❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vymena mimo ap z RB711GA-5HnD za RB912UAG-5HPnD katastrofa

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
chalan
Kontaktovat uživatele:

vymena mimo ap z RB711GA-5HnD za RB912UAG-5HPnD katastrofa

Příspěvekod chalan » 11 years ago

na strane ap je rf elements 90sektor so stationbox, cize kratke pigtaile rovno do RB711GA-5HnD.... vymenil som antenu aj zariadenie, antena rovnaka ale miesto RB711GA-5HnD som dal RB912UAG-5HPnD....

tx signal sa vyrazne zlepsil ale bolo to prepalene tak som zreguloval... rx signal priblizne rovnaky

tx prenos je OK

rx vsak brutalne zhorseny, rx ccq pri prenose lieta, latencie zle aj bez prenosu a vypadavaju pakety.

na opacnej strane je RB711G-5HnD a este klasicke SXT...

oba klienti sa zhorsili... cim to moze byt? konfig a kanal rovnaky... som z toho magor...

este prikladam graf latencii pred a po zmene Obrázek

a

Obrázek

tx s novym rb bol -45 a rx -55 takze som tx zreguloval pridanim hodnoty 10 do antena gain a uz bol tx/rx rovnako avsak nicomu to nepomohlo... ked robim bw test tx tak ccq stupa az po 90-98percent ale ked pustim bw test na rx tak rx ccq zacne stupat ale po chvili zacne lietat dole az na 50 a nikdy nedosiahne viac ako 75percent. cize chova sa to ako zarusene avsak stare rb711 na tom istom kanaly s tou istou antenou islo v pohode oboma smermi... este jediny rozdiel oproti novej a starej antene je v tom ze na tu novu som pridal toto http://www.lancentrum.eu/det/sk/27/193/ ... ationBox-S cize by to malo byt este lepsie co sa rx rusenia tyka....
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

jedno pravidlo říká neser se do toho co funguje a není nezbytná změna
Porušils to !!
Předtím si to měl v cajku tak proč si to udělal ?
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

ehm, nevim jiste ale funguje urcite omezeni vykonu jen pridanim hodnoty do Anten Gain ? zda se mi ze nikoliv, nebo jen nekdy...spise to zkus srazit v primo v TX power...ja mam na vsech APckach tebou 2 zminene typy RB a vsecko ok...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

chalan
Kontaktovat uživatele:

v podstate som len chcel pridat ten odrusovaci plech a nechcel som sposobit dlhsi vypadok tak som kupil antenu, stationbox aj rbcko nove a RB711GA-5HnD sa uz nevyrabaju tak som dal RB912 a funguje to zle, cim by to mohlo byt? antenou? ked som pridal hodnotu 10 do antena gain tak tx signal sa vyrazne znizil z -45 na -53 -55 takze urcite sa to zregulovalo a okrem toho tx bol dobry len rx isiel zle
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

Aha, takze se nevymenila jen deska, ale i cela antena vcetne pigtailu :idea:
To jsi mel nazvat tema jinak chlapce :lol:
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Přesně tak - tím pádem jsi mohl trefit na vadný kus. Ale vadná může být anténa, pigtail nebo rb912. Nezbývá než to vyměnit a zjistit co je vadné
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

tym tieniacim plechom to byt nemoze? http://www.lancentrum.eu/det/sk/27/193/ ... ationBox-S
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 11 years ago

Ku**a (budem tentoraz asi neslušný),
ale preboha na ktorú onú si kupuješ anténu za 50Eur,potom k tomu dokupuješ plech za 40Eur, keď dobrá sektorka od UBNT stojí 96Eur?
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

MáááGooo. :D
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

lenze ta "dobra" sektorka nie je odtienena a nema ani tieniaci kryt na zariadenie... okrem toho tu antenu som uz mal a kryt som dokupil len teraz a robi to 1dBm na sum. antenou, pigtailami to vsak nie je... dnes sme medzi sebou prehodili len dosky a ide to zle... rb912 su podla mna sunty... vsetko ostatne ostalo tak ako bolo len dosky sme vymenili a ide to zle... este mozem vymenit rb912 za novu rb912 ale myslim si ze vysledok bude rovnaky... este ma napadlo ze v 912ke mam ros 6.11 a v 711ke 6.10 ale tam problem podla mna nebude... zhorsilo sa

noise cca o 5dB
rx signal je rovnaky
ccq je horsia o 20percent a kolise
snr o 3dB horsie
a distance vyskocil z 1km na 2km

myslite ze mam smolu na kus? je vobec nieco take reklamovatelne?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

chalan píše:rb912 su podla mna sunty...

Chybu hledej jinde. Všude kde jsme vyměnili 711 za 911 tak nastalo zlepšení...
Zkus sundat plech, vyměn sektor, zkontroluj nastavení atd...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

chalan píše:lenze ta "dobra" sektorka nie je odtienena a nema ani tieniaci kryt na zariadenie...

vyhoď tu anténu, kup tam velkej ubnt sektor, nezpras ho stínícím plechem a pojede to jak z praku. Ona stínící plech nepotřebuje protože to neni taková shitka jako ta malá.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Selič

Příspěvekod Selič » 11 years ago

chalan píše:lenze ta "dobra" sektorka nie je odtienena a nema ani tieniaci kryt na zariadenie...

vyhoď tu anténu, kup tam velkej ubnt sektor, nezpras ho stínícím plechem a pojede to jak z praku. Ona stínící plech nepotřebuje protože to neni taková shitka jako ta malá.

U té velké ubnt stačí stínit samotné rádio. Pokud není nějaký další vysílač umístěný blbě méně než 2m, tak stínící "uši" nemají prakticky žádný nebo spíš negativní vliv.
Resp. který d...l vymyslel ohyb těch uší pod úhlem 45°?
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

chalan
Kontaktovat uživatele:

ok, lenze toto v antene byt nemoze... ako som pisal... antena, pigtail z anteny sma-sma ako aj pigtail z dosky mmcx-sma dokonca aj krabica v ktorej je to namontovane su rovnake... kryt bol samozrejme aj dole ale nic sa nezmenilo... akonahle sa dala spat rb711ka (podotykam len doska) islo to dobre... na dalsom spoji mam rb912 v jr-200 s jr24extreme oproti jr-200 s rb911 a jr24extreme a tiez to nejde tak ako by som si predstavoval... preto zacinam podozrievat chipset co je v rb912 911 a bojim sa tieto dosky dalej nasadzovat... podotykam ze konfig bol preneseny z 711 cez export do rb912 cez terminal copy-paste...

aku ubnt sektorku to mate na mysli? tuto? http://www.lancentrum.eu/det/sk/2/66/11 ... -90st-17db tuto? http://www.lancentrum.eu/kat2/sk/2/66/A ... orove-5GHz ci tuto? http://www.lancentrum.eu/det/sk/2/66/60 ... rocket-kit
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků