❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

APC nastavení/kalibrace po výměně baterie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
net.work
Kontaktovat uživatele:

APC nastavení/kalibrace po výměně baterie

Příspěvekod net.work » 11 years ago

Ahoj,

mám APC SURT2000XLI a měnil jsem teď baterie.
UPS se chová naprosto normálně, akorát si myslím, že nabíjí málo baterie.
Plné nabití trva jen necelé 3 hodiny (dle stránek APC by to měly být 4 hodiny). Po odpojení napájení kapacita rychle klesne na nějakých cca. 75% a poté již normálně klesá lineárně.
V nabitém stavu mají baterie přesně 54.54V.
Zatím jsem dělal jen 2 testy doby zálohování (z 100% do úplného vypnutí) a první test se zátěží 760W dopadl dobře (záloha byla dokonce o minutu delší než je na stránkách APC), druhý test byl s 260W zátěží a ten dopadl hůře - o 10min. kratší zálohovací čas.
Po výměně jsem udělal kalibraci pomocí tohoto sw: www.apc-fix.com

Je toto chování normální (ten skok při přepnutí na aku)? Dá se to nějak zkalibrovat/nastavit, aby nabíjel déle AKU?

Díky moc za odpovědi.
0 x
Jan Ptáček

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 11 years ago

Tiež som mal problém z jednou touto mrchou , ale tá mi po vímene batérií nevydržala bežať viac ako 5 min.
Tak som ju pripojil na zátaž (cca 3/4) odpojil sériový kábel a nechal vybiť na nulu. Nechal nabiť a znova vybil . Potom som pripojil manažment nechal nabiť a znova vybil, no a po tomto si to rozmyslela a dostala sa na tabuľkové hodnoty.

Ale už som mal na stole dve SURT2000XLI ktoré normálne nabíjali čas zálohy podľa papierov , ale ked išla z bateriek a po výpadku sa 230V obnovilo tak sa reštartovala aj stým že vypla/zapla výstup 230
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

ta moje funguje naprosto normalne, ale ma nejaky problem s nabijem tech baterii....
Prvni test byl ten skok (pri prepnuti na aku) na cca. 83%, druhy test na 71% a ted delam treti a sletelo to na nejakych 52%
Podle me ty baterie proste nejsou plne dobite, nebo si to jinak neumim vysvetlit.
Mam k dispozici 2 sady nahradnich baterek, takze chybu v aku muzeme vyloucit...
0 x
Jan Ptáček

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Kalibrace se da udelat pres terminal nebo pres orig SW od APCcka a tam kliknes na kalibraci, ale to trva tak dlouho jak se baterie nabije, komplet vybije a znovu nabije, takze temer cely den.
Pres terminal 5min :-) samozrejme pak test vybiti, treba na zarovkach.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

co se tyce te kalibrace pres terminal - mas na mysli neco takoveho? http://www.joeteck.com/apc-repair.htm
0 x
Jan Ptáček

Ladik

Ano vice mene, ale musis znat konstanty pro danou UPSku :-)
Tady je jakysi univerzalni kod, ktery je ale u kazde UPSky uplne jiny
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

To jsem tak nejak pochopil - existuje nekde nejaka tabulka? Nic moc jsem nedohledal... Jinak ten APc-fix mi tam cpe konstantu 75...
Da se nejak nastavit (treba nejaky trimr na desce) aby nabijel treba o pul voltu vice? ja si stale myslim, ze ty baterie nikdy nedobije do plna (a jak to dle testu vypada, kazdy dalsi test je horsi a horsi)...
0 x
Jan Ptáček

net.work
Kontaktovat uživatele:

Tak nasel jsem nejakou tabulku konstant: http://apcupsd.com/manual/manual.html#r ... y-constant akorat moje tam samozrejme neni...
0 x
Jan Ptáček

Ladik

Je to tak, ale moc jich tam nemaji :-)
Jakou mas ty?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Jak pisu v uvodnim prizpevku - SURT2000XLI

Neznate nekoho kdo by udelal diagnostiku te UPS (celkova kontrola - nabijeni, atp...) - Idealne MS kraj?
0 x
Jan Ptáček

Ladik

Muzu ve Zline :-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Ladik: Mas PM :)
0 x