Na konferenci v přerově 2014 se mluvilo o dotacích, které mají být v roce 2014 spuštěny. Dotace na rozvoje 30Mb+ internetu. Digtální česko 2.0. Vím že spousta z vás nemá dotace v lásce, já také ne a proto se ptám, co bude dále. Protože pokud si konkurence dotaci vezme, tak je samozřejmě ve velké výhodě i oproti dobře prosperjící firmě, která má hodně peněz na investice.
Začíná se mi líbit řešení, které bylo na konferenci uvedeno a to ve své lokalitě docílit černé bary v mapě ČTU a tak zachovat klasickou soutěž bez takzavaných podvodů s dotacemi.
případně máte nějaké jiné návrhy?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ČTU mapa pokrytí internetu, jakou strategii zvolit?
ČTU mapa pokrytí internetu, jakou strategii zvolit?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
jo aby si všichni škrably dotaci
kam mám poslat žádost ?
kam mám poslat žádost ?
0 x
Je jedno co zvolíš. Přitopí leckde slušně i 3.6GHz na které si nešáhneš během roku.
0 x
no 3,6GHz nespadne lokálním ispíkům, což dotace lokálním můžou spadnout
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
shooter píše:jo aby si všichni škrably dotaci
kam mám poslat žádost ?
žádost se bude posílat na ministerstvo průmyslu, ale bude pouze pro bílá a šedá místa v mapě a hlavně stejně si musíš peníze někde půjčit a dostaneš je až zpětně.
0 x
okoun píše:no 3,6GHz nespadne lokálním ispíkům, což dotace lokálním můžou spadnout
Jinými slovy se obáváš víc toho že někdo začne dělat po venkově ve velkém optiku než to že si kdokoliv s kapitálem může vcelku levně stavět v placeném pásmu přípojky pro PtM? No vše je koneckonců možné.
0 x
jistě protože pásmo 3,6GHz není levné, nějakých 17 milionů a to je pouze vyvolávací cena, tak si nemyslím, že internet se tam bude prodávat za 300 Kč jako ve volném.
navíc ty dotace velmi nahrávají lidem "speklunatům" co umí dobře v těchto problématickách chodit, ale vůbec to nenahrává technikům a síťařům, což není jejich obor, samozřejmě ten kdo je dobrý síťař a i dobrý právník, tak má trochu vyhráno
modelový příklad, nějaká osba, která disponuje s vyšším kapitálem, postaví úplně novou síť, potom za 2 roky na ní dostane dotaci a potm ji prodá. této osobě půjde jen o to aby vydělala na těch dotacích, jianč žádné hlubnší poslání toto mít nebude. jinak po 5 letecho co tu dotaci dostane prakticky síť může být zrušena a dotace nemusí být navrácena, co jsem slyšel.
navíc ty dotace velmi nahrávají lidem "speklunatům" co umí dobře v těchto problématickách chodit, ale vůbec to nenahrává technikům a síťařům, což není jejich obor, samozřejmě ten kdo je dobrý síťař a i dobrý právník, tak má trochu vyhráno

modelový příklad, nějaká osba, která disponuje s vyšším kapitálem, postaví úplně novou síť, potom za 2 roky na ní dostane dotaci a potm ji prodá. této osobě půjde jen o to aby vydělala na těch dotacích, jianč žádné hlubnší poslání toto mít nebude. jinak po 5 letecho co tu dotaci dostane prakticky síť může být zrušena a dotace nemusí být navrácena, co jsem slyšel.
0 x
okoun píše:navíc ty dotace velmi nahrávají lidem "speklunatům" co umí dobře v těchto problématickách chodit, ale vůbec to nenahrává technikům a síťařům, což není jejich obor, samozřejmě ten kdo je dobrý síťař a i dobrý právník, tak má trochu vyhráno
njn, musis se rozhodnout, co vlastne chces delat, jestli sit, dotace, ucetnictvi, pravnicinu.... nelze donekonecna sedet na jedne zidli.
Jinak jasne, jsem pro to, aby dotace sly do nemocnic, dalnic, silnic a pod.
0 x
no jo to máš pravdu, ale 400 lidí neuživý tolik míst, na to zatím musí vystačit jeden člobrda, nicméně on dobrý právník sotjí více jak technik 

0 x
tak samozrejmne pokud nemas cas ani moznosti si tu dotaci sehnat, muzes si sehnat cloveka ktery je v tom zbehli a onu dotaci ti za nejaky poplatek sezene.
0 x
jenže největší legrace je ta že musí se udělat investice a potom požádat o dotaci a ta nemusí být schválena, takže celkem slušně v háji.
0 x
pokud splnis pozadavky ktere bude potreba pro dotaci. A budes mit vse v poradku, neni duvod aby ti dotace nebyla pridelena.
Neresme jestli tam pak nebudou penize a nebudou ti mit z ceho vyplatit. Tak v tomto pripade jde o to jen jak rychle dokocis projekt a zazadas.
Neresme jestli tam pak nebudou penize a nebudou ti mit z ceho vyplatit. Tak v tomto pripade jde o to jen jak rychle dokocis projekt a zazadas.
0 x
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
konečně vidím aktuální verzi té mapky, ale dobře ten starnet boduje v jižních čechách 

0 x