❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jednoduchý indikátor stavu přípojky
Jednoduchý indikátor stavu přípojky
Zákazník má přání, zda bych mu mohl zřídit nějaký indikátor stavu internetové přípojky ve smyslu funguje/nefunguje, což by se vyhodnocovalo třeba na základě pingu na nějakou IP adresu. Jde o to, že k přípojce má připojen jen platební terminál na karty a žádný počítač, tak aby v případě nějaké poruchy věděl, že není možné terminál použít. Ideální představa by byla malá krabička s dvě diodama signaluzující stav, ale může jít samozřejmě i o nějaké úplně jiné řešení. A ideálně něco, co se nemusí podomácku vyrábět. Napadá někoho něco?
0 x
Mikrotik a v případě nedostupnosti danné IP adresy rozsvítit USER LED?
0 x
-
nastavit na IP rele (http://www.i4wifi.cz/Monitoring/LAN-ovladac-s-rele.html) watchdog bud na tvojí bránu nebo někam do netu a při nedostupnosti sepnout relé (je tam přepínací). na to buď jednu nebo 2 diody podle uvážení.
samozrejme typů IP relé je víc, ale na těhle používám watchdogy bez problémů.
samozrejme typů IP relé je víc, ale na těhle používám watchdogy bez problémů.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Jakýkoliv starý mikrotik se speakrem a při nedostupnosti IP může pípat někde pod stolem... to stačí ne?
0 x
Ale sak na terminalu to na displayi jasne vidi a muze udelat kdykoli test, teda jedine, ze by to potreboval odesilat mimo tu prodejnu nekam k sobe.
0 x
Radek Úlehla píše:Jakýkoliv starý mikrotik se speakrem a při nedostupnosti IP může pípat někde pod stolem... to stačí ne?
Zdravím,
ano taky bych to považoval za nejjednodušší řešení. Je bych si přál ( pro nás starší ročniky ) trošičku silnější pípač, v hlučnějším prostředí to neslyším. Asi by to chtělo rozměrově podobný pípač, který by se jen přehodil.
mpcz, 03.08.2014
0 x
Jestli by nebylo jednodušší změnit dodavatele připojeni...
0 x
Lukas Kristek
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
RB433 skriptem ovladat relatko piny pro vetrak a je to 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Tyjo, RB433 má nějaké piny pro FAN, které jdou ovládat? To jsem ani nevěděl.
Já bych na tohle použil RB750UP, kde bych skriptem sepnul POE na jednom z portů... no a z něj už se dá napájet cokoliv rozumného - buzzer, sirénka..
Snadné, rychlé a bez nějakého většího pájení a bastlení - stačí jenom napájecí kablík RJ45<->5,2mm jack.
Já bych na tohle použil RB750UP, kde bych skriptem sepnul POE na jednom z portů... no a z něj už se dá napájet cokoliv rozumného - buzzer, sirénka..
Snadné, rychlé a bez nějakého většího pájení a bastlení - stačí jenom napájecí kablík RJ45<->5,2mm jack.
0 x
T-T
lukas píše:Jestli by nebylo jednodušší změnit dodavatele připojeni...
Čekal jsem, kdy se někdo rýpavý ozve s podobnou poznámkou. Věc se má tak, že zákazník nově přešel k nám od poskystovatele, u kterého měl problémy s dostupností. No a jelikož už je po dřívějších zkušenostech nedůvěřivý, tak chce holt nějakou indikaci stavu přípojky.
0 x
Díky za různé tipy. Vidím to na nějaké řešení s mikrotikem. Zaujala mě zmínka o USER LED, ale protože se v tom množství routerboardů neorientuju, tak se zeptám...který z nich byste mi doporučili, aby měl user led, bylo možno z něj udělat 2,4 GHz APčko (když už tam zákazník tu krabičku bude mít, tak ať má i wifi) a samozřejmě bylo co nejlevnější? 

0 x