❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ČTU Přitvrdí
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: ČTU Přitvrdí
aha ... je nekde moznost zjistit zda neco podobne neni i nekde tu u nas ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:nechapu, povoleno VO to je ... tedy to si pak kazdy vyklada dle sveho ?
První podmínkou pro použití pásma 5725–5875 dle VOR10 je, že používáš zařízení s deklarovanou shodou dle EN 300 440, teprvé další je ten výkon a provedení. Bohužel, co se dneska prodává do 5 GHz nna bázi Mikrotik/UBT, tak tuto normu nemá, takže tě ČTU může vypráskat ven s poklonou.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hm pohledam to, ale mel jsem za to, ze canopky (430 - 450)to splnuji
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
-
S tou harmonizací říkali kamarádi od ČTU, že to bude v průběhu 5ti let, spíše ke konci té pětiletky pokud všechno dobře pujde ze strany ČTU 

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
harmonizaci jakeho pasma ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Tak uz u nas taky byli. Zmereno, technik osazoval apcko v patek s tim, ze ho nestihl doladit a dneska (podneli) tu byl pan s mericim protokolem. A jako bonus flastr.
Za poslednich cca pul roku uz je to pata kontrola od CTU (neslo jen o kmitocty, delali i kontrolu formalnich veci), zaciname mit pocit, ze hosi nemaji co delat.
Mozna by nebylo od veci spojit se a zacit tlacit na uvolenni toho takzvaneho indooru, co vy na to ?
Za poslednich cca pul roku uz je to pata kontrola od CTU (neslo jen o kmitocty, delali i kontrolu formalnich veci), zaciname mit pocit, ze hosi nemaji co delat.
Mozna by nebylo od veci spojit se a zacit tlacit na uvolenni toho takzvaneho indooru, co vy na to ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to uz se resi neboj ... 2016
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:to uz se resi neboj ... 2016
Co to presne bude znamenat ? Mas nekde nejakej odkaz, abych to nastudoval ? Verim, ze pokud by se jim to spravne podalo, tak ze by mohli vydat nejaky preklaenovaci docasny narizeni, nebo neco podobneho...
0 x
Josef Smola
Viktor Novotný píše:to uz se resi neboj ... 2016
jak to mohou uvolnit, když se to používá na nějaké ty ortomapy či co???
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
protoze existuje jista sada priorit ( prim / sec sluzba .. atd )... a take je to otazka pouziteho / povoleneho vykonu ..
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja te potesim,
odchytili mi indoor na vsesmeru na barrandove, Stuchly mi poslal pokutu 10000 Kc. Ted studuji spravni rad, esli nekde v argumntech mne neposkozuji.
Spravni rizeni nezahajili, jen poslal prikaz ve spr. rizeni.
Retorika platebniho prikazu je ve smyslu: Pokud by se ...dopoustelo vice subjektu.
Technik CTU mi do telefonu rekl, ze to mam preladit, jinak bude pokuta. Stuchly zahajil spravni rizeni rovnou pokutou a podle jineho odstavce ZOEK.
Pusobi to na men, ze je mozne za jedno poruseni mze byt subjekt tretsan vicekrat.
Jednak podle §118 odst 1 a druhak prodle §118 odst 5 (to bylo ve vyzve aby se preladil spoj)
Je to prvni spravni rizeni, tak nevim jak to u CTU chodi, cekal jsme, ze se zahaji rizeni, protistrana dostane prostor se branit a pak padne pripaden pokuta.
Ted jsem si precetl ve spr. radu ze tomu tak nemusi byt.
P.S. Stuchly si mne asi pamatuje , pred sedmi lety sem se mu vysmal, a sdelil jsme mu svuj nazor o jeho spolecnesky dulezitosti,ze na nas nemuze pnevad mame jen optiku, od tedoby sme se presunuli i do vzduchu.
odchytili mi indoor na vsesmeru na barrandove, Stuchly mi poslal pokutu 10000 Kc. Ted studuji spravni rad, esli nekde v argumntech mne neposkozuji.
Spravni rizeni nezahajili, jen poslal prikaz ve spr. rizeni.
Retorika platebniho prikazu je ve smyslu: Pokud by se ...dopoustelo vice subjektu.
Technik CTU mi do telefonu rekl, ze to mam preladit, jinak bude pokuta. Stuchly zahajil spravni rizeni rovnou pokutou a podle jineho odstavce ZOEK.
Pusobi to na men, ze je mozne za jedno poruseni mze byt subjekt tretsan vicekrat.
Jednak podle §118 odst 1 a druhak prodle §118 odst 5 (to bylo ve vyzve aby se preladil spoj)
Je to prvni spravni rizeni, tak nevim jak to u CTU chodi, cekal jsme, ze se zahaji rizeni, protistrana dostane prostor se branit a pak padne pripaden pokuta.
Ted jsem si precetl ve spr. radu ze tomu tak nemusi byt.
P.S. Stuchly si mne asi pamatuje , pred sedmi lety sem se mu vysmal, a sdelil jsme mu svuj nazor o jeho spolecnesky dulezitosti,ze na nas nemuze pnevad mame jen optiku, od tedoby sme se presunuli i do vzduchu.
Viktor Novotný píše:hm neni to spis pracoviste Karlovice ? a pan co se vetsinou chova alespon v ramci mezi slusne je p. Onderka ?
blbe na tom ale je, ze tohle se deje jen tady ... v Cechach nic a to me se*e nejvic .. kdyz nejaka pravidla, tak pro svechny stejna
0 x
Viktor Novotný píše:protoze existuje jista sada priorit ( prim / sec sluzba .. atd )... a take je to otazka pouziteho / povoleneho vykonu ..
ono by spíše bodlo kdyby uvolnili další kanály pro 2,4GHz či pro 3GHz protože těch 5GHz není zrovna ideál na MTP, stačí malá překážka a kvalita jde šíleně dolu.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...