❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Roaming zrušenv EU
Roaming zrušenv EU
tak konečně zrušili mobilní roaming pro EU, tedy mají na to čas do vánoc 2015 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:tak konečně zrušili mobilní roaming pro EU, tedy mají na to čas do vánoc 2015
no myslím, že to je docela problém.. Prvně není známo jestli se jedná o hlasový ale i o datový roaming, druze to bude pěknej pruser.. Už vidím jak se nějaké zaprděnej minioperátor bude videt v roli evropskeho dodavatele sluzeb a bude prodavat simky za 1 korunu na mesic ve sve siti o 2 BTS a bude mu to valit po cele evrope ???
Ty vole to musel byt ten parlament totalně zkoksovanej!
No vítej v komunismu
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
Bohorovná komise určitě nezrušila roamingové poplatky operátorům. Ale pro naše vlastní dobro zakázala je účtovat koncákům 
Ale teoreticky můžou pokračovat a zavést povinný roaming všem bez rozdílu, pak by i tento dvoubtskový šmudla měl šanci, jak říkáš.

Ale teoreticky můžou pokračovat a zavést povinný roaming všem bez rozdílu, pak by i tento dvoubtskový šmudla měl šanci, jak říkáš.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Insider píše:okoun píše:tak konečně zrušili mobilní roaming pro EU, tedy mají na to čas do vánoc 2015
no myslím, že to je docela problém.. Prvně není známo jestli se jedná o hlasový ale i o datový roaming, druze to bude pěknej pruser.. Už vidím jak se nějaké zaprděnej minioperátor bude videt v roli evropskeho dodavatele sluzeb a bude prodavat simky za 1 korunu na mesic ve sve siti o 2 BTS a bude mu to valit po cele evrope ???
No vítej v komunismu
má to být jak datový tak hlasový
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:Insider píše:okoun píše:tak konečně zrušili mobilní roaming pro EU, tedy mají na to čas do vánoc 2015
No vítej v komunismu
má to být jak datový tak hlasový
Komise bude prý dohlížet jestli někdo roamingu nezneužívá. Prostě další a další regulace. Šrouby se utahují ...
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
no já to jako regulaci neberu, spíše to beru jako odbourání absrního poplatku, viz poplatek za příjem na bankovním účtu.
jako když volám skypem do ameriky, tak žádný roaming neexistuje, proč má existovat na mobilech? vždyť oni s tím snad žádné další výdaje nemají, tak k čemu ten poplatek za roaming?
jako když volám skypem do ameriky, tak žádný roaming neexistuje, proč má existovat na mobilech? vždyť oni s tím snad žádné další výdaje nemají, tak k čemu ten poplatek za roaming?
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:no já to jako regulaci neberu, spíše to beru jako odbourání absrního poplatku, viz poplatek za příjem na bankovním účtu.
Jako provozovatel bych měl mít právo si učtovat za službu co chci. Alespoň pokud existuje něco jako svobodný trh. Jenže ten jsme si v EU už dávno zničili ...
0 x
stepan.benes píše:okoun píše:no já to jako regulaci neberu, spíše to beru jako odbourání absrního poplatku, viz poplatek za příjem na bankovním účtu.
Jako provozovatel bych měl mít právo si učtovat za službu co chci. Alespoň pokud existuje něco jako svobodný trh. Jenže ten jsme si v EU už dávno zničili ...
to bys take mohl zrusit povinnou zarucni lhutu u zbozi, nebo treba povinne pasy a airbagy v aute, nebo treba povinne zverejnovani slozeni potravin atd. Opravdu si myslis, ze by svet byl lepsim mistem pro zivot? Pro firmy urcite, pro lidi urcite ne. Pravda ale je, ze mi neni jasne, jak to bude fungovat
0 x
stepan.benes píše:okoun píše:no já to jako regulaci neberu, spíše to beru jako odbourání absrního poplatku, viz poplatek za příjem na bankovním účtu.
no to máš pravdu, ale chtěl jsem tím říci, že to pro ně ale nebude tak bolestivé.
0 x
to bys take mohl zrusit povinnou zarucni lhutu u zbozi, nebo treba povinne pasy a airbagy v aute, nebo treba povinne zverejnovani slozeni potravin atd. Opravdu si myslis, ze by svet byl lepsim mistem pro zivot? Pro firmy urcite, pro lidi urcite ne. Pravda ale je, ze mi neni jasne, jak to bude fungovat
Pro zrušení povinné záruční doby bych docela byl. Před 15lety byla 6měsíců a životnost elektroniky byla 10let. Teď máš dva roky a životnost je 2roky a měsíc...
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
No, malý operátor s dvěma BTSkama s tímhle do světa díru neudělá, pokud se v jeho domácí zemi stejně většinou nedovolám.
Jinka jde jen o roaming a ne o mezinárodní volání. Takže ano, když se budu válet na Korku, tak volám do ČR a mě za svůj vnitrostátní tarif. Pokud ale volám do zahraničí, včetně Řecka, nebo Řek volá mě, tak samozřejmě platí sazba ze mezistátní volání. Takže prostor, kde si to operátoři můžou dorovnat je k dispozici.
Jinka jde jen o roaming a ne o mezinárodní volání. Takže ano, když se budu válet na Korku, tak volám do ČR a mě za svůj vnitrostátní tarif. Pokud ale volám do zahraničí, včetně Řecka, nebo Řek volá mě, tak samozřejmě platí sazba ze mezistátní volání. Takže prostor, kde si to operátoři můžou dorovnat je k dispozici.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Majklik píše:No, malý operátor s dvěma BTSkama s tímhle do světa díru neudělá, pokud se v jeho domácí zemi stejně většinou nedovolám.
dovolas prave diky roamingu i v jeho vlastni zemi

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Nev3iml jsem si v tom, že by tam byla definována povinnost roamingu (ať už národního nebo mezinárodního). Jenom to, pokud má operátor s cílovou sítí roaming vyřízen, tak za to nebude účtovat zákoš prémiový příplatek za data/hlas/sms.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
dle meho cernomyslenkarskeho kamarada je jen otazka casu, kdy neco podobne bude narizeno nam .. ve smyslu - prijde jouda z druhe strany republiky a rekne ja chci tady u Vas konekt, dejte me ho za regulovanou cenu 0.00001 Kc tak jak Vam kaze narizeni eu ... je to asi jeste hodne predbezne, ale mozne je v dnesni dobe regulace uz asi fakt vsechno 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Walkeer píše:stepan.benes píše:okoun píše:no já to jako regulaci neberu, spíše to beru jako odbourání absrního poplatku, viz poplatek za příjem na bankovním účtu.
To by byl ráj ! Kdyby si výrobce mohl určit jestli záruku držet chce nebo ne (a používat její kvalitu a délku jako konkureční výhodu), a já bych ji u věcí, kde nemá smysl nemusel platit. Kdyby na mě auto neřvalo, že nemám zaplý pás i když právě popojíždím pár metrů po polní cestě rychlostí 20 km/h. A pokud by se dělali slušný potraviny, který nemusí být popsaný tunou informací, ale byli by ze surovinA kdybych taky nemusel živit aparát, kterej tyhle koko.... vymejšlí a pak se mě snaží za jejich nedodržování perzekuovat. Prostě kdyby mě obce/stát/EU/ nechali žít můj vlastní život a předpokládali, že mám dost rozumu na to, abych ho dokázal žít bez jejich dohledu, pomoci, příkazů a zákazů.
0 x