❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s VOIP / O2, TPlink td-w8951NB

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
bflmpsvz

Problém s VOIP / O2, TPlink td-w8951NB

Příspěvekod bflmpsvz » 11 years ago

Dobrý den,

obracím se na vás s dotazem při nastavení routeru TP-Link TD-E8951NB ADSL2+ a VOIP telefonu.

Router mám zapojený přímo na RJ11 ze zdi, bez splitteru. ADSL internet mi v pořádku funguje, mám tu linku 2Mbps/200Kbps, odezvy kolem 30-70ms. Na tomto připojení se používá pouze jeden IP telefon, který ale s tímto modemem zlobí. Do teď tu byl klasický zyxel p-600 hw-t3 v2 a na tom fungoval telefon v pořádku. Aktuálně, když někdo volá z venku k nám, tak je vše v pořádku. Slyším já jeho i on mě (vylučuje poškozený telefon). Jakmile ale volám někam já, tak protistrana mě slyší, já však neslyším nic (při vytáčení není slyšet ani tón).

Zkusil jsem již reset modemu a nastavení znova, vyzkoušel jsem jiné porty. Víc mě opravdu nenapadá. Při hovoru jsem zkoušel odezvu sítě a byla na normálu, i při testování rychlosti. Jsem už bezradný, nemá někdo nějakou radu?

Děkuji.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

prednes to podpore VoIP operatora co pouzivas...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

bflmpsvz

Příspěvekod bflmpsvz » 11 years ago

Jedná se o O2. Dotaz jsme vznesli, nedokážou jakkoliv pomoc, jelikož se nejedná o router jejich nabídky.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

a nedela ten TPlink nahodou NAT SIP ?

to by na to ukazovalo. Skus to tam nekde najit a zrusit
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

O2 neposkytuje VoIP sluzby jen ti dodava net a ten pouzivas i k provozu VoIP telefonu. a v nem resp v brane mas nastaven ucet od nejakeho VoIP operatora, ne ale O2.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Pintero

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

pcwifi píše:O2 neposkytuje VoIP sluzby jen ti dodava net a ten pouzivas i k provozu VoIP telefonu. a v nem resp v brane mas nastaven ucet od nejakeho VoIP operatora, ne ale O2.

Na to jsi prisel kde, ze O2 neposkytuje VoIP sluzby ?? Dela to naprosto bezne, dokonce vim o 2 penzionech tady pobliz, ktery jedou pres ADSL od O2 a pres tu linku jede VoIP. Dodavka komplet od O2.
Ja mu delam servis, nechce prejit, ma ramcovou smlouvu a v ni dalsi hotely nekde v Krkonosich, tak to nechce rusit.
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 11 years ago

Jo, to je pravda, že O2 poskytuje, jen to bezi pouze po jejich linkach (máme u zákazníka 2 linky a jejich IP telefony musíme provozovat pouze na 02 lince).

A to že řeknou, že nevedi, to je jasný, ty operátoři jsou jen cvičený opičky s knížkou odpovědí, nevědi nic... zkus na ten telefon přesměrovat všechny porty, jinak by mělo bejt 5060 a nekde sem musel dat i 10000 až 20000. ale buhví na čem outů jedou. Možná ještě při hovoru kouknout do NATový tabulky.
0 x