❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

winbox

Návody a problémy s konfigurací.
maxg

winbox

Příspěvekod maxg » 11 years ago

Dobrý den,

rád bych se optal na radu. Požíval jsem léta XP a bez problému přes Winbox. Teď nový NB a WIn7 kde mám opravdu v 99% problém s přihlášením přes MAC.
Trvá to dlouho než vůbec Winbox detekuje Mikrotik a přes port napíše hlášku" Could not connect to (port 20561) timed out" tu MAC v hlášce tam nepíšu.
Nic moc jsem k odstranění nenašel window firewall vyplej a AV je Eset Antivir.

Díky za pomoci.

MN
0 x

zdwena

Příspěvekod zdwena » 11 years ago

Někdy mi to děla když vy mažeš defaultní konfiguraci a mikrotik je prazdny pak se tam nejde pripojit.
Dělalo mi to u 9xx serie
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

maxg píše:Dobrý den,

rád bych se optal na radu. Požíval jsem léta XP a bez problému přes Winbox. Teď nový NB a WIn7 kde mám opravdu v 99% problém s přihlášením přes MAC.
Trvá to dlouho než vůbec Winbox detekuje Mikrotik a přes port napíše hlášku" Could not connect to (port 20561) timed out" tu MAC v hlášce tam nepíšu.
Nic moc jsem k odstranění nenašel window firewall vyplej a AV je Eset Antivir.

Díky za pomoci.

MN

Zdravím,
ten "hledaný" RB je hned u PC na kabelu? Je linka k němu kvalitní?
mpcz, 10/07/2014
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

taky mi to delalo pri prazde konfiguraci a verzi 5.xx s kterou vesmes chodi SXT / 9xx z vyroby, po upgrade na 6.10-13 zatim vse ok...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

A nebo si pořídíš lepší switch a po dvou dnech zkoumání windows ti docvakne, že broadcast storm control winboxu po MAC trošku vadí ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Zakaž ostatní síťová připojení, která nepoužíváš. Největší problém jsou ta virtuální, pokud budeš mít povoleno jen wifi a LAN bude to chodit bez problémů.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Co tím myslíš? Já nic takového nepoužívám ... tak nevím. Ale WAN Miniport je tam v defaultu a pak z Virtualboxu. Funguje mi to (na Win7).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 11 years ago

Mne sa este nieco take nestalo. Skor by som sa pozrel, ci je zapnuty MAC server pre spravny interface. Viem, ze niektore kusy SXT a pod. nemali MAC server zapnuty pre vsetky interfacy.
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

maxg

Příspěvekod maxg » 11 years ago

Dobrý den,

děkuji za pomoc vypnutí ostatních interfacu krom lan,wifi a openvpn zabralo a hned se to chová tak jak má. Alespoň v mém případě.

S pozdravem

MN
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 11 years ago

tiez sa mi taketo nieco stava ked uz ho mam nastaveny a pripojim ho napriamo pokial neviem ip tak vyriesi to pripojenie cez switch...
0 x