❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

přenesení mysql z ubuntu na debian

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

přenesení mysql z ubuntu na debian

Příspěvekod okoun » 11 years ago

ahoj, nedavno jsem přenášel všechny tabulky z mysql ubuntu serveru na server debianu /var/lib/mysql jsem celé překopíroval, protože jsem chtěl zachovat všechny práva.
na debian serveru po startu mysql démona to napíše vždy:
root@debian:~# /etc/init.d/mysql start

Kód: Vybrat vše

[ ok ] Starting MySQL database server: mysqld ..
[info] Checking for tables which need an upgrade, are corrupt or were
not closed cleanly..
root@debian:~# ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'debian-sys-maint'@'localhost' (using password: YES)

vše ale funguje jak má, tedy zatím, zají malo by mě co toto zanemná, jestli to je velký problém a zda-li se dá nějak vyřešit?

Díky
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

phebix

Příspěvekod phebix » 11 years ago

No znamená to přesně to co to píše - tedy uživatel 'debian-sys-maint' nemá oprávnění přihlásit se. Při instalaci se automaticky vytvoří tento uživatel, vygeneruje se mu nové heslo a toto konfigurace se zapíše do souboru /etc/mysql/debian.cnf. Tím jak si zkopíroval všechny tabulky i oprávnění se přenesly všechny údaje tedy i oprávění pro uživatele 'debian-sys-maint' který nyní vyžaduje přihlašovací údaje ze starého systému ale sou mu dávány nové. To by bylo vysvětlení a nyní náprava - ta je jednoduchá - ze starého systému vem soubor /etc/mysql/debian.cnf a nahraď jej v novém (nemusel bys ani celý soubor - stačí přepsat řádek password - ale celý soubor je jednodušší). :wink:
0 x

okoun

tak opraveno, děkuji

Kód: Vybrat vše

root@debian:~# /etc/init.d/mysql restart
[ ok ] Stopping MySQL database server: mysqld.
[ ok ] Starting MySQL database server: mysqld ..
[info] Checking for tables which need an upgrade, are corrupt or were
not closed cleanly..

ještě tam tedy je ta chybka: Checking for tables which need an upgrade, are corrupt or were
not closed cleanly.. ale t aje prý normální...
jen pro zvědavost, k čemu slouží ten uživatel debian-sys-maint ?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

phebix

Příspěvekod phebix » 11 years ago

Ten poslední řádek to není chyba to je pouze informační zpráva že se provádí kontrola všech tabulek v databázích. Tuto hlášku mi hází všechny databáze na všech počítačích.

Ten uživatel je dá se říct takovej 'root' pro databázi. Používají ho různé systémové utility, skripty a tak. Nejdůležitější je pro init script který spouští databázi - bez něho se prakticky mysql nespustí. K tomu je také zapotřebí dříve zmíněný soubor /etc/mysql/debian.cnf kde jsou uloženy přihlašovací údaje - pokud chybí nebo je v něm špatné přihlašovací údaje, tak by se databáze neměla spustit. Ty si však psal že vše funguje jak má - tak se nejspíš samotná databáze spustila ale určitě neproběhla její kontrola na chyby, nemusí fungovat zálohy, a nevím co ještě.
0 x

okoun

děkuji :)
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

mysql radsej zalohujem cez mysqldump, mam to v jednom skripte tam je viacero samostatnych prikazov a ten skript sa spustat 2x do tyzdna alebo podla potreby cez crona a tvori mi zalohy s datumom a raz za cas stare premazem....
0 x