❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Protlak home made
Re: Protlak home made
co jsem se dival na nejaky rakety, tak to vychazi uz dost cenove ne? Navic je potreba kompresor...
0 x
Otázkou samožřejmě je, jak vážně a do jaké míry chcete optické přístupové sítě stavět. My jsme kopili dvě sady zemních raket včetně kompresorů. Za posledních 12 měsíců máme realizováno 47 000m výkopových tras (z toho cca 10 000m protlaků). Pro zajímavost tento objem představuje 100 000m položených trubiček 7/4, 40 000m trubičky 14/10, 8 000m trubky 25/20 a 250 instalovaných rozvaděčů. Mimochodem ty kompresory na protlaky jsou ideální pro zafukování trubek 14/10 a 7/4.
0 x
Jsem si myslel jakej jsem borec, že jsem letos vykopal 5km 
Na protlaky si volám firmu 500.-Kč/m. Tady jsem se inspiroval bulletem a mám vyrobeno něco podobného příští týden otestuji a dám vědět.

Na protlaky si volám firmu 500.-Kč/m. Tady jsem se inspiroval bulletem a mám vyrobeno něco podobného příští týden otestuji a dám vědět.
0 x
helapc píše:Jsem si myslel jakej jsem borec, že jsem letos vykopal 5km
Borec rozhodně seš. Těch tvých 5km ti může ostatních 98% ISpíku závidět...
0 x
Otevru toto tema... drive (z doslechu) existovala rucni vec, kterou se protlacelo. Pouzivala se rucni hydr. pumpa. Nevite kde by se dalo neco takoveho sehnat? Typicky na kratne vzdalenosti pod vjezdy.
ps kolik vas stoji m raketoveho protlaku?
diky
ps kolik vas stoji m raketoveho protlaku?
diky
0 x
400-500,-Kč / m
Edit:
Cena je za neřízený protlak o průměru 60mm.
Edit:
Cena je za neřízený protlak o průměru 60mm.
Naposledy upravil(a) helapc dne 09 Sep 2015 21:08, celkem upraveno 1 x.
0 x
Většinou jsem nad 600kč/m. Když jsem poptával před pár lety jiné neřízenky, tak v našem kraji něco kolem 800kč/m. Pokud je to možné a DN110 stačí, tak nechávám příčně podvrtávat i zámkovku. Dokonce jsem letos nechal na třech místech dělat dva protlaky vedle sebe. Potřeboval jsem něco kolem DN160, řízenka by se mi nikam nevešla, tak se to zkusilo neřízenkou.
O řízence se raději zmiňovat nebudu, protože jsem předal kolegovi dost mastnou fakturu
. Kdybych tu měl lepší podloží, tak se mi vyplatí vrtat i podélné chodníky v zámkovce.
O řízence se raději zmiňovat nebudu, protože jsem předal kolegovi dost mastnou fakturu

0 x
Co se tyce protlaku nerizenych (klasicka hydraulika) typicky statni silnic a je tam udelana kanalizace. Da se to protlacit? Je to zasypane odvalem (032). Na rizenak tam neni misto.
0 x
Ahojda,
narovinu nema cenu delat podomacku protlaky, rizenej se da poridit za 750kc/m nerizenej za 400-500kc/m po par protlacich clovek zjisti ze se vyplati poridit vlatniho krtka, jsou vyrobci co umi i pri 7,5 bar a 700L vzduchu prumer 55mm coz na 40HDP uplne staci. Kompresor mame jeden jak na foukani tak na vrtani
Delame uplne vsechny vjezdy, silnice, chodniky atd. ohrome to setri praci a hlavne to oceni lidi kdyz jim kopete pred domem, ze se taky z nej dostanou ven.
narovinu nema cenu delat podomacku protlaky, rizenej se da poridit za 750kc/m nerizenej za 400-500kc/m po par protlacich clovek zjisti ze se vyplati poridit vlatniho krtka, jsou vyrobci co umi i pri 7,5 bar a 700L vzduchu prumer 55mm coz na 40HDP uplne staci. Kompresor mame jeden jak na foukani tak na vrtani

Delame uplne vsechny vjezdy, silnice, chodniky atd. ohrome to setri praci a hlavne to oceni lidi kdyz jim kopete pred domem, ze se taky z nej dostanou ven.
0 x
/josef
Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení
Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení
OK já bych potřeboval udělat teď řízený protlak pod křižovatkou, je to cca 40m, v západních čechách, kdyby jste věděli o někom. Díky
0 x
judzin píše:OK já bych potřeboval udělat teď řízený protlak pod křižovatkou, je to cca 40m, v západních čechách, kdyby jste věděli o někom. Díky
A jaké je tam podloží? To je rozhodující. Podle podloží, vzdálenosti a množství sítí vybírám protlakáře

0 x
Podlozi neznam, klasicka krizovatka ve meste, a 40m je to napric, mam k tomu schvalene stav. povoleni, site klasika - plyn, kanalizace, o2, nejaky osvetleni.
0 x
A jsou známy hloubky a polohy? Bez znalosti podloží je vrtání pěkně naprd, a bez sond nad sítěmi tak akorát jednou nohou v kriminálu. Mám tři firmy které mi vrtáji a je mezi nima velký rozdíl jak v úspěšnosti tak v ceně na metr
0 x
Když už jsme u toho. Jak se zjišťují hloubky, když není známá? Dokáže to zjistit i firma, co dělá protlak?
Mám v cestě plyn, vodovod a kanalizaci. Kanalizace je 3m hluboko a plyn.. tam je ten problém. Ale co si pamatuji, tak 1,2-1,8m, ale to je dost velké rozpětí.
Mám v cestě plyn, vodovod a kanalizaci. Kanalizace je 3m hluboko a plyn.. tam je ten problém. Ale co si pamatuji, tak 1,2-1,8m, ale to je dost velké rozpětí.
0 x