❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PowerBridge M10 - lag

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
paja78

PowerBridge M10 - lag

Příspěvekod paja78 » 11 years ago

Ahojte,

cca rok mam na M10 spoj na 6Km. Doposud to frcelo normalne. Signal -56/-57, Noise -87, CCQ 99, AirMax Q - 95%
Firmware 5.5.8.

Mam otocenou topologii. Od meho DB sviti klient a na druhe strane je AP. Zacalo to delat to, ze spadla propustnost na
radove 5-8Mbit... (nevim presne kolik to delalo puvodne, ale radove 40-50). Pri prihlasovani na klienta (toho mam blize k sobe)
se webova stranka otvira desne pomalu. Kdyz lezu spojem na druhou stranu do AP, tak to leze lepe.
Pritom rate to ukazuje 81.9/81.9 pri 14Mhz kanalu.

Testoval jsem ruzne kanaly, zmensil jsem sirku 28 na 14.... chvilku to jede OK a pak se to treba do 5ti minut zacne
chovat spatne...

Neresil to uz nekdo? Spektrak jsem bohuzel netestoval.. pac se jsem rad, ze mne jede prihlaseni do dvou bank bez
potizi... v nejhorsim si javu rozjedu jinde.... na mem DB jiny 10Ghz spoj neni a okolo taky nic.... jsem sam na kopci.

Diky, P.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Interní test taky protlačí tak málo mezi jednotkami? Sundal bych spoj a testoval na stole, nejlépe s náhradní jednotkou v případě potřeby.
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

takže je to kram hlavně že jsi ušetřil :D
jinak je to 5ghz radio vytuněny na 10ghz freqenci takže se na to dívej tak že je to jak kdybys měl problem na roketu a ty problemy už se tu myslím řešily
0 x

pata

Příspěvekod pata » 11 years ago

paja78 píše:Ahojte,

cca rok mam na M10 spoj na 6Km. Doposud to frcelo normalne. Signal -56/-57, Noise -87, CCQ 99, AirMax Q - 95%
Firmware 5.5.8.

Mam otocenou topologii. Od meho DB sviti klient a na druhe strane je AP. Zacalo to delat to, ze spadla propustnost na
radove 5-8Mbit... (nevim presne kolik to delalo puvodne, ale radove 40-50). Pri prihlasovani na klienta (toho mam blize k sobe)
se webova stranka otvira desne pomalu. Kdyz lezu spojem na druhou stranu do AP, tak to leze lepe.

Testoval jsem ruzne kanaly, zmensil jsem sirku 28 na 14.... chvilku to jede OK a pak se to treba do 5ti minut zacne
chovat spatne...

Neresil to uz nekdo? Spektrak jsem bohuzel netestoval.. pac se jsem rad, ze mne jede prihlaseni do dvou bank bez
potizi... v nejhorsim si javu rozjedu jinde.... na mem DB jiny 10Ghz spoj neni a okolo taky nic.... jsem sam na kopci.

Diky, P.

:lol: nejvyssi cas to hodit do škarpy! :) :idea: tenhle zaku*vovač 10GHz pásma, kapacita na nic, pouzitelnost chabá, takže je čas na spolehlivé a kvalitní technologie :idea:, ale k tomuto je treba asi opravdu dospět.... :roll:
0 x

David2006

Zase flame bez užitku asi okurkova sezona a abstak. :lol:
0 x

shooter

David2006 píše:Zase flame bez užitku asi okurkova sezona a abstak. :lol:

sice se směješ ale má pravdu
jestli dat za šrot co mě přenese 50mbit 22tis a hestě HD nebo dat 2x peterkostroj do bondingu tak jsme na stejnym penízu s tím že ti peterkostroje daj 60mbit full a kdyby jeden za kukal jedu na 30mbit a ne na 5mbit

je to kram a jestli ti jede rok tak ho reklamuj uvidime co ti n a to řeknou klienti
0 x

paja78

Dekuji za konstruktivni napady misto reci o usetreni... nejsem dement a vim kde mam nasadit poradny spoj a kde to snese smecko.
Proste tohle je lastmile, kde jsem to chtel otestovat... jelo to obstojne, tak proc ne.

Otestovat se ma vsechno... nejlepe na vlastni kuzi. Ja to stejne zitra sundam a dam tam plonkovniho summita, ale i tak bych
to rad resuscitoval.

P.
0 x

shooter

tak jo n na jakejch to más anténách jakejch držácích co voda ted pršelo nezateklo někam ? hod foto
0 x

paja78

anteny jsou tam od Jirouse.
Rano mne to jelo na bandwidth test (mikrotik to mikrotik) k zakaznikovi 50Mbit (TX/RX rate 91Mbit, 14Mhz). BT pres primo tech jednotek mezi sebou take 50Mbit jednim smerem.
(obraceny smer ty stejne vysledky)

Tedka behem obeda pri stejnem signalu jako rano a stejne modulacni rychlosti uz Mikrotik2Mikrotik ukazuje 8-15Mbit, ale Radia nativne mezi sebou nameri 50/50.

Na moji strane to je zapichle do RB1100x2 ... FTP orig patch. Odpoledne tam posilam technika a ten kabel promeri Flukem a asi ho prehodi do jineho portu v ramci testovani.

P.
0 x

shooter

mám zato že bud je něco v fresnelce nebo tě někdo sestřelil nebo máš vosí hnízdo v ozařovaču :D
0 x

David2006

Pingneš si po KABELU obě strany? Co to píše na jednotky....1,1,1,1,1,1,1, nebo 1,1,1,5,1,1,5,...ms? Slinkované obě strany na 100Mbit ethernetu bez erorů? Když to pořád jede bezdrátově na 50Mbs při 14MHz tak asi není problém sv bezdrátové části, ale zaměřil bych se na ethernety ať už jednotky tak protikusu. Log neudává asi nic a signálově/noise je konstantní i při zátěži?
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

Vyzkoušej na obou stranách na MK udělat fix rychlosti ethernetu na 100M full...
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 11 years ago

paja78 píše:Ahojte,

Firmware 5.5.8.

chovat spatne...

Diky, P.

Zajima me SNR a CCQ, kdyz to nefrci. Celkem bych dokazal verit i tomu, ze te tam rusi nejaky FDD spoj, ktery ty svym TDDckem nedokazes ve spektru najit, stejne jako on tebe. Chtelo by to spektrak (ne v radiu ale opravdu merak) a podivat se co ti tam jede.
Naposledy upravil(a) GRFS dne 11 Jul 2014 09:28, celkem upraveno 1 x.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

shooter

to by mu přece pomohla změna kanalu
jaký máš výkon není někde v okoli něco co by mohlo ovlivnit anténu ?
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 11 years ago

shooter píše:to by mu přece pomohla změna kanalu
jaký máš výkon není někde v okoli něco co by mohlo ovlivnit anténu ?

Jsou sajty, kde neni prilis volno ani ve 14MHz rastru, zvlast kdyz PBM10 pouziva obe polarizacni roviny.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art