chcem doma kompletne prebudovať štruktúru. Aktuálne od svojho ISP dostávam rýchlosť 25/25 a verejnú IP adresu. Potrebujem pripojiť cez kábel 1x PC, Gbit NAS a cez WiFi asi 6 zariadení. Pomocou wifi potrebujem pokryť menší dvojpodlažný rodinný dom na bežné použitie resp. rýchlejšie kopírovanie dát z/do NASu.
Donedávna som mal D-Link DIR-300, ktorý sa začal zasekávať a pod. Tak som ho nahradil za Mikrotik RB2011-UAS-2HnD-IN s ktorým nie som absolútne spokojný. Jednak wifi dosahom, ale aj náhodnému odpájanutie zariadení, nízskou rýchlosťou, blbnutiu a pod. Je nepoužiteľný. Kým som nemal doma žiadny MK WiFi AP považoval som MK za kvalitný, avšak teraz viem (aj podľa viacerých topicov tu na fóre), že možno je kvalitný ale iba na HW a drôtové rozvody, routrovanie, firewall a pod. ale nie na indoor wifi.
Každopádne chcem zachovať nejaký MK Routerboard ako gateway pre dobrú nastaviteľnosť. Neviem ale, aký WiFi AP použiť. Podľa skúseností kamarátov sú spoľahlivé aj úplne základné routre od ZyXELu alebo TP-LINKu. Alebo by som mal uvažovať o nejakom UBNT AP? Aký máte názor na to vy? Alebo predsa existuje nejaký naozaj! kvalitný indoor wifi AP od mikrotiku? Aký router používate doma vy?
Vďaka za každý názor.