Ahoj zkoušel sem test maximalní propustnosti mikrotiku 912 na které pořád všichni nadávají.
Výsledek je 250Mbps
Vzdalenost CCA 1KM
Prostředí moc nezarušené
Asi bych si vybral na nějaký p2p spoj spíše 411 ale jen pro ukazku co 912 umí..
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
TEST RB912
TEST RB912
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky pořízený 2014-06-30 15-10-38.png (134.95 KiB) Zobrazeno 3883 x
0 x
Hmm "prostředí moc nezarušené" . . . Co si pod tím mám představit ? Řeknu Ti, že u nás se nechytáme ani s RB911, RB711 ani s Groovem. Teď máme velký problémy s duálníma spojema co krměj menší AP.
0 x
Nezarušené prostředi je takové kde není pověšených 200 antén na jednom stožáru od konkurenční spol. 
A jaky máš problém s antenama?

A jaky máš problém s antenama?
0 x
Na jakých anténách to běží, nějaký scan z těch tiků aby měl člověk představu zarušení? Nastavení nv2 TDMA 2ms? Signály,ccq,ROS?
0 x
Ahoj
Anteny jsou Jirouse 30ky, TDMA je na 1ms signaly byly ve stavu default na -35 musel jsem je zredukovat na -50 pomoci rizeni regulace vykonu.
protoze byly moc prepalené, firmware používam novy 6.15 se zapnutym novym ovladačem. Co se tyče ccq je 98-100%. A par dalších uprav.
Scan list bych poslal ale nemužu to ted rozpojit. Takže nekdy jindy. NV2 je nastaveno na nejvyžší podporované rychlosti. HT priority je jen 0
Ted jsem zkoušel další spoj na 6 km ale už to funguje jen asi na 160Mbps
Anteny jsou Jirouse 30ky, TDMA je na 1ms signaly byly ve stavu default na -35 musel jsem je zredukovat na -50 pomoci rizeni regulace vykonu.
protoze byly moc prepalené, firmware používam novy 6.15 se zapnutym novym ovladačem. Co se tyče ccq je 98-100%. A par dalších uprav.
Scan list bych poslal ale nemužu to ted rozpojit. Takže nekdy jindy. NV2 je nastaveno na nejvyžší podporované rychlosti. HT priority je jen 0
Ted jsem zkoušel další spoj na 6 km ale už to funguje jen asi na 160Mbps
0 x
zdwena píše:Ahoj zkoušel sem test maximalní propustnosti mikrotiku 912 na které pořád všichni nadávají.
Výsledek je 250Mbps
Vzdalenost CCA 1KM
Prostředí moc nezarušené
Asi bych si vybral na nějaký p2p spoj spíše 411 ale jen pro ukazku co 912 umí..
proč by sis vybral RB411? ta tohle nedá.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
411 to daji stejně jako 912ky. Přenosova rychlost PCI je 300mbps takže nevidím v tom problém.
411 mám radeji přijdou mi spolehlivejší měl jsem několik 912 a občas se stalo že nefugovaly nekdy dobře občas se zasekly a musely se zresetovat
do tovarního nastaveni a pak nastavit znovu. Mám tady nahodou dve 411GL s R52Hn tak to vyzkouším asi jen na stole ale kolem 200Mbps by to mělo určitě jít.
411 jsou myslím aji vykonnější než 912
(možna)
411 mám radeji přijdou mi spolehlivejší měl jsem několik 912 a občas se stalo že nefugovaly nekdy dobře občas se zasekly a musely se zresetovat
do tovarního nastaveni a pak nastavit znovu. Mám tady nahodou dve 411GL s R52Hn tak to vyzkouším asi jen na stole ale kolem 200Mbps by to mělo určitě jít.
411 jsou myslím aji vykonnější než 912

0 x
zdwena píše:411 to daji stejně jako 912ky. Přenosova rychlost PCI je 300mbps takže nevidím v tom problém.
411 jsou myslím aji vykonnější než 912(možna)
ale houby

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Hapi: tvrdým napájaním myslíš samostatný napájací kábel na power konektor a nepoužívať poe?
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD
asi spise mysli ze RB912 si spickove vezme az 14W tusim, coz musi dodat i zdroj. Treba casto pouzivany zdroj UBNT 24V/0,5A to uz nedoda...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:asi spise mysli ze RB912 si spickove vezme az 14W tusim, coz musi dodat i zdroj. Treba casto pouzivany zdroj UBNT 24V/0,5A to uz nedoda...
Zdravím,
to mohu potvrdit, 2x912-ka při zapnutí Btestu + jedna v klidu mi úplně zlikvidovaly zdroj 13,8V/3A paralelně s AKU 17AH. Napětí kleslo a už se to nenastartovalo, konektor RJ se úplně rozžhavil (cín). Musel nastoupit zdroj 24V/3A. Kabel UTP od zdroje k RB měl něco málo přes 7m. Na 24V v pohodě jede už půl roku. Zdroje 12V rozhodně nedoporučuji už nikam mimo lokální napájení 1x klient.
mpcz, 11/07/2014
0 x
goblajz píše:Dvanáctivoltový napájení vymyzelo snad s odchodem Ovislinků ne?
Zdravím,
vymizely 12V adaptéry. Záložní zdroje s AKu ne, s nástupem 912-ek jsme přinuceni k záložním zdrojům 24V, což jsou bohužel 2 AKU + finanční a technické problémy s tím spojené. Ale i přes ty problémy je to nutné.
mpcz, 11/07/2014
0 x
My už máme skoro všetko na 24V a kde mám zariadenia s menším napätím tak tam ide:
http://www.gemtech.eu/sk/kamerove-systemy/prislusenstvo/zdroje-napajania/dc-dc-converter-module-4.5-19v-dc-2a.html.
Akurát, že teraz začíname vo väčšej miere používať spoje s 48V, tak tam ešte pribúdajú meniče 48/24V
http://www.gemtech.eu/sk/kamerove-systemy/prislusenstvo/zdroje-napajania/dc-dc-converter-module-4.5-19v-dc-2a.html.
Akurát, že teraz začíname vo väčšej miere používať spoje s 48V, tak tam ešte pribúdajú meniče 48/24V

0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD