❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

teleskopická roura 2x 2m, zkušenosti

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

teleskopická roura 2x 2m, zkušenosti

Příspěvekod okoun » 11 years ago

ahoj, máte někdo zkušenosti s http://wifi.aspa.cz/stozar-dvoudilny-te ... cm-z18111/ ?
chtlě bych na to dá 60cm anténu tak jeslti to dobře drží, díky.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

špatný, klátí se to sem a tam. Měly jsme sice 3x2m verzi nicméně o něco silnější trubky a přibližně uprostřed byla 24dB 2.4GHz antena a krutě se to klátilo. Je to moc slabý.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

fuj... pozink trubku 6cm a drzi to daleko daleko lepe...tydle montovany a navic uzky srance nebrat.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Maximalne velky nanobridge a to jeste na tlustci variantu ... Obcas je tezky nekam dostat vhodny stozar mno ... :?
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Selič

Příspěvekod Selič » 11 years ago

ahoj, máte někdo zkušenosti s http://wifi.aspa.cz/stozar-dvoudilny-te ... cm-z18111/ ?
chtlě bych na to dá 60cm anténu tak jeslti to dobře drží, díky.

To je otázka. Udělám výpočet a hned vidim, že na tuhle špejli s tímhle vyložením prostě 60cm parabolu dát nemůžu...
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

okoun

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 11 years ago

Nóóó, tak to je uplně něco jiného než ten šroubovaný, tomu se říká sázka na jistotu :D
0 x

pcwifi

jistota je 60mm tlusta pozink trubka 8) ale kdyz nekdo chce aby se mu to kejklalo a usetrit par kacek...za tu cenu mam 3,5M aj cvaj.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

já nechci uštřit jen ted nemám cestu ani do kondoru ani do ferony takže pokud víte kde to objednat a přivezou to do jednoho dne jako v ipmedii tak budu jediě rád :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 11 years ago

Tohle je divný důvod :) pokud bys to tam měl na týden, čert to vem, ale na trvalou instalaci?
0 x

okoun

divný nedivný, ve vesničce jsou dvě konkurence na bezdrátu a už mi bylo řečeno že pokud to nebude rychle postavené že volaji jinam, takže má to velký důvod :)
0 x

hapi

nějak nevidim rozdíl mezi tim koupit jednu 4m 60mm tyč nebo dvě poloviční ve všech směrech. Držáky na trhu jsou na obě varianty. 48mm tyče dáváme jenom klientům co potřebujou zvednout SXTčko :-D nesnášim 48mm rozměr. Já vim že to je zvyk anténářů ale pak na to daji 90cm ofsetku na satelit a ve větru jim satelit funguje stylem pudu nepudu. Výložník si na tu 60mm klidně dám ve 48mm verzi ale hlavní tyč prostě musí držet. A hlavně je tu fakt že po tý silný tyči můžeš líst. Jak se dostaneš na vršek skládanýho stožárku nevim a stahovat to při problémech už nás několikrát totálně nasralo.

do 3 metrů 1.5mm tlustná tyč
do 4 metrů 3mm tlustá tyč
nad 4 metry příhrada
0 x

okoun

do 4 m 3mm tlustá? to bych se hodně bál bych řekl že ta 4,8mm je už na hraně, nejlépe bych volil 6mm ale jak říkám někdy je pro nás problém se dostat do ferony či kondoru, nevím jestli třeba wfmetal něco takového masivního má...
0 x

pcwifi

wfmetal urcite ma...ale nez cokoliv ziniciujes, volej pana mysku, pokud ti to vezme...uz se nam kluk usaty polepsil v dodavkach, uz to neni ze 1.3 objednas a 1.4 to prijde :lol: hele esi kvaltujes imrvere tak tam dej zatim aspon neco a pak nahrad necim jinym,sice dvoji prace, ale neprijdes o flek na AP aspon...
0 x

hapi

okoun píše:do 4 m 3mm tlustá? to bych se hodně bál bych řekl že ta 4,8mm je už na hraně, nejlépe bych volil 6mm ale jak říkám někdy je pro nás problém se dostat do ferony či kondoru, nevím jestli třeba wfmetal něco takového masivního má...

ale prdlajs, všude sou běžně dostupný 1.5mm trubky. U wf metalu jsem našel 3mm a rozdíl je tak 10x v tuhosti. A taky jako 4m trubku neuchytáváš na půl metrový roztečy ale aspoň na 1-1.5m takže nahoru kouká 2.5-3m trubky. Máme na jedný takový AFko až úplně nahoře a luxusní stožárek. 4.8mm silnou stěnu trubky sem ještě normálně dostupnou neviděl.
0 x