❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

tak bud prosimte konkretni ... ja fakt chci vedet jake klicky vyuzivaji :)

me tyto reci prijdou jako klasicka ceska zavist .. nekdo neco udela, ano prodava to a ma za to teda nejaky peniz ... druhy udela ho*no, ale hned vypravi ze ten co neco udelal je hajzl, podnika neopravnene a podobne keci ... ale dukazy ? co PRESNE delaji spatne ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Kličky nezneužívají, ale využívají, protože musí! Poskytovatel obsahu nemůže být poskytovatelem infrastruktury ... To tvrdila už Prozeta hodně let zpátky.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

otazka je spise jina, jak to tedy delaji jini .. jiz zminene upc a kopec dalsich co podobnou sluzbu avizuji .. ?
0 x
- programming
- development
- education

ludvik

Já ti nevím ... taky by mě to zajímalo. Jestli se to náhodou netýká fakt jenom IP. Ale to s jejich IPTV také padá. Tenhle obor je prostě divnej.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

obor ne ... ale ti co schvaluji zakony / vyhlasky o tom vi prd a proste schvaluji to co mame. Pak se hold musime snazit v tom "nejak" zit, ale prijde me proste divny nadavat na jednu sluzbu ( byvala horsi to je fakt, ale za vice jak rok co to mam muzu dneska rict, ze to cele doznalo hodne zlepseni a dneska se to fakt nebojim prodavat a stojim za tim ) Tudiz nadavat na jednu sluzbu je hodne divne, kdyz podminky legislativni jsou stejne pro vsechny a tedy kdo bude chtit vse mit legalne musi mit uplne stejne papiry, povoleni, smlouvy. Tudiz rict, ze sledovani tv dela neco "na hrane ci za hranou zakona a nejak brusli ..." to me prijde jako zbytecna pomluva, proto prosim at me ten co to rika napise jak to mysli a konkretne rekne co je spatne ??? Ja sluzbu vyuzivam / prodavam protoze je to zatim to nejlepsi co jsem nasel pro pouziti na bezdratu. Technologiicky je to velmi slusne a k tomu to ma papirovou legalni podporu, takze ja to vidim jako pozitivni a dobrou sluzbu ..
0 x
- programming
- development
- education

Pintero

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

Nenarážel v Přerově na něco (někoho) náhodou tenhle pán ?? - http://konference.internetprovsechny.cz/prerov2014/play.php?id=33
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ano, na ty co sdili dvb-t v linux strojku, bez toho aby k tomu mely jaky koli papir, jinak ty jeho poser ramecky sledovani splnuje na 100% :)
0 x
- programming
- development
- education

ludvik

Já tu tabulku, komu se co musí platit a s kým musí být smlouva viděl. Chtělo se mi blejt ...
Viktor Novotný píše:... tedy kdo bude chtit vse mit legalne musi mit uplne stejne papiry, povoleni, smlouvy. Tudiz rict, ze sledovani tv dela neco "na hrane ci za hranou zakona a nejak brusli ..." to me prijde jako zbytecna pomluva...

Takže spíš klobouk dolů, před sledovani.tv.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

dnes jsem si chtěl z archivu pustit dnešní události ve 20:00 a hlásí to "video not found", máte také problém? už jsem to hlásil na podporu, ale asi zase nedostanu žádné zpětné echo...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne, umrel stroj ... neprijemne :( ale i to se hold nekdy stane
0 x
- programming
- development
- education

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

Nejsem zastánce dopisování přes fóra ale vzhledem k tomu že sledovanitv jsem posílal email 5.5.2014 a stále nemám odpověď tak to zkusím tady.

V na přelomu ledna/února jsem se dotazoval kdy budou boxy, že bych měl zájem asi o 5ks. Teď na začátku května bez jakéhokoliv emailu, nebo čehokoliv mi přišel balík s 5 boxy.
Říkám si super. Vybalim box, zapnu že si ho končně otestuju ale...

Jaksi mi nikdo ze sledovanitv neřekl že box se nepáruje, ale je potřeba zadat PIN. V mém administrátorském rozhranní samozřejmě přidávat boxy ke klientům nejdou tak jsem se obrátil na sledovánítv s tím že mi od nich přišli boxy a že mi nejde vygenerovat PIN. Výsledkem bylo že mi přišel jeden, slovy J E D E N P I N. To mi na 5 boxu fakt nestačí. Opět tedy následoval email na sledovánítv, lde jsem se dozvěděl, že abych mohl přiřazovat boxy a generovat PIN, musím platit určitý měsíční poplatek. Doteď něchápu za co a proč? Za to že jednorázově vygeneruju PINy pro boxy? Proč mám platit za to že moji klienti můžou používat box za kterej si stejně zaplatí? Navíc, proč mi nikdo ze sledovánítv diopředu neřekl že se za boxy bude platit měsíční paušál?

Dále mi vrtá hlavou jakým způsobem provádí vyúčtování aktivních klientů. Podle toho co sleduji tak mám totiž zákazníky kteří se dle vyúčtování v systému dokážou koukat na televizi 38 000 minut (26,3 dne) v kuse a za měsíc pak 89 000 minut (61 dnů). Celkem bych to i chápal kdyby měl klient 2 zařízení ale jeho celkový datový tok je "pouze" 126Gb.

Má někdo podobnou zkušenost?
0 x
Bývalý ISP...

