❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB v dětském domově

Návody a problémy s konfigurací.
Sherlock
Kontaktovat uživatele:

RB v dětském domově

Příspěvekod Sherlock » 11 years ago

Ahoj všem,
ve zdejším dětském domově pomáhám nové ředitelce se síťováním a věcmi kolem, a došlo i na wifi. Tu tam zatím pro klienty (tak těm dětem/mládeži říkají) nemají vůbec, ale rádi by ji pro ně zavedli. Ovšem chtějí to mít pod kontrolou, takže by chtěli, aby:
- pro každého klienta mohli říct, odkdy dokdy bude fungovat (asi zvlášť všední dny a zvlášť víkendy)
- v případě problémů mohli klienta kdykoliv zastavit - přerušit mu net
- na jeden klientský účet může být připojeno v jednu chvíli jen jedno zařízení (když by někdo dal své heslo jinému, tak se oba najednou nepřipojí)

Uvažoval jsem o virtuálním AP pro každého klienta (bude jich cca 10, ve věku od 10 do 20 let), ale tam nejdou nastavit časová kritéria - odkdy dokdy má jet.
Neměl by někdo radu, jak na to?

Předem díky.
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

tak to by te mohl zajimat hotspot
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Sherlock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sherlock » 11 years ago

OK, díky za nasměrování.
Hotspot jsem zatím nikdy nepoužil, tak zkusím nastudovat, jestli se tam dá něco takového uplatnit.
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín

query

Příspěvekod query » 11 years ago

Já bych to viděl asi následovně... udělej hostpot, nainstaluj usermana a udělej si profily účtů podle délky připojení. Např. 1hod, 5hod, 24hod. a v každém profilu si vygeneruj xyz uživatelů a označ si je prefixem. Pak si je vytiskni a udělej z nich lístečky. V hotspotu si nastavíš, že se uživatelé budou po použití mazat (já to dělám scriptem) a že na jeden účet bude jenom jedna MAC. Pak budeš rozdávat lístečky podle toho, jak byl kdo hodný :-). To máš asi jednodušší, než ředitelku učit s mikrotikem
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

za odmenu poukazku na 5h internetu, to je dobry napad, vyuzil by se i v domacnosti
vymenim 4 kusovky za 24h poukazku :-D
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná