❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EPS CyberPower

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Ladik
antispam: Ano

Re: EPS CyberPower

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

uw:phoenix píše:
Ladik píše:
uw:phoenix píše:Obrázek tady:
http://uloz.to/xdN5yZSA/bypass-popis3-jpg

Cena by byla 1900 Kč za jeden. Je to opravdu jen za materiál a práci.
Samozřejmě si to můžeš sám vyrobit levněji, ale velká zábava to není :D

Velice pekne, nebylo by schematko prosim? :-)

No... říkejme tomu třeba know-how :)
Ale stále jsou nějaké kousky k dispozici, i když už né mnoho... zájem mě docela překvapil. Ale pochopitelně můžeme i něco přivyrobit, že 8)

To napajeni pro UPS je spojene s napetim 2? Tomuto jedinemu konektoru totiz nerozumim.
Jinak bych bral jeden kousek, snad to neresetuje server pri prepnuti.
Dalo by se to pouzit i pro agregat?
Zkusim odpovedet sam, asi ano pri rucnim prepnuti napeti 2 z 220V na agregat v pripade, ale ze je UPS OK ze?
0 x

mladas

Příspěvekod mladas » 11 years ago

Podle toho jak to má fungovat to je zapojene asi takto:

schema.jpg
(108.22 KiB) Zatím ještě nestaženo

Načmáral jsem to rukou v rychlosti po láhvi vína, takže nekritizujte grafickou stranku věci, díky za pochopení

PS: a je to tady na Watchdogu mám prohozené L a N na obrazku je to spatně, ale na fci to nemá vliv :lol: nebudu už pít
0 x

Ladik

Diky, ale jak funguje to rele v pripade ze neni ups? Nevidim k nemu jine napajeni aby preplo.
0 x

mladas

Příspěvekod mladas » 11 years ago

pokud není napětí na UPS výstup tak není napájena cívka relé a proud jde z 230síť přes rozpínaci kontakty relé do zatěže (do výstupu)
0 x

uw:phoenix

Příspěvekod uw:phoenix » 11 years ago

Ladik píše:To napajeni pro UPS je spojene s napetim 2? Tomuto jedinemu konektoru totiz nerozumim.
Jinak bych bral jeden kousek, snad to neresetuje server pri prepnuti.
Dalo by se to pouzit i pro agregat?
Zkusim odpovedet sam, asi ano pri rucnim prepnuti napeti 2 z 220V na agregat v pripade, ale ze je UPS OK ze?

Ahoj, ano je to přesně tak.
Napětí ze sítě je přímo spojené se vstupem pro UPS, takže když jde proud, tak se UPS samozřejmě nabíjí. Je to takto řešeno z důvodu plug and play výměny. Každý má teď přivedený PC konektor na vstup do UPS (popřípadě schuko). Připojení bypassu znamená zapojit přívod el. sítě na vstup napětí 2. bypassu a UPS má samostatné kablíky pro sebe přímo připravené na bypassu. Bypass lze také přepínat manuálně pomocí páčky přímo na relé.

Co se týče vnitřní logiky, tak uvnitř není ani jediná pohyblivá součást nebo nějaký čip, který by mohl selhat... to je na tom právě krásné ;) Jen pasivní "dráty a patice relé". Teoreticky se může odpálit maximálně ta signální doutnavka :D
Jediný prvek, na kterém stojí a padá spolehlivost celé jednotky je právě samotné relé - jde o Schrack PT570730, spolehlivost je cca 230 000 cyklů sepnutí:
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 70730.html

Rychlost přepnutí je pár ms, stejná jako mají UPSky a většina měničů s funkcí UPS. Čerpadlo, PC, adaptér... nic z toho není problém takto jistit.
0 x

mladas píše:pokud není napětí na UPS výstup tak není napájena cívka relé a proud jde z 230síť přes rozpínaci kontakty relé do zatěže (do výstupu)

Ano ano... svatá pravda :idea:
0 x

Ladik

U teho rele pisou ze ma max 6A neni neco silnejsiho?
Potreboval bych to na sadit nejenom na sitech, ale i v jednom vetsim racku s dvema servery, kde bude startovaci proud min 10A pak uz bude stacit 6A bez problemu.
0 x

jcb

Příspěvekod jcb » 11 years ago

Vratim se od diskuse o bypassu k tomu co se tu resilo tj, CP vs. INTEX. Dnes jsme to nasadili na sajt kde nam CP padnul pri vypadku proudu pri bource. No a dneska se nam tu jedna prohnala po nasazeni intexu . 4x vypadek proudu intex maka sajta bez vypadku takze zatim to vypada dobre.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Jak je to vlastně s hlukem při provozu? CP od určité zátěže (cca. 40 %) spustil ventilátor. To by ani tak nevadilo, protože většinou máme zátěž menší, ale CP-600 vydává taky i jakýsi "brum", ať už je zátěž jakákoliv. Jak je to u Intexu? Dal by se použít např. v paneláku? A co zvuková signalizaci při provozu na baterii? Je nějaká a dá se případně vypnout?
0 x

jcb

V paneláku to asi k nasazení je, když budu brát, že to bude někde ve výtahové šachtě. Když je tomu teploučko tak si to větrák pustí samozřejmě, ale v pokojové teplotě co jsem to měl a měl sem to připojen na 7 Ah baterii se stolním větrákem to nefoukalo pouze až skončila baterie. Zvuková signalizace jen při přechodu na baterii pak ticho a na konci baterky to párkrát píplo že to končí. Vypnul stolní větrák a chvilku si točil svůj, hluk žádný velký. V podstatě co si vzpomínám nepřevyšoval hluk chladícího se PC :)

Prozatím jsem z nouze musel koupit další dva a už běží na sajtech a zatím bez problémů. Pokud to vydrží asi to schválíme za použitelné řešení. Pokud ano budu je mít v nabídce na nějakejch 2100-2200 bez daně kdyby někdo chtěl.
0 x

jcb píše:V paneláku to asi k nasazení je, když budu brát, že to bude někde ve výtahové šachtě. Když je tomu teploučko tak si to větrák pustí samozřejmě, ale v pokojové teplotě co jsem to měl a měl sem to připojen na 7 Ah baterii se stolním větrákem to nefoukalo pouze až skončila baterie. Zvuková signalizace jen při přechodu na baterii pak ticho a na konci baterky to párkrát píplo že to končí. Vypnul stolní větrák a chvilku si točil svůj, hluk žádný velký. V podstatě co si vzpomínám nepřevyšoval hluk chladícího se PC :)

Prozatím jsem z nouze musel koupit další dva a už běží na sajtech a zatím bez problémů. Pokud to vydrží asi to schválíme za použitelné řešení. Pokud ano budu je mít v nabídce na nějakejch 2100-2200 bez daně kdyby někdo chtěl.

Odkud ty INTEXy kupujete? Na netu je problém sehnat něco za rozumnou cenu a skladem (pokud nechci sadu s baterií). O pár kousků bychom měli zájem...
Díky.
0 x

jcb

V ČR jsem koupil od Discompu. Nyní jich mám pár navíc a není problém sehnat další do týdne.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Včera v 16:00 jsem spustil kalibraci baterek (4x 225Ah)

Je to CPS5000Pro

http://www.cybermole.cz/kalibrace.jpg
0 x

blax

Příspěvekod blax » 10 years ago

Radek Úlehla píše:Včera v 16:00 jsem spustil kalibraci baterek (4x 225Ah)

Je to CPS5000Pro

http://www.cybermole.cz/kalibrace.jpg

jakou pouzivas kartu pro komunikaci s CPS5000Pro? kde kartu sehnat?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

0 x