❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 TCP problem - ak ide cez viac ako 1 routerboard
Re: NV2 TCP problem - ak ide cez viac ako 1 routerboard
Takze robil to bridge...po naroutovani vsetko v poriadku...
0 x
Koukám že NV2 má v kombinaci s bridgem a někdy i se switchem celkem problém. 

0 x
-
rado3105 píše:pri TDMA 2: download 1 tcp na ap: 90mbit/s, download 1 tcp na dalsi mk(za ap): pokles na 30mbit/s -ako som opisoval v uvode.
pri TDMA 1: download 1 tcp na ap: 67mbit/s, download 1 tcp na dalsi mk(za ap): 44-48mbit/s
cize maximalka poklesne, ale zaujimave ze pri tdma 1 je pokles rychlosti omnoho nizsi na dalsi mikrotik za ap, ako v pripade tdma 2....cize s velkou pravdepodobnostou to robi nv2....
..vecer to este preroutujem a uvidime....
a co sa tyka tej odozvy...tak nevidim rozdiel medzi tdma1 a tdma2 v oboch pripadoch je naho...
tdma 2:
tdma 1:
pokud meris pingem odezvu na nezatizene lince, musis si uvedomit, ze se nejprve musi pro klienta naplanovat vysilaci okno. To chvili trva. Pokud tou linkou behaji data tak je bud ucpana nebo hodne spatne fungujici. Navic pokud mas defaultne nastavenou NV2 tak ping packety maji prednost pred beznym provozem. Takze predpokladam tu nezatizenou linku...
Pokud snizis TDMA size, klesne latence a jedno kazde vlakno TCP ma sanci jet vyssi rychlosti (existuje zavislost max rychlosti TCP na latenci)
0 x
rado kde konkretne si mal bridge? len na AP a to wlan s lan v bridge? tam si to prehodil na routovanie a uz je to ok? ci mal si bridge este niekde inde?
0 x
nepomohlo by zde reseni "switche" na RB?
nebude to lepsí jako klasický bridge?
nebude to lepsí jako klasický bridge?
0 x
vsetky tieto problemy boli sposobene pouzivanim Simple queues, po ich vypnuti to ide ako ma...
0 x
Simple queues jsi mel kde? Na rb2011(3) ?
A jakou hodnotu jsi tam mel nastavenu?
K.
A jakou hodnotu jsi tam mel nastavenu?
K.
rado3105 píše:vsetky tieto problemy boli sposobene pouzivanim Simple queues, po ich vypnuti to ide ako ma...
0 x
ano...s obmedzenim presahujucim 100M(na testy)
0 x