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

mám zkušenost takovou že boxy u nás v síti nefungují a to kdekoli na síti, web jede dobře bez výpadků ale u boxů se ukáže semtam žlutý pruh a hláška :( kanál je nedostupný
toto řeším s podporou, ale asi tak už 3 týdny a výsledek je stále nula. hmm nevím ale toto u služby kteoru mám platit a kteoru platí naši klienti, to se mi fakt nelíbí. nejleší na tom je že hd stream na boxu jede pomalu lépe než ten SD stream :)
jinak souhlas platit za to že využívám boxy to je špatně, ale když si to spočítáš, tak to vlastně nic nestojí, jen musíš zaplatit paušál podpory, kterou by si stejně platil za timeshit, který je celkem podstatný u této služby.

no jsem celkem zvědavý jak to celé dopadne, ale zatím za tuto službu bych tedy nerad něco platil, protože se to rovná nějakému free tested projektu :)

nemůžu si pomoci, ale furt mám dojem, že ty streamy tam lezou z klasikého DVB-t vysílaní, protože jak je možné že by profi streamy měly někdy nějaké rušení a kostičky????
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sledovanitv.cz » 11 years ago

Tomáš Nesrsta píše:Nejsem zastánce dopisování přes fóra ale vzhledem k tomu že sledovanitv jsem posílal email 5.5.2014 a stále nemám odpověď tak to zkusím tady.

V na přelomu ledna/února jsem se dotazoval kdy budou boxy, že bych měl zájem asi o 5ks. Teď na začátku května bez jakéhokoliv emailu, nebo čehokoliv mi přišel balík s 5 boxy.
Říkám si super. Vybalim box, zapnu že si ho končně otestuju ale...

Jaksi mi nikdo ze sledovanitv neřekl že box se nepáruje, ale je potřeba zadat PIN. V mém administrátorském rozhranní samozřejmě přidávat boxy ke klientům nejdou tak jsem se obrátil na sledovánítv s tím že mi od nich přišli boxy a že mi nejde vygenerovat PIN. Výsledkem bylo že mi přišel jeden, slovy J E D E N P I N. To mi na 5 boxu fakt nestačí. Opět tedy následoval email na sledovánítv, lde jsem se dozvěděl, že abych mohl přiřazovat boxy a generovat PIN, musím platit určitý měsíční poplatek. Doteď něchápu za co a proč? Za to že jednorázově vygeneruju PINy pro boxy? Proč mám platit za to že moji klienti můžou používat box za kterej si stejně zaplatí? Navíc, proč mi nikdo ze sledovánítv diopředu neřekl že se za boxy bude platit měsíční paušál?

Dále mi vrtá hlavou jakým způsobem provádí vyúčtování aktivních klientů. Podle toho co sleduji tak mám totiž zákazníky kteří se dle vyúčtování v systému dokážou koukat na televizi 38 000 minut (26,3 dne) v kuse a za měsíc pak 89 000 minut (61 dnů). Celkem bych to i chápal kdyby měl klient 2 zařízení ale jeho celkový datový tok je "pouze" 126Gb.

Má někdo podobnou zkušenost?

Dobrý den,

kolega Vám odpovídal na email. Pokud máte jakýkoliv další dotaz tak nás neváhejte kontaktovat.

s pozdravem

Tým sledovanitv.cz
0 x
tým sledovanitv.cz

cz_ranger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cz_ranger » 11 years ago

Ješte se vrátím k předchozí debatě o smlouvách, studoval jsem obě strany, jak sledovani, tak UPC (sledovani.tv jsme zrušili, UPC provozujeme). UPC má jednoznačně smlouvy transparentněnjší. Transparentně jsou i nastavené toky peněz, v případě UPC v podstatě ISP vystupuje jako uzaviratel smluv jménem UPC a výběrčí peněz. V případě sledovanitv je hodně podivná konstrukce kdy defacto ISP platí za něco co odebírá někdo jiný, který za to podle smlouvy se sledování má platit, ale dostane 100% slevu v případě že to ISP zatáhne. Takže z pohledu daní je velmi diskutabilní za jaké zdanitelné plnění jsou faktury pro ISP vystavené a co by na to řekl FÚ při následné kontrole. Pokud k tomu má sledování nějaké analýzy, bylo by poučné je zveřejnit. V tom právním stavu v jakém to je teď bych to na FÚ fakt obhajovat nechtěl.
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

cz_ranger píše:Ješte se vrátím k předchozí debatě o smlouvách, studoval jsem obě strany, jak sledovani, tak UPC (sledovani.tv jsme zrušili, UPC provozujeme). UPC má jednoznačně smlouvy transparentněnjší. Transparentně jsou i nastavené toky peněz, v případě UPC v podstatě ISP vystupuje jako uzaviratel smluv jménem UPC a výběrčí peněz. V případě sledovanitv je hodně podivná konstrukce kdy defacto ISP platí za něco co odebírá někdo jiný, který za to podle smlouvy se sledování má platit, ale dostane 100% slevu v případě že to ISP zatáhne. Takže z pohledu daní je velmi diskutabilní za jaké zdanitelné plnění jsou faktury pro ISP vystavené a co by na to řekl FÚ při následné kontrole. Pokud k tomu má sledování nějaké analýzy, bylo by poučné je zveřejnit. V tom právním stavu v jakém to je teď bych to na FÚ fakt obhajovat nechtěl.

Tak aspoň někdo je stejného názoru.
0 x