❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem s ETH u sxtr2 lite5

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
martynek

Problem s ETH u sxtr2 lite5

Příspěvekod martynek » 11 years ago

Stává se mě poslední dobou u hodně sxt že v logu je několikrát za den
eth link/ down, eth link /up, viz screen.

sxt už vyměněno 2x, konektory už přelisovány 2x, poečko 2x nové,
TP link router už 2x nový, ale stále v logu tyto hlášky,
verze,5, verze 6, pořád to dělá...

no tak sem otevřel několil sxt za poslední dobu a tahle hláška/problém je tak
ve 30% zařízení...

Je to vadná série ? série sxt nebo serie tplinků...

Nesetkal jste se stím někdo ?

Díky za postřehy
Přílohy
log_eth.png
log_eth.png (53.64 KiB) Zobrazeno 2062 x
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

ty samy RB instalujem furt i se zakoncenim do tplink routeru a todle vidim prvne...pokud si to das ten kus co zlobil jen na stul, spojis kratkych patchem s pc / routerem a nechas den dva žít, udela to neco ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Zrovna vcera se nam tohle přihodilo.Vymenili jsme patch kabel a vypada to zatim ok.Tento problem se tady už nekolikrat objevil.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

A jake pouzivate POE? To original co je k te SXT? Uz se to tady nekde i psalo myslim, ze to poe je docela na dve veci a i ja mam s nim spatne zkusenosti (up/down). Pokud ho pouzivate, zkuste jine - uplne od jineho vyrobce.
0 x

martynek

Příspěvekod martynek » 11 years ago

Díky za rady, no hlavně mě překvapilo že jich to dělá několik ne jenom jedno,
Zkusím ho oživit na stole a uvidím co pak.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

zatim jedu orig poe a zatim dobry max 1-2 kusy z 20ti jebnuty, neresim, vymena a zdar... nejlepsi ale asi vychazi pokud to jde pouzivat POE zdroje od UBNT, ten snad vzal za ty leta jen jeden dva, dobry drzaci...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

U wifi ASUS to dělá skoro pokaždé. Asi nějaké problém chipsetu na ether. Ten samý problém bude možná u TP linku...
Doporučuji na zkoušku vyměnit origo POE injector za POE kostičku a z ní 8žilový ideálně měřený UTP kabel do wifi
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

pcwifi píše:zatim jedu orig poe a zatim dobry max 1-2 kusy z 20ti jebnuty, neresim, vymena a zdar... nejlepsi ale asi vychazi pokud to jde pouzivat POE zdroje od UBNT, ten snad vzal za ty leta jen jeden dva, dobry drzaci...

PW

To mas pravdu, ze vymena to resi, ale to co se mi vubec nechce je nekam jezdit jen kvuli POE (jeho vymene), tak to hned menim za UBNT poe a mam klid :-).
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

SXT - orig poe - ap TP-Link = vsechny instalace OK

SXT - orig poe - ap Asus = jednou a presne tento problem. Vymena SXT, kabelu, konektoru ani orig poe nepomohla, vymena Asusu za TP-Link a OK

Klient ovsem nalehal na ap Asus, po delsim testovani vyměněno orig POE za UBNT poe a vše v pořádku... Očividně nějaká nekompatibilita Asusu s SXT poe adapterem...
0 x