Dobrý den,
rád bych se optal na radu. Požíval jsem léta XP a bez problému přes Winbox. Teď nový NB a WIn7 kde mám opravdu v 99% problém s přihlášením přes MAC.
Trvá to dlouho než vůbec Winbox detekuje Mikrotik a přes port napíše hlášku" Could not connect to (port 20561) timed out" tu MAC v hlášce tam nepíšu.
Nic moc jsem k odstranění nenašel window firewall vyplej a AV je Eset Antivir.
Díky za pomoci.
MN
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
winbox
Někdy mi to děla když vy mažeš defaultní konfiguraci a mikrotik je prazdny pak se tam nejde pripojit.
Dělalo mi to u 9xx serie
Dělalo mi to u 9xx serie
0 x
maxg píše:Dobrý den,
rád bych se optal na radu. Požíval jsem léta XP a bez problému přes Winbox. Teď nový NB a WIn7 kde mám opravdu v 99% problém s přihlášením přes MAC.
Trvá to dlouho než vůbec Winbox detekuje Mikrotik a přes port napíše hlášku" Could not connect to (port 20561) timed out" tu MAC v hlášce tam nepíšu.
Nic moc jsem k odstranění nenašel window firewall vyplej a AV je Eset Antivir.
Díky za pomoci.
MN
Zdravím,
ten "hledaný" RB je hned u PC na kabelu? Je linka k němu kvalitní?
mpcz, 10/07/2014
0 x
taky mi to delalo pri prazde konfiguraci a verzi 5.xx s kterou vesmes chodi SXT / 9xx z vyroby, po upgrade na 6.10-13 zatim vse ok...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
A nebo si pořídíš lepší switch a po dvou dnech zkoumání windows ti docvakne, že broadcast storm control winboxu po MAC trošku vadí ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Zakaž ostatní síťová připojení, která nepoužíváš. Největší problém jsou ta virtuální, pokud budeš mít povoleno jen wifi a LAN bude to chodit bez problémů.
0 x
Co tím myslíš? Já nic takového nepoužívám ... tak nevím. Ale WAN Miniport je tam v defaultu a pak z Virtualboxu. Funguje mi to (na Win7).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Mne sa este nieco take nestalo. Skor by som sa pozrel, ci je zapnuty MAC server pre spravny interface. Viem, ze niektore kusy SXT a pod. nemali MAC server zapnuty pre vsetky interfacy.
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified
Blažej Krajňák
Blažej Krajňák
Dobrý den,
děkuji za pomoc vypnutí ostatních interfacu krom lan,wifi a openvpn zabralo a hned se to chová tak jak má. Alespoň v mém případě.
S pozdravem
MN
děkuji za pomoc vypnutí ostatních interfacu krom lan,wifi a openvpn zabralo a hned se to chová tak jak má. Alespoň v mém případě.
S pozdravem
MN
0 x
tiez sa mi taketo nieco stava ked uz ho mam nastaveny a pripojim ho napriamo pokial neviem ip tak vyriesi to pripojenie cez switch...
0 x