❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Omnitik UPA

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
zdwena

Omnitik UPA

Příspěvekod zdwena » 11 years ago

Ahoj potřeboval bych malou radu ohledně "poečkového" omnitiku.

Mám kabel cca 35 m přes poe a trafo které k tomu dávají (tuším že 24 V 1.5A) napajím omnitik (ten jeden bez problému)
Ale samotný omnitik mi už nechce napájet mikrotik který do nej připojím. Tak moje otázka zní jestli přes utp kabel 35m nepřenese dalších 500mA na napajení dalšího zařazení. Nebo to může dělat UTP spojka která je uprostřed toho kabelu..:-)

podotýkam že před spojkou to fungovalo....ale samotný kabel jsem testoval lan testerem je v poradku.. jen jestli není problém v te délce.. nebo mu vadí ta spojka..?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

zdwena píše:Ahoj potřeboval bych malou radu ohledně "poečkového" omnitiku.

Mám kabel cca 35 m přes poe a trafo které k tomu dávají (tuším že 24 V 1.5A) napajím omnitik (ten jeden bez problému)
Ale samotný omnitik mi už nechce napájet mikrotik který do nej připojím. Tak moje otázka zní jestli přes utp kabel 35m nepřenese dalších 500mA na napajení dalšího zařazení. Nebo to může dělat UTP spojka která je uprostřed toho kabelu..:-)

podotýkam že před spojkou to fungovalo....ale samotný kabel jsem testoval lan testerem je v poradku.. jen jestli není problém v te délce.. nebo mu vadí ta spojka..?

Zdravím,
zkus třeba rozvést to slovo "nechce". To je jako že ten druhý nesvítí, svítí a nenabootuje nebo co to přesně dělá? Odkud se vzal ten údaj 500mA?
mpcz, 30.05.2014
0 x

zdwena

OK

Omnitik se rozběhne bez problémů nabotuje všechno mužu se do něj dostat.
zařízení na něm pověšené se nerozjede (neblika nesviti nepipa) takže nebootuje..a nevykazuje žádné známky funkčnosti..

někde na internetu bylo že jeden vystup z omnitku jde zatížit max 500mA
0 x

mpcz

zdwena píše:OK

Omnitik se rozběhne bez problémů nabotuje všechno mužu se do něj dostat.
zařízení na něm pověšené se nerozjede (neblika nesviti nepipa) takže nebootuje..a nevykazuje žádné známky funkčnosti..

někde na internetu bylo že jeden vystup z omnitku jde zatížit max 500mA

Tak to asi nebude kabelem. Je to určitě verze s poe na portech eth? Zkus omnitik zkusmo připojit krátkým kabelem a uvidíš hned ...
mpcz, 30.05.2014
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

A zkoušel jsi tam dát v nastavení PoE forced on?
Případně vyzkoušej /interface ethernet poe settings a tam si zapni ether1-poe-in-long-cable: yes
0 x

zzam

Příspěvekod zzam » 11 years ago

Je to tak jak píše Goblajz- přesně tohle jsme řešili minulý týden
0 x

zdwena

forced on jsem zkoušel nemelo to žadny efekt..
Je to verze UPA na kratkem kabelu to jede normálně
in long poe jsem nezkoušel. myslim že tam ani taková volba není na eth1..ale podivam se ješte jednou.

diky..
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

Musíš přes terminál...
0 x

zdwena

Tak jsem na to přišel děla to spojka na kabelu...:-)

Zkoušel jsem to na 15m kabelu a pro test jsem dal dve spojky za sebou. Mikrotik ani nehlul brvou..
pak jsem dal jen jednu mikrotik obcas problikl..a pak vyzkoušeno bez spojek pohodička všechno najelo.

prikladam par fotek :-)
Přílohy
2014-05-.jpg
(145.66 KiB) Zatím ještě nestaženo
201aa.jpg
(154.73 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x

mpcz

Zdravím,
nasadil bych ohmetr na ten dlouhý kabel a spojky a voltmetr postupně na celou trasu. Jsi si jistý, že ty spojky jsou opravdu 1:1?
mpcz, 30.05.2014
0 x

zdwena

spojka je to tady tato...

https://www.discomp.cz/default.asp?cls= ... tiid=12803

ale ještě jsme ji neměřil..:-)
0 x

mpcz

zdwena píše:spojka je to tady tato...

Podle toho popisu vypadá spojka OK. Ale už jsem viděl POE panely s hromadně naletovanými LED naopak, takže je možné vše. Podle mě stačí tu spojku v půlce rozlomit (vratný jev, je třeba mladý, silný muž) a mrknout na zapojení, jestli je to 1:1. Někdy najdeš kablíky, někdy pl. spoj.
mpcz, 31/05/2014
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

nevím jak ostatní, ale já tuhle spojku nemám rád. Skusil bych https://www.discomp.cz/?cls=stoitem&stiid=21758 nebo ještě lépe https://www.discomp.cz/?cls=stoitem&stiid=15890
0 x
Petr Krist

Ladik

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

zdwena píše:spojka je to tady tato...

Chlape, to neni spojka pro CAT5 a vyse, ale max na telefonni kabely, pripadne jako nouzovka !!!
Uz je mi jasne proc ti to nejelo.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

s touto spojkou máme také děsné problémy, konektory se v tom úplně vaklají, je to šílený, je to opravdu na RJ45? někdy se mi zdá že není...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...