❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Riešenie domácej infraštrktúry

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
pcwifi
antispam: Ano

Re: Riešenie domácej infraštrktúry

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

verim ze i dalsi daj svuj nazor, ja jen jdu z toho co mam odzkousene a ucinek 3 antenek je velmi spekulativni...neni nad prakticky test...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 11 years ago

Jo, mas pravdu tie 3 anteny su mozno moc. Ale zase 2 po 3-4dB... aspoň keby sa dali vymeniť za nejaké 10dB pendreky.
Kazdopadne test je najlepsi, ale kto mi pozicia router z obchodu na test. Uvidim na reakcie ostatnych.
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

aha takže ty chceš pokrejt dvě podlaží jednou krabkou a pak tomu nasadíš 10dB pendreky aby sis z toho udělal klasický všesměry který pod sebe nezáří? hmm :roll:
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:aha takže ty chceš pokrejt dvě podlaží jednou krabkou a pak tomu nasadíš 10dB pendreky aby sis z toho udělal klasický všesměry který pod sebe nezáří? hmm :roll:

Aktuálne mám RB2011 s wifi, miestnený je na druhom podlaží a vykryje aj spodok (okrem rohových častí). A sú tam 2x 4dB pendreky. Chcem ho vymeniť kvôli stabilite, latencii, rýchlosti. Alebo mi poraďte, v tejto oblasti som nováčik. Ako je to možné vykryť lepšie? Dať do domu 2x AP?

BTW: prečo ten UniFi má dofrasa iba 10/100WAN?? Načo tam potom dávajú 300Mbps N-ko, keď to aj tak vonku nepretlačí.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

nevim jak u vas ale tu mame 14dnu na vraceni bez duvodu uz nejaky ten patek... :)

mnogo UBNT produktu ma nesmyslne FastETH, v tomto i mikrotik delsi cas spal a pak nastesti vydal serie s GBIT... UBNT to snad dozene do buducna.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Neviem presne. Pri nákupe cez internet je 30 dni na vrátenie. Pri kúpe z kamenného obchodu o takejto možnosti neviem. A cez net objednávať nechcem, ešte aj tak prerobím na poštovnom.

(A možno sa mýlim...)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Tendu si škrtni! Nebo ne ... ale pak sem už nechoď :-)

Unifi má (resp. může mít) výhodu právě v anténě. Sice to jsou také jen 3dBi, ale vyzařovák je půlkoule. Pověsíš na strop doprostřed a v podstatě nesvítíš kam nepotřebuješ. Ladit nemáš co ... Z pendreků to posíláš buď z půlky tam co nechceš, nebo si nevykreješ co chceš. Sice v místnosti se rozdíly ztrácí, ale v rodinném domku, kde potřebuješ dvě patra by to mohlo hrát roli.

Názor na potřebu gigového portu mám ten, že ho nepotřebuješ. Linková rychlost bude 150Mbit ... fyzicky cca polovička. Ke stovce se nepřiblížíš. Pokud tedy nepořídíš 802.11ac (což asi ještě nějakou dobu vůbec nevyužiješ), nebo nebudeš provozovat 40MHz kanál, kde budeš mít nejspíš problémy s kompatibilitou (někomu to chodí, někomu ne).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Okej, čiže to mám chápať tak, že ak zavesím UniFi na strop na 1. poschodí, tak druhé poschodie bude hluché? Nakoľko podľa tvrdení vyžaruje pologuľu. Takže by som ho mal dať na strop na 2. poschodí, aby cez podlahu presvietil aj na 1. poschodie?
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

jedine spravne reseni je rozsvitit wifi router v kazdem patre a nebo wifi router premistit tak aby byl signal vsude kvalitne (coz ne vzdycky jde)...
Pokud mas ted nejakou wifinu, ktera nedokaze kvalitne pokryt spodni patro - ano, jinyma modelama lze dosahnout urciteho zlepseni, ale je to reseni z louze pod okap... staci aby se zvedlo ruseni, nebo treba zacal pes pobihat v chodbe a jsi tam kde si byl...
0 x
Jan Ptáček

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Ešte mám tu jedno AP na hodnotenie:

ZyXEL WiFi 300Mbps AP 5in1 5dBi ant. WAP3205 v2 - http://atcomp.sk/zbozi/zyxel-wifi-300mb ... p=z:309811
0 x

Standa99

Příspěvekod Standa99 » 11 years ago

Nechci ti do toho moc kecat, ale prvně bych se zajímal o to, jaký chci chipset a potom bych vybíral výrobce + mašinku.
Jednoduše: Zyxely jedou na Ralinkách (jako Tenda) a to by u mě nesmělo přes práh.
Osobně dávám přednost Atheros, popřípadě Intel chipsetům, všemu ostatnímu se vyhýbám (Ralink, Broadcom, Realtek atd.). Mluvím pouze o WiFi chipsetech.
0 x

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Jo, je to pravda, viac krát som na nete čítal o "neznášanivosti" chipsetov voči sebe. Tak je pravda, že mám doma Atherosy a asi jeden Broadcom (zariadenia). Takže ZyXELy a Tendy vylučujem. Či ako to mám chápať?
0 x

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Dobre, chcem uzavrieť túto tému:

Prosím, poraďte mi jedno normálne AP podľa vášho najlepšieho uváženia a skúseností na vykritie menšieho dvojpodlažného domu a aby bolo stabilné.

Vďaka :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

do každýho patra RB951G. Hotovo. Nikdy nestřítel přes patro, vždy to stojí za houby.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků