❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Uzemnenie stoziara - bleskozvod
Uzemnenie stoziara - bleskozvod
Zdravim, mame stoziar 12m v extravilane a k tomu mensiu budovu pre technologiu. Napajanie bude Grid, FV, BAT s vystupom 240V (INV bude v miestnosti v rozvadzaci). Tech. miestnost je z kov. ramu, bocnice pur. panel. Otazka je, ako to cele ochranit, aby to pokial mozno prezila technologia. Pripojka 240V ma cca 270m a pojde priamo od tranformatora. Podla noveho by mal byt oddeleny zberac + by sme to doplnili o zvodice prepatia. Bohuzial, je to len nas odhad zapojenia
V prilohe je stoziar bez tech, miestnosti, ale pre predstavu snad postaci. Pripadne, ak mate nejaky kontakt na koho sa obratit, kto sa tomu prof. venuje. Vdaka.

- Přílohy
-
- WP_20140419_16_53_20_Pro.jpg (187.83 KiB) Zobrazeno 4213 x
0 x
LaCosta píše:Zdravim, mame stoziar 12m v extravilane a k tomu mensiu budovu pre technologiu. Napajanie bude Grid, FV, BAT s vystupom 240V (INV bude v miestnosti v rozvadzaci). Tech. miestnost je z kov. ramu, bocnice pur. panel. Otazka je, ako to cele ochranit, aby to pokial mozno prezila technologia. Pripojka 240V ma cca 270m a pojde priamo od tranformatora. Podla noveho by mal byt oddeleny zberac + by sme to doplnili o zvodice prepatia. Bohuzial, je to len nas odhad zapojeniaV prilohe je stoziar bez tech, miestnosti, ale pre predstavu snad postaci. Pripadne, ak mate nejaky kontakt na koho sa obratit, kto sa tomu prof. venuje. Vdaka.
Zdar,
mam tri stožiare
9 metrov
12 metrov
cca 5 rokov fungujú bez bleskozvodu. logicky, ak sú tam železné petky, ten cely stožiar je bleskozvod.
17 metrový je bez prípojky 220V iba turbína,solar a akumulatory. Funguje rok všetko OK, aj búrky boli poriadne a očitý svedok hovoril, že dostal priamy zásah a ani som to nevedel.
Neriešil by som to.
0 x
Obrať se na firmu Saltek http://www.saltek.eu/cz/technicko-obchodni-zastupci . Popiš jim o co se jedná a oni ti moc rádi a přesně poradí. Jednám s nimi hodně často a maximální spokojenost. Ceny mají mnohem lepší jak předražený DEHN.
0 x
No ak tam bude lic. spoj, tak to nie je ako vymenit RB za par korun. Nechcem kaslat na STN, ale v tomto pripade uvitam radsej ochranu technologie ako cloveka 
Telleke, pozriem vdaka.

Telleke, pozriem vdaka.
0 x
Muzu ti dat kontakt na cloveka, ktery se cely zivot venuje montazim hromosvodu a se kterym spolipracujeme.
Jinak svodice prepeti urcite - davaji se tam kde je bud privod el nadzemni, nebo v blizkosti je vysoky bod, nebo je objekt chranen hromosvodem. Krome jiz zmineneho salteku se muzes mrknout po ABB nebo CITEL, ten je taky cenove dostupny.
Jinak svodice prepeti urcite - davaji se tam kde je bud privod el nadzemni, nebo v blizkosti je vysoky bod, nebo je objekt chranen hromosvodem. Krome jiz zmineneho salteku se muzes mrknout po ABB nebo CITEL, ten je taky cenove dostupny.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
- midnight_man
Jediné čo môžeš urobiť je namontovať prepaťové ochrany pred elektroniku (zo strany napájania) - to ale ochrániš tak maximalne zdroje. Ďalej poriadne prepäťovky na ethernet smerom k rádiám. Lenže pri priamom zásahu bleskom do sajtu ti nepomôže ani svätená voda....
0 x
Pochodil som dosť stožiarov, ale ani na jednom som nevidel oddialený bleskozvod.
Pár stožiarov máme aj my, či už v teréne (10-15m), alebo na bytových domoch (6m) a ani na jednom nie je oddialený hromozvod. A to sme sa bavili s viacerými revíznymi technikmi. Všetci sa zhodli na jednom - oddialený bleskozvod, áno, môže byť, ale potrebuješ k nemu zvlášt zvod do zeme a stožiar musíš aj tak napojiť na zemniacu sústavu objektu (bytový dom).
Pár stožiarov máme aj my, či už v teréne (10-15m), alebo na bytových domoch (6m) a ani na jednom nie je oddialený hromozvod. A to sme sa bavili s viacerými revíznymi technikmi. Všetci sa zhodli na jednom - oddialený bleskozvod, áno, môže byť, ale potrebuješ k nemu zvlášt zvod do zeme a stožiar musíš aj tak napojiť na zemniacu sústavu objektu (bytový dom).
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD
Kolik te vysel ten fajnovy stozar s tim "posedem" nahore? 
Jake to ma prosim rozmery zakladny a vysku?

Jake to ma prosim rozmery zakladny a vysku?
0 x
taky by me zajimalo kolik to kostovalo, pripadne proc si zvolil tenhle typ stozaru ? tohle jsem snad jeste nikde nevidel,,,
0 x
No je to skoro ako mensia BTS, neviem co presne myslis v ramci designu. Cele je to stavane pre pevnost a odolnost. V oblasti, kde sa stoziar nachadza, skoro stale fuka vietor a to nevravim o zime. Mozeme to ovesat kolko chceme a nic neriesime.
0 x
LaCosta píše:No je to skoro ako mensia BTS, neviem co presne myslis v ramci designu. Cele je to stavane pre pevnost a odolnost. V oblasti, kde sa stoziar nachadza, skoro stale fuka vietor a to nevravim o zime. Mozeme to ovesat kolko chceme a nic neriesime.
MOzes povedat kolko to stalo? aka je sirka, velmi pekne to vyzera..
0 x