❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mfi a CS

Návody a problémy s konfigurací.
ef

Re: mfi a CS

Příspěvekod ef » 11 years ago

Toto je výstup ze dvou zásuvek (jeden graf jedna zásuvka)

Filtr od 1.2.2014 do dnes.

Na zásuvce jsem spotřeboval od 1.2.2014 0:00 do 22.2.2014 23:10

Na zásuvce č.1 103,39 kW
Na zásuvce č.2 95,89 kW

mfi.png
Total energy
(71.48 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 11 years ago

Jak tam vznikl v jednom okamžiku takový skok?

Sent from Android by Tapatalk.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 11 years ago

Vytížení PC. Ten den jsem testoval na PC paměti MEM testem.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 11 years ago

Zaujalo mne to proudove cidlo. Vydolovat data o spotrebe do vlastni databaze
asi nepujde ze ?
Tak mne napadlo zkusit pouzit a nejakym zpusobem "ohnout" vystup z cidla tak ay si to nacetl treba PLC modul ?
Treba SDS MICRO Light E - ARK -
Neobjevil jsem, pokousel se o to uz nekdo ?
.. si tu cestinu musim po sobe opravit.

ef píše:Data uvidíš buď v cloudu nebo přes tu jejich aplikaci, která se instaluje na pc a pc bude muset běžet v době kdy chceš sledovat proud.
Ve web rozhraní té krabičky nic neuvidíš.
Naposledy upravil(a) zubodravec dne 05 Apr 2014 21:44, celkem upraveno 1 x.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Není lepší k SDSku vrazit elektroměr s S0 výstupem? A určitě existují i ampérmetry ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

No nasel sem elektromery, ale to je invazivni reseni, tedy rozpojit drat.
Treba tenhle http://www.bbelektro.cz/elektromer-1faz ... 03-c-3893/
Ty kleste jsou vyborna alternativa. Ale docetl sjem se ze data si muzu zobrazit jen pres cloud.
A export asi neni ze , Do xls nebo csv nebo xml ?

Ale ja se tady ptam, mate nekdo s odectem zkusenosti ? Tedy hledam nekoho kdo nam treba poskytne i za uplatu reseni.

ludvik píše:Není lepší k SDSku vrazit elektroměr s S0 výstupem? A určitě existují i ampérmetry ...
0 x

ludvik

Já si to teď objednal ... potřebuji pohlídat serverovnu, protože stávající řešení s čidlem na RS232 a windows je dlouhodobě k ničemu. A poseidon je holt drahý ... SDSko pro změnu kanon na vrabce (a bohužel bych musel trochu programovat, na což teď nemám čas).

Sice na to CS jsem se vykašlal, ale z hlediska práce s daty to musí být fuk. Ten jejich cloud je jen možnost, hlavní software je aplikace u tebe. Pokud jsem to dobře pochopil.

Výstup S0 má kdejaký elektroměr, třeba ho už dokonce máš :-) Mě se to kuchání kabelu nelíbí, je to možná invazivnější, než ta případná výměna elektroměru ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

No a co sis nakonenec obejdnal do serverčovny ?
Na CS si se vykaslal, SDs je kanon na vrabce ...?

ludvik píše:Já si to teď objednal ... potřebuji pohlídat serverovnu, protože stávající řešení s čidlem na RS232 a windows je dlouhodobě k ničemu. A poseidon je holt drahý ... SDSko pro změnu kanon na vrabce (a bohužel bych musel trochu programovat, na což teď nemám čas).

Sice na to CS jsem se vykašlal, ale z hlediska práce s daty to musí být fuk. Ten jejich cloud je jen možnost, hlavní software je aplikace u tebe. Pokud jsem to dobře pochopil.

Výstup S0 má kdejaký elektroměr, třeba ho už dokonce máš :-) Mě se to kuchání kabelu nelíbí, je to možná invazivnější, než ta případná výměna elektroměru ...
0 x

ludvik

Teploměry ...
0 x

ludvik

Nakonec je kanón na vrabce mFi ... dvě pitomý čidla teploty. Gigo na disku za tři dny - a to to neběželo pořád, jelikož to padá jako hrušky. Ono vůbec to nainstalovat je umění, pokud člověk nemá dostatek prostoru. Spuštění samotné po mě chtělo skoro 4GB volného místa na disku. Kvůli nějakému žurnálu mongoDB. To by asi šlo zmenšit ... kdyby to šlo zkonfigurovat. Ale pokud mi na serveru s 3GB paměti (polovina vlastně volná) a 4GB swapu napíše, že mám stránkovací soubor moc malý, to je na mě prostě moc.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Ja si to tady prectl a do mFI sem nesel.
jde mi ale o mereni odberu elektriny primarne. Je tu cesky vyrobce, meraky mam s SO vystupem, bezne k dostani. Do toho tohle krabici
http://www.solarmonitor.cz/produkty/ethernetovy-modul

Necham si to udelat od nich.

ludvik píše:Nakonec je kanón na vrabce mFi ... dvě pitomý čidla teploty. Gigo na disku za tři dny - a to to neběželo pořád, jelikož to padá jako hrušky. Ono vůbec to nainstalovat je umění, pokud člověk nemá dostatek prostoru. Spuštění samotné po mě chtělo skoro 4GB volného místa na disku. Kvůli nějakému žurnálu mongoDB. To by asi šlo zmenšit ... kdyby to šlo zkonfigurovat. Ale pokud mi na serveru s 3GB paměti (polovina vlastně volná) a 4GB swapu napíše, že mám stránkovací soubor moc malý, to je na mě prostě moc.
0 x