❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vpn pptp

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
jarous1977

vpn pptp

Příspěvekod jarous1977 » 11 years ago

Dobry den ,nohu mít dotázek resim problem a nejsem zase tak znaly tak se predem omlouvam za vyjadrovani . Mm mikrotika 750 a jsem v tunelu pptp jako client proti kamosvymu servru na linuxu.Tunel mezi namy je zprovoznen ,ale resim to ze ze servru se nemuzem dostat do me site adres pocitacu satelitu 192.168.2... a ani kdyz chci pingnout z meho pc v me siti mikrotikem tak se nepinngnu na kamosuv servr.Dekuji predem za rady
0 x

pdahe

Příspěvekod pdahe » 11 years ago

Je třeba nastavit správně routy

Odesláno z mého Desire S pomocí Tapatalk
0 x

jarous1977

Příspěvekod jarous1977 » 11 years ago

Dobry vecer, postoupil jsem uz dale vse funguje ,ale jen kdyz dam do mikrotika routu ip od kud se budu chcit dostat do me lokalni site 192.168.2.0 .Dam ipadresu kamarada s danym portem pres nej linux servr vpn pptp se dostanu az do meho mikrotika klienta vpn pptp ,jen kdyz zadam routu pripojeni napr telefonu.Bez routy se to nesetka jde to do mikrotika ,a dal to smeruje do internetu a ne zpet do vpn.Jde me jen o to ze kdyz se budu nekde chtit podivat do sve site na dane zarizeni napr pres tablet a nebudu mit routu v mikrotiku kde jsem zrovna pripojen tak se tam nedostanu.Moc dekuji za radu a jeste jednou se omlouvam ze to takhle neznala rozepisuji Diky.
0 x