❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mrtve CM9 na signal!!!! OZIVENI

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Mrtve CM9 na signal!!!! OZIVENI

Příspěvekod FAny1000 » 18 years ago

Tak a je to tady

uz me opravdu s... jak se mi kupi mrtve cm9 po bourkach nebo i jinych problemech.

Takze jsem vlezl do dilny a vyzkousel jsem jit tomu na kloub.
Opravdu jak nekdo tady jiz psal odchazi velmi casto prepinac anteny tx-rx antena a nebo b.
jednoducha pomoc sundal jsem ho ,je to ten maly smej cerny mezi konektoramy anten a zkusil jsem ho natvrdo proklemovat na jednu z anten.

No musim rict ze je to trochu piplacka a vysledek je vice nez super ,je faktem ze tam kde R52 hlasi signal -65 je na takto upravene CM9 -50 :-))

Je to v provozu na 2.4ghz jako ap a uz 5 den je vse v pohode.
Tak nevim mozna vam to pomuze protoze ja jich tu mel takhle mrtvych 18 a z toho 15 je zas ok:-)

Pro nektere nechapave pa samozrejme nemuzete prepinat antenu a nebo b protoze je to fuk :-)

Podrobny popis s foto vam sem hodim az zitra ted jedu zas montovat :-))

Tak co mate radost?
0 x
Nemám rád INTERNET................. :-)

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 18 years ago

FAny1000 píše:Tak a je to tady

uz me opravdu s... jak se mi kupi mrtve cm9 po bourkach nebo i jinych problemech.

Opravdu jak nekdo tady jiz psal odchazi velmi casto prepinac anteny tx-rx antena a nebo b.
jednoducha pomoc sundal jsem ho ,je to ten maly smej cerny mezi konektoramy anten a zkusil jsem ho natvrdo proklemovat na jednu z anten.

No musim rict ze je to trochu piplacka a vysledek je vice nez super ,je faktem ze tam kde R52 hlasi signal -65 je na takto upravene CM9 -50 :-))

Tak nevim mozna vam to pomuze protoze ja jich tu mel takhle mrtvych 18 a z toho 15 je zas ok:-)

Pro nektere nechapave pa samozrejme nemuzete prepinat antenu a nebo b protoze je to fuk :-)

Tak co mate radost?

pokud je to pravda, je to tak simple a frci to spolehlive, nebranim se tomu. Klobouk dolu... Jen samozrejme jakakoli jina zaruka je pryc.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

honzam

Příspěvekod honzam » 18 years ago

FAny1000 píše:Tak a je to tady

Tak co mate radost?

tak hod to foto. Jsem zvědav
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

OK, uvidime, jak to vypada, mam tu ted jednu takovou kartu... mozna by nebylo spatne, pokud to bude fungovat, udelat to uz dopredu, jako prevenci ;) ;)

Kazdopadne stejnak, pokud ty karty nemas na nStream2, tak je to prepinani k nicemu, vubec nevim proc to na ty karty cpou..
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

net.work píše:OK, uvidime, jak to vypada, mam tu ted jednu takovou kartu... mozna by nebylo spatne, pokud to bude fungovat, udelat to uz dopredu, jako prevenci ;) ;)

Kazdopadne stejnak, pokud ty karty nemas na nStream2, tak je to prepinani k nicemu, vubec nevim proc to na ty karty cpou..

Na nstreme2 nepotřebuješ přepínat A/B vstup, potřeboval bys to v případě že používáš vysílání a příjem na rozdílné antény u jedné karty
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:
net.work píše:OK, uvidime, jak to vypada, mam tu ted jednu takovou kartu... mozna by nebylo spatne, pokud to bude fungovat, udelat to uz dopredu, jako prevenci ;) ;)

Na nstreme2 nepotřebuješ přepínat A/B vstup, potřeboval bys to v případě že používáš vysílání a příjem na rozdílné antény u jedné karty

no to je jedno, tak nejak sem to myslel.. ;) ;) ;) je to zbytecnost, ktera na te karte nema co delat.... kdyby se to nepalili ty karty tak mi to je fuk, ale kdyz se se** nejaka vec, ktera je jeste k tomu zbytecna, tak to fakt potesi ..... :roll: :roll:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

net.work píše:no to je jedno, tak nejak sem to myslel.. ;) ;) ;) je to zbytecnost, ktera na te karte nema co delat.... kdyby se to nepalili ty karty tak mi to je fuk, ale kdyz se se** nejaka vec, ktera je jeste k tomu zbytecna, tak to fakt potesi ..... :roll: :roll:

Taky neznám nikoho kdo by to používal :)
0 x

fujara

Příspěvekod fujara » 18 years ago

net.work píše:je to zbytecnost, ktera na te karte nema co delat.... kdyby se to nepalili ty karty tak mi to je fuk, ale kdyz se se** nejaka vec, ktera je jeste k tomu zbytecna, tak to fakt potesi ..... :roll: :roll:

No az tak zbytocne to nie je, ten prepinac sluzi hlavne na prepinanie TX/RX a to je vec dost dolezita.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

fujara píše:
net.work píše:je to zbytecnost, ktera na te karte nema co delat.... kdyby se to nepalili ty karty tak mi to je fuk, ale kdyz se se** nejaka vec, ktera je jeste k tomu zbytecna, tak to fakt potesi ..... :roll: :roll:

No az tak zbytocne to nie je, ten prepinac sluzi hlavne na prepinanie TX/RX a to je vec dost dolezita.

