❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ether1 - nstreme2 <---4km---> nstreme2 - ether1

Návody a problémy s konfigurací.
tovarnik

ether1 - nstreme2 <---4km---> nstreme2 - ether1

Příspěvekod tovarnik » 18 years ago

Travim ctenim fora a zkousenim uz dva dny. Neda mi to a uz se chci zeptat pac me z toho uz pekelne boli hlava (a zub) :?

Mam 2PC MT 2.9.42, v kazde 1xether a 2xwlan. Nstreme je funkcni. Do PC1/ether chci privest pater a potrebuji, aby na PC2/ether pater pokracovala.

Bude tady nekdo tak hodny a poradi mi?

Dekuji
0 x

tovarnik

Blurcak píše:No jestli to dobre chapu tak musis hodit na kazdem PC eth a nsterem do bridge

Zkousel jsem to, asi jsem to nastavoval blbe...
Nebyl by postup?

Predem dik
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

tovarnik píše:Travim ctenim fora a zkousenim uz dva dny. Neda mi to a uz se chci zeptat pac me z toho uz pekelne boli hlava (a zub) :?

Mam 2PC MT 2.9.42, v kazde 1xether a 2xwlan. Nstreme je funkcni. Do PC1/ether chci privest pater a potrebuji, aby na PC2/ether pater pokracovala.

Dekuji

Pokud slape nstreme, tak je jeste potreba vytvorit bridge v obou pc a ether1 + nstreme2 do nej pridat jako porty.
0 x

tovarnik

raven-il píše:
tovarnik píše:Travim ctenim fora a zkousenim uz dva dny. Neda mi to a uz se chci zeptat pac me z toho uz pekelne boli hlava (a zub) :?

Dekuji

Pokud slape nstreme, tak je jeste potreba vytvorit bridge v obou pc a ether1 + nstreme2 do nej pridat jako porty.

A to bude vsechno? Zadne EoIP nebo neco takoveho? Na PC1 vytvorim interface bridge, otevrit bridge, zalozka port a do nej dat nstreme1 a ether1. To same na PC2 a tot vse?
0 x

jumbocb

Příspěvekod jumbocb » 18 years ago

Dekuji

http://www.airnetcz.cz/MT/
0 x

tovarnik

Dekuji vsem zucastnenym za pomoc, uz mi to fici...

V jednoduchosti je sila :D
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 18 years ago

a když to proroutuješ, tak z toho vymáčkneš ještě víc....
0 x

rroxtedy

Příspěvekod rroxtedy » 18 years ago

A jakym zpusobem to mam proroutovat?? Jako ze kazdymu rozhrani nastavit jiny rozsah IP adres a stejnou vychozi branu??
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

rroxtedy píše:A jakym zpusobem to mam proroutovat?? Jako ze kazdymu rozhrani nastavit jiny rozsah IP adres a stejnou vychozi branu??

Prostě každé straně nastav pro ten daný interface jinou ip adresu ale ze stejného rozsahu (klidně použij rozsah /30 - 4IP) , tím pingneš z jednoho na druhý. Pak zadáš na obou strojích že všechny ip rozsahy které jsou na jedné straně spoje a chtějí jít na druhou stranu, mají použít bránu která je právě na druhé straně spoje. Teï mě tu budou určitě ostatní kamenovat že sem to blbě vysvětlil a že by to šlo vyřešit i pomocí default gw pokud je to přívod netu, a pak není potřeba dělat routu. Chce to vidět jak máš stavěnou sí a nakreslit si to, ono se to dost blbě popisuje.
0 x

rroxtedy

Příspěvekod rroxtedy » 18 years ago

Dik vsem, kteri odpovidaji i na zakladni dotazy, o tom prece fora jsou, ze se najde nekdo zkusenejsi, ktery poradi treba i zacatecnikum, nebo stredne pokrocilym.... Uzivatel Leeonek je fakt ochotnej uz po nekolikaty se chytil jen on a odepsal....Dik
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 18 years ago

rroxtedy píše:...o tom prece fora jsou, ze se najde nekdo zkusenejsi, ktery poradi treba i zacatecnikum, nebo stredne pokrocilym...

Ale je rozdíl mezi radou a "radou".
rroxtedy píše: Uzivatel Leeonek je fakt ochotnej uz po nekolikaty se chytil jen on a odepsal

Má fakt výdrž ,chlapec.To se prostě musí nechat. :)
0 x