Ahoj Nevím jestli tu bylo přesně už toto téma co používáte současně na klienty.
používané řeš.
1. - GentleBox220+RB911+PoeZdroj 10/100 s led proudově zatížitelnou.
2. - SXT Lite - co vidím je good cena na houby anténa výkon dobrý, průtokové řešení co se vody týče.
3. - RBSXT-5HPnD tytéž problémy lepší wf
4. - něco takového http://www.i4wifi.cz/Bezdraty-5-GHz/Eap ... t3elq93u54
- znám se s výrobcem aj vím, že v jedné velké firmě to nasazují uspěšně ve velkém a je to parametrově dobré.
Omlouvám se pokud opakuju téma, opakování je matka moudrosti. Jaké máte nové poznatky pokud se podělíte.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Co používáte na klienty
to poslední neber ani ze srandy. Naprostou většinu jsme už vyměnili. Co sluníčko načnulo, kroupy dodělaly. Ten plast totálně zkřehne. A neni to dual.
SXT lite5 jsou zatim držáci a první kousky od doby co se vyrábí stále běhají ok. Máme přísný pravidla pro jejich montáž a vedení kabelu. Koupim, nastavim, namontuju, hotovo. Podle mě best řešení. 600MHz procák, luxus. Na parametry anteny si nemůžu stěžovat. Oproti eapu vše vyteče. Nevim jak dlouho vydrží ještě venku. Je fakt že to je prostě otevřený no. Ale za ty prachy mě to zase tak moc nezajímá. Jak dlouho jsou venku? přes 3 roky? a jedou zatim dobře. Sem tam se díky chybě dostala voda na chip paměti nebo na tlačítko reset. Aktuálně už tam chip není a reset je jinde.

vždy přichytávat kabel pomocí DVOU pásek ke konzolce, tim se zafixuje kabel tak že míří k jednotce. Když je jenom jedna páska, tak se kabel hejbe sem a tam. A pak 10cm průvěs pod jednotku a zpět do jednotky. Všechno to jsou takový stupidní pravidla který ale zabraňujou tomu aby jednotka odešla. Další pravidlo který lámeme lidem do hlavy je aby to nevypínaly. Třeba aby to v zimě netrpělo. Zapnout jednotku když je vymrzlá na -15°C neni ok. Podle mě si to uvnitř dělá svoje klima.
Jirous box je fajn ale nějak už nemá smysl to takhle bastlit. Je s tim trochu víc sraní a montáž je složitější. Jistě, antena bude "asi" o něco kvalitnější ale to co nažene antena, můžou posrat pigtaily což se v minulosti stávalo už z výroby. Nehledě na to že se dají lehce zlámat.
SXT lite5 jsou zatim držáci a první kousky od doby co se vyrábí stále běhají ok. Máme přísný pravidla pro jejich montáž a vedení kabelu. Koupim, nastavim, namontuju, hotovo. Podle mě best řešení. 600MHz procák, luxus. Na parametry anteny si nemůžu stěžovat. Oproti eapu vše vyteče. Nevim jak dlouho vydrží ještě venku. Je fakt že to je prostě otevřený no. Ale za ty prachy mě to zase tak moc nezajímá. Jak dlouho jsou venku? přes 3 roky? a jedou zatim dobře. Sem tam se díky chybě dostala voda na chip paměti nebo na tlačítko reset. Aktuálně už tam chip není a reset je jinde.