Fany1000 nic nepsal o tom ze by to byl prepinac mezi prijmem a vysilani, pouze o prepinaci mezi antenou A a B......
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 18 years ago

Ja si myslim, ze je to tam i proto, ze ty karty pouzivaji i ruzni vyrobci HW AP a ty maji interni a externi antenu.
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

sory za zpozdeni ,ale nejak nestiham

obrazky jsou ulozene tady

http://www.onlinenet.cz/obr1
http://www.onlinenet.cz/obr2
http://www.onlinenet.cz/obr3

Navod obr1: je to presne tenhle cernej zmetek,sundejteho opatrne mikropajkou v lepsim pripade horkovzduchem :-)) obcas je potreba pouzit ostry lamaci nuz ,drzi tam jak svina.

az ho sundate jsou pod nim cesticky ,vetsinou je to zem ,takze aby to bylo nejednodussi prelepil jsem to samolepkou jako na obr2
Jde o to ze jsem to propojoval pomoci holych dratu ktere lezi primo na desce ,takze aby se nedotykali tech cest proto je tam samolepka .

Obr3 je schema jak to propojit aby fungoval levy konektor na antenu

Myslim ze by to mel kazdy pochopit
me to do dneska funguje uplne super tak uvidime co bude dal ,kdyz tak napiste kdyby neco nebylo jasny :-))

Jo kdyby jste meli mrtve routerboardy tak je koupim :-))

Zatim
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

FAny1000 píše:sory za zpozdeni ,ale nejak nestiham

obrazky jsou ulozene tady

http://www.onlinenet.cz/obr1
http://www.onlinenet.cz/obr2
http://www.onlinenet.cz/obr3

Navod obr1: je to presne tenhle cernej zmetek,sundejteho opatrne mikropajkou v lepsim pripade horkovzduchem :-)) obcas je potreba pouzit ostry lamaci nuz ,drzi tam jak svina.

az ho sundate jsou pod nim cesticky ,vetsinou je to zem ,takze aby to bylo nejednodussi prelepil jsem to samolepkou jako na obr2
Jde o to ze jsem to propojoval pomoci holych dratu ktere lezi primo na desce ,takze aby se nedotykali tech cest proto je tam samolepka .

Obr3 je schema jak to propojit aby fungoval levy konektor na antenu

Myslim ze by to mel kazdy pochopit
me to do dneska funguje uplne super tak uvidime co bude dal ,kdyz tak napiste kdyby neco nebylo jasny :-))

Jo kdyby jste meli mrtve routerboardy tak je koupim :-))

Zatim
)

trosku ostrejsi obrazky by nebyly ?! :lol:
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 18 years ago

Sice ty karty vysilaji docela malym vykonem, ale nevim, jak se jim bude libit, ze si vysilaji do vlastniho prijmace! Dle meho nazoru tam ten prepinac neni jen na prepinani anteniho konektoru, ale i vysilaci/prijmaci cesty aby si to nevysilalo samo do sebe. Dalsi vec je, ze ten tam ten prepinac slouzil jako ne zrovna vhodna prepetova ochrana, tak se muze stat, ze pri prepeti se neodpali jen prepinac(ktery tam nebude), ale treba pres minipci slot celej RB.

Mira
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

to je sice mozne ale ten prepinac je 100% jen na anteny ,rx/tx se dela jinde a to i proto ze kdyz ti tenhle prepinac odejde karta furt normalne komunikuje ale jen se snizeným vykonem ,takze kdyby to byl prepinac tx /rx tak by to nekomunikovalo:-)
Navic je to dano i faktem ze vstup do tohohle smejda je dvoji rx a tx pokud kartu vyuzivas jen na jednu antenu jsou oba vstupy spojene a poslane na antenu A nebo B,pokud pouzivas anteny dve tak prepinac spoji jen tx cestu na antenu A a rx cestu na antenu B.
Jo a na tyhle maly karte je daleko vice citlivejsich smejdu ze spis odejde neco na ni a umrtvi se dokonale ale RB určitě přežije.
Takze kdyz to shrneme to co jsi podotknul je nesmysl :-)) nic ve zlem.

pro laiky vysvetleni: ten prepinac je proste jenom prepinacem ktery prirovnam k spinaci svetel ,pokud ho poskodite nebo upalite kontakt bude vam zarovka taky svitit jen malinko nebo vubec.

Nebojte se toho ,skoda vyhozenych cm9 ,me jich v siti bezi uz 5 a zatim vse ok,je faktem ze se je snazim davat na sektory nebo jen spoje p2p 5ghz i 2.4ghz.

A tesi me ze jsem malinko usetril:-)) kdyby se naskytl nejaky problem dam sem okamzite vedet ,muzete se spolehnout.
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 18 years ago

ja bych z toho tak nadseny nebyl. zaruka je v ... a dalsi narade co shori bude ten RX/tx switch :) a ten tak lehce proklemovat nejde.. a poto reklamovat karticku bude asi pekna pakarna.. leda ten antenni switch poslat v sacku jako prislusenstvi :)
0 x