❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

shorely opticky prevodnik a ubnt poe

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

shorely opticky prevodnik a ubnt poe

Příspěvekod Petr S. » 11 years ago

Zdravim, na jednom bodu to mam delane tak, ze jako privod jde optika, z ni je zapojeny opticky prevodnik, za nim ubnt poe a dal ftp kabel a nanobridge. Vcera po jednom uderu blesku vypadl net. Zjistil jsem ze shorela jak ethernetova cast prevodniku, tak i ubnt poe. Napajeni sice do anteny slo, ale uz ne data. Prevodnik i poe bylo pripojeny pres prodluzovacku do elektrickyho rozvodu. Mam takovy teoreticky dotaz, mohlo jit prepeti po elektrice? Myslim, ze kdyby slo pres antenu, tak by s nejvetsi pravdepodobnosti shorel ethernet i tam, ne?

Stalo se vam uz nekdy ze by shorelo takhle poe? Byl jsem z toho docela prekvapeny...

Diky :)
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

telleke

Příspěvekod telleke » 11 years ago

Jistě že to přišlo po el. přívodu ;-) Jestli to prdlo někde poblíž, tak je to prakticky stoprocentní.

Dneska se jedu mrknout na jedno mrtvé AP. Při bouřce se odmlčelo a omnitik s 433kou ani bzuk ani ťuk. Uvidíme jestli to bude jenom zdroj nebo něco víc.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 11 years ago

Prave si rikam, ze neshorela i ta antena, kdyz shorelo i poe...
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

s největší pravděpodobností ano ale na to nepříjdes stalo se mi že indukce zničila zařízení na jedné straně kablu a na druhy vesele jelo dál
0 x

whef

Příspěvekod whef » 11 years ago

Chce to stíněný kabely na propojení pokud nejsou, + dobře uzeměný zdroje a přepěťovku alespoň poslední stupeň jako základ. Pak se odejetí přepetím minimalizuje. Nejhorší je jak tam vznikne rozdíl potenciálů, taky jsem něco takového dnes řešil, ale je tam problém vyměnit kabel, tak jsem dal další přepěťovky a uvidíme.
0 x