vždy přichytávat kabel pomocí DVOU pásek ke konzolce, tim se zafixuje kabel tak že míří k jednotce. Když je jenom jedna páska, tak se kabel hejbe sem a tam. A pak 10cm průvěs pod jednotku a zpět do jednotky. Všechno to jsou takový stupidní pravidla který ale zabraňujou tomu aby jednotka odešla. Další pravidlo který lámeme lidem do hlavy je aby to nevypínaly. Třeba aby to v zimě netrpělo. Zapnout jednotku když je vymrzlá na -15°C neni ok. Podle mě si to uvnitř dělá svoje klima.
Jirous box je fajn ale nějak už nemá smysl to takhle bastlit. Je s tim trochu víc sraní a montáž je složitější. Jistě, antena bude "asi" o něco kvalitnější ale to co nažene antena, můžou posrat pigtaily což se v minulosti stávalo už z výroby. Nehledě na to že se dají lehce zlámat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Díky za info, u toho SXT-Lite se mi zdá ta cena až příliš nízká. Je to o dost okradaný a září to všude, ale nedělám si iluze že jirous ne. Je to takové šumější řešení - SXT. Několik konkurencí který se tak štěpí a soudí tu dávají sxt v poslední době ve velkém tak se bojím, že to tu bude ještě horší než je. Co se týče zisku je na tom sxt lépe i jak píšeš o těch pigtailech tak je. Na ty eapbordy jsem to poslal asi špatný odkaz. Tu to vyrábí jedna firma vypadá to stejně má to dvě polarizace přepětovku a vyrábí se to dost pro unet to používají proti těm svým 20 stupňovým sektorům a má to super výsledky. Aneb v okolí už jsou site kde mají 18 dvopolarizačních sekorů ve dvou řadách do kola takže
18x2
to je docela nářez. Faká jim to dobře i když z pohledu některých to stojí šílené peníze
18x2

0 x
no, tak všechny verze SXT mají stejnou antenu takže je to asi fuk 
pošly správnej link, sem zvědavej. Mě by se třeba hodil 45° nebo 60° kvalitní duální sektor. Titaniovej sektor fakt kupovat nechci.
Funguje jim to dobře jo? myslel sem si to, jinak by to nedělaly. Neumim si představit to provozovat i když jeden kanál se tam teoreticky může 3x opakovat s těmi úhly.

pošly správnej link, sem zvědavej. Mě by se třeba hodil 45° nebo 60° kvalitní duální sektor. Titaniovej sektor fakt kupovat nechci.
Funguje jim to dobře jo? myslel sem si to, jinak by to nedělaly. Neumim si představit to provozovat i když jeden kanál se tam teoreticky může 3x opakovat s těmi úhly.
0 x
samolepící papír vyřezanej na plotru. Resp. ten papír co se dává na polepi aut tušim. Jistě to nevim, já to nedělám.
0 x
-
Nechces se podelit o kontakt? Klidne do pm. Dikhapi píše:samolepící papír vyřezanej na plotru. Resp. ten papír co se dává na polepi aut tušim. Jistě to nevim, já to nedělám.
0 x
Měl bych takový dotaz k těm. klient. jednotkám. Co používáte 2-polarizačního u mikrotiku ? Potřebuju něco silnějšího, směrovějšího přes město ke koncovým klientům. Používám Eapy 23dBi , mám s nimi dobré zkušenosti (kroupy mi je neprostříleli, lepí je už něčím jiným, průchodka je už také ok) . Ale chtěl bych něco duálního, ale když klientovi složím jirouse+gantle+routerboard tak mě to vyjde na nepěkné peníze. (jednotný zřizovák)
Našli jste nějakou odpověď na Nanobeam ?
Díky
Našli jste nějakou odpověď na Nanobeam ?
Díky
0 x
lepidlo nerozhoduje o tom jestli ti to prostřelí kroupa nebo ne. Ten plast prostě vyšisuje sluníčko a je křehkej.

0 x
Moc pěkný, tak to jsem naštěstí ještě nezažil, ale koukám, že se ti také ty Eapy původní líbily 
Tak jinak, co tedy používat ?

Tak jinak, co tedy používat ?
0 x
parametrově dobrý. Bohužel časem to jde do kopru, ne všechny ale časem určitě půjdou. Dneska jedině SXT nebo si poskládat jirousku. Nic dalšího seriozního mě nenapadá.
0 x