,
spoj kterej do te doby jen jako "vino" cca tri roky , 80Mb nebyl problem ve stredne zarusenem prostredi se najedou propadnul , data rates na <120Mb
vymenil jsem jednotku na jedne strane , ... nic
vymenil jsme jednosti na druhe strane , ... nic
stale stejne
vymenil jsem jednu stranu anten , .. nic
vymenil jsem drou stranu anten , ... a hle
spoj ma opet propustnost kolem 80Mb (realny trafik) , slikovano na data rates 270-300Mb stabilne , ccq 99% ,
problem byl nekde kolem anteny , vsechno peclive zavulkanizovano , nechapu doted , ale stalo se ,
asi nejaka unava
Naposledy upravil(a) reset dne 13 Aug 2014 23:24, celkem upraveno 1 x.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

keksik

reset píše:nedavno jsem resil podobnej problem,
spoj kterej do te doby jen jako "vino" cca tri roky , 80Mb nebyl problem ve stredne zarusenem prostredi se najedou propadnul , data rates na <120Mb
vymenil jsem jednotku na jedne strane , ... nic
vymenil jsme jednosti na druhe strane , ... nic
stale stejne
vymenil jsem jednu stranu anten , .. nic
vymenil jsem drou stranu anten , ... a hle
spoj ma opet propustnost kolem 80Mb , slikovano na data rates 270-300Mb stabilne , ccq 99%

Toto viem presne ze ma caka, ale je to blbe miesto aj jedno aj druhe, tak som si to chcel ulahcit a zvysi pravdepodobnost spravnej voby strany na prvy sup, hehe.
Pintero, Midni a Reset vrele dik. Ja som to kedisy vdel, ale starnem, co uz. A mudrlantom, odkazujem-- jde te se VYCPAT !!!
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

mimo to jsem pri vymene anten vymenil anteny jirous za strouracky , ale ve znacce bych to nevidel , nejake kurvitko , klasika
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 11 years ago

mimo to jsem pri vymene anten vymenil anteny jirous za strouracky , ale ve znacce bych to nevidel , nejake kurvitko , klasika

Letos už jsem se s tímhle problémem setkal několikrát.
Klasika je jirous namontovanej konektorem dolu - zkondenzuje kapička vody přesně na zářiči a dokud se nevypaří, tak je CCQ mizerné.
Nebo vosička nanosila housenky moc velkou dírou na odtok vody do sektorky a zazdila to hlínou. Voda tam pomalu natékala kolem konektoru a vždycky za určité teploty, jak zkondenzovala voda na zářičích, tak spadnul signál na klientech o 15dB. Přitom ta anténa několik let jela bez jakýchkoliv problémů. Stačilo vyvrtat ještě větší díry na odtok vody a už to zase jede.

A mudrlantom, odkazujem-- jde te se VYCPAT !!!

Chrobák truhlík jsi ty. Pokud očekáváš účinnou pomoc, tak musiš specifikovat hned v dotazu, typ zařízení, antény, kabely a umístění antén.
Bez toho to patří do začátečnické sekce.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

keksik

Selič píše:

Letos už jsem se s tímhle problémem setkal několikrát.
Klasika je jirous namontovanej konektorem dolu - zkondenzuje kapička vody přesně na zářiči a dokud se nevypaří, tak je CCQ mizerné.
Nebo vosička nanosila housenky moc velkou dírou na odtok vody do sektorky a zazdila to hlínou. Voda tam pomalu natékala kolem konektoru a vždycky za určité teploty, jak zkondenzovala voda na zářičích, tak spadnul signál na klientech o 15dB. Přitom ta anténa několik let jela bez jakýchkoliv problémů. Stačilo vyvrtat ještě větší díry na odtok vody a už to zase jede.

A mudrlantom, odkazujem-- jde te se VYCPAT !!!

Chrobák truhlík jsi ty. Pokud očekáváš účinnou pomoc, tak musiš specifikovat hned v dotazu, typ zařízení, antény, kabely a umístění antén.
Bez toho to patří do začátečnické sekce.

Poniektori vratane teba necitaju pozorne co je napisane. Ja sa nepytam ako riesit to spatne CCQ, to je pre mna malina, ale sa pytam na ktorej strane to zvycajne je, ked to takto ukazuje, ake su skusenosti, kedze ako podaktori pochopili a napisali ze v podstate sa to neda s urcitostou zistit, na vine moze byt kazda zo stran. Chcel som si len ualhcit pracu, zvolenim na prvy sup tu spravnu vadnu stranu. Takze ked sa budem pytat preco mam take nizke CCQ, tak jasne ze uvediem vsetky okolnosti, ale tento pripad to nie je.
0 x