❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Neopravneny vstup do schranky - data retention

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
rattleb

Neopravneny vstup do schranky - data retention

Příspěvekod rattleb » 11 years ago

Dobrý den,
mám laický dotaz, kdosi se mi trvale vkrádal do emailové schránky, lze po podání trestního oznámení na základě data retention zjistit, pres jaké IP se do schrány vstupovalo? Diky za reakci.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

zjistis kdo plati pripojku ze ktere se tam nekdo prihlasil... pokud to jeho ISP loguje, pokud ti to policie umozni, pokud mas dostatek informaci aby vubec vedeli kam a koho se zeptat a hlavne pokud je ta tvoje schranka tak dulezita, aby to nekoho zajimalo, atd, atd...
odpoved je tedy: NE ;-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

rattleb

Takze ISP nema povinnost logovat, do jakych mailu a kdy se zakaznik prihlasil? To neni soucasti retention data logu? Jsem laik, tak prominte za neboratne formulace.
0 x

aliney

To se rozhodne neloguje.
Zjistil bys, ze z pripojky na adrese tam a tam (ale nevis ktera osoba, to tezko prokazes, ze to nebyl treba soused co byl na navsteve) se v case od - do nekdo pripojil na ip takovou a takovu (kde lezi mailserver), ale je tam tva schranka a milion dalsich, takze zase nemas nic...
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 11 years ago

Já bych se zeptal provozovatele toho mejlu, jestli má záznamy o přihlašování do mé schránky s ip adresama a časem. A to co nejdříve.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

přesně, třeba gmail to má, má tam odkud ses zalogoval, za jaký IP adresy a v kolik. Tohle můžeš chtít od toho kdo loguje kde najde jeho IP v ten čas.

Změnit heslo nemůš? pak se tam nepřipojí ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rattleb

Heslo jsem zmenil, ale nejspise dotycny nakradl dulezite informace. Zeptam se tedy Seznamu, zda loguje prihlaseni k mailboxum a uvidime, pak popripade budu resit neco s policii. Jinak to nema cenu.
0 x

DrWiza
antispam: Ano

Příspěvekod DrWiza » 11 years ago

dulezite informace a na seznamu ? :-D
0 x

jardo

Příspěvekod jardo » 11 years ago

neda mi to nereagovat, ale dolezite veci na free sluzbe? v dodatku pri vytvarani schranky budes mat urcite nieco v tom zmysle, ze ak k niecomu takemu dojde, tak nepreberaju zodpovednost.
0 x

rattleb

Tak jsem zjistoval na Seznamu a takto jsem pochodil. Takze smula. Pokud vam nekdo vykrade email, neni dovolani. Data retention se zrejme a poskytovatele mailove sluzby nevztahuji.

Obrázek
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

mit neco duleziteho na freeMailejlech , freeCloudech (resili jsme to tu nedavno) mi prijde jako jako zhovadilost uzivatele .
o data muzete kdykoliv prijit , kdokoliv vam je muze loupnout (viz tento pripad) a co pak s tim ?
mail na seznamu mam taky, procby ne, ale pouzivam ho napriklad pro blogy , pro ruzne registrace , kde kdyz se mi tam nekdo dostane, mavnu nad tim rukou.

a "storage" pouzivam vlastni schovanou pekne u me na vlastni siti (na trech oddelenych mistech)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

aliney

mne vyvstava otazka, proc seznam takove logy neposkytne?
na 99,99% je maji minimalne pro svoje potreby a ukazat uzivateli kdo a kdy lezl do jeho vlastni posty, byt treba jen poslednich 10 zaznamu je trivialni zalezitost bez financni zateze
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

+1 logy maji a to bychom se vsichni tady divili co vsechno loguji :P
0 x
Jan Ptáček

rattleb

to reset: jak to myslis? Verejnosti tedy tvrdi, ze to k dispozici neni a policii to predaji?
0 x

dzejty

Příspěvekod dzejty » 11 years ago

Mám obavu, že ten hoch ze "seznamové podpory" vůbec netuší na co se ho ptá, píše o neexistujících datech a jejich dohledání, dotaz byl na logy o kterých asi vůbec netuší zda a v jakém rozsahu jsou ze serverů sbírany a uchovávány. Doporučoval bych dotyčnému zahájit reklamační řízení a né se spokojit s vyjádřením mravenečka z callcentra.
0 x