❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
problém s ovládáním smart ups pomocí sériáku
problém s ovládáním smart ups pomocí sériáku
zdravím, bohužel se mi nějak nedaří ovládat moji smart ups od APC pomocí sériové linky. když COM konektor zapojím do PC tak se vždy ihned ups vypne s hláškou "output off by software" přitom nemám vůbec spuštěný žádný terminal či jejich SW...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
A co začít běžným postupem? Nainstalovat software a pak tam píchnout UPS?
0 x
tak jedině to zkusit oživit přes USB, ale jak říkám stačí zapojit sériák do PC či RB tak down
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
goblajz píše:A co začít běžným postupem? Nainstalovat software a pak tam píchnout UPS?
naistalovat sw? uhmm už hodinu tu hledám jaký že to sw vlastně instalovat? na CD jdou jen návody v PDF, na webu u tohoto modelu také nic není, hmm dobrý opravdu....
0 x
je to UPS-smart x1000VA LCD RACK, akorát mě ted napadá jestli to není tím že tam je strčena dohledová karta a tímpádem ups už nelze ovládat sériákem přímo, ale jen přes tu kartu... nevím
0 x
Smart-UPS tohle udělá, protože tam máš normální RS232 kabel. A na jednom z pinů má UPSka totiž příkaz pro vypnutí. Nahodíš terminál ... a čau bejby. Je to proto, abys koupil originální kabel 

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
I když u SMX typů už si jistý nejsem. Ale nejspíš to pravda bude také. Pokud tam je dohledová karta, dělej to přes ní.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Smart-UPS tohle udělá, protože tam máš normální RS232 kabel. A na jednom z pinů má UPSka totiž příkaz pro vypnutí. Nahodíš terminál ... a čau bejby. Je to proto, abys koupil originální kabel
no kabel používám originál ale z back-ups 750

0 x
To si piš ...
0 x
ok tak jsem to vyřešil přes ten seriak dohledové karty, ale mám dvě otázky
1. funguje někomu ovládání té karty přes Mikrotik serial? mě to jde pouze v H-terminálu na windows
2. je nějaký lepší příkaz než ups -c reboot ? potřebuji restartovat pouze určitou gupu výstupů ale neašel jsem jestli to tím terminálem jde...
1. funguje někomu ovládání té karty přes Mikrotik serial? mě to jde pouze v H-terminálu na windows
2. je nějaký lepší příkaz než ups -c reboot ? potřebuji restartovat pouze určitou gupu výstupů ale neašel jsem jestli to tím terminálem jde...
0 x
2. příkaz ups -o číslogrupy reboot, to funguje, bacha ale ups -o 2 reboot restartuje grupu jedna na té upsce, nevím proč 
1 = všechny group
2 = gourp 1
3= group 2
když dám reboot 1 tak se uspka jakoby vypne a začnou svítit všechny 4 led indikace a neustále blikají dokud nevypnu a zapnu přívod napájení, vypadá to jako kdyby to bylo vypnutí a zapnutí až při zapnutí elektřiny, ale to snad reboot není...

1 = všechny group
2 = gourp 1
3= group 2
když dám reboot 1 tak se uspka jakoby vypne a začnou svítit všechny 4 led indikace a neustále blikají dokud nevypnu a zapnu přívod napájení, vypadá to jako kdyby to bylo vypnutí a zapnutí až při zapnutí elektřiny, ale to snad reboot není...
0 x