❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ping na broadcast? Jak zjistim ip adresu na routeru?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
joker
antispam: Ano

Ping na broadcast? Jak zjistim ip adresu na routeru?

Příspěvekod joker » 11 years ago

Ping na 255.255.255.255 nefunguje abych dostal arp odpoved...

arp -a mi tedy nevypise udaje o routeru pripojenem do lan portu pocitace, dhcp jsem kdysi vypnul...

Je tedy sance pripojit se na router bez jeho resetu, a bez skenovani 4 miliard ipcek?

Neco jako Winbox, ze zjisti pres mac ipadresu?

Mac routeru bych snad zjistit mohl...

Diky
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 11 years ago

joker píše:Ping na 255.255.255.255 nefunguje abych dostal arp odpoved...

arp -a mi tedy nevypise udaje o routeru pripojenem do lan portu pocitace, dhcp jsem kdysi vypnul...

Je tedy sance pripojit se na router bez jeho resetu, a bez skenovani 4 miliard ipcek?

Neco jako Winbox, ze zjisti pres mac ipadresu?

Mac routeru bych snad zjistit mohl...

Diky

kdyz budes znat skutecnou broadcast adresu pak by Ti na ping mohl odpovedet :-)

Zkusil bych spustit tcpdump na nejakem stroji pripojenem k tomu routeru a ten bych vypnul/zapnul a dival se jestli z nej neco nevyleze. Pokud na nem bezi nejaka ukecana sluzba tak by mohl IPcko nejakym tim packetem prozradit

Predpokladam, ze routerem je myslen nejaky maly NAT router. Pokud ho nastavoval pricetny clovek tak tech IPcek na proskenovani tolik zase nebude (privatni site)...
0 x

joker

Takze univerzalni postup neni, nemohu nejak oslovit primo tu MAC adresu?

A jak to vlastne dela winbox app? Ze zna prvni tri bajty mac adresy vyrobce MKT, ty ja znam taky, nebo v MKT bezi nejaka specialni sluzba?

Update: napadlo me, zda by neslo vyuzit RB951 k pripojeni na ten port (ja mam k dispozici kabel) a ten by neco zjistil, proskenoval? Podobne jako to umi ve wifi... Ale hadam ze ethernet skener v nem neni...????
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

A co se připojit přímo k routeru, na pc/nb pustit wireshark a potom zapnout router. V tom, co pak wireshark ukáže se většinou dá ip adrasa najít.
Ještě mě napadá, pokud je to malá krabička ala tp-link a pod., která funguje jako DHCP server, tak si nechat přidělit ip a ip routeru je pravděpodobně brána kterou dostaneš.
0 x
Petr Krist

joker

1. Router nedava dhcp
2. Propojeny primo k nemu jsem (lan 100 ethernet primo k nemu), ale vypnout ho momentalne nemohu (casem budu moci az najdu klice, a jistic je take mimo mou dispozici) avsak zajima me reseni i bez toho vypnuti, zda by to nejak slo, a hlavne jak ten winbox nebo jiny discovery firemni softy to delaji?

Muze byt take kousky to ja nevim, jediny co vim je ze dava poe proud a ze lan100Tx zasviti na switchi. Ale dhcp nepridelil a tak zkoumam, jak se v takovych situacich postupuje (mimo resetu, pripadne restartu s wiresharkem a skenu privatnich rozsahu. Jestli neni jeste nejaka finta?)

Resp. Zda by ten mikrotik nemohl logovat misto wiresharku? Nema nejaky tool, co by se dal pouzit?

Dik.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

A ten router je funkční? Dá se přes něj připojit k internetu? Ten wireshark bych skusil i tak, třeba z toho půjde něco vyčíst.
0 x
Petr Krist

joker

No kdyz nemam platnou ip/masku/branu a dhcp je off, tak se logicky pripojit k netu nemohu :)

Pokud nebude reboot, myslis ze router sam od sebe cokoliv posle?
0 x

DrWiza

Příspěvekod DrWiza » 11 years ago

mikrotik (winbox) pouziva MikroTik Neighbor Discovery protocol (MNDP). Stejne tak cisco i ubnt maji svoje "specialni" (jsou si velice podobni takze obcas vidi i jeden druheho mimo svou platformu)

Pokud primo propojis zahadny router a mikrotik, pustis torch (tools/torch) nastavis ho na prislusny ethernet a das mu timeout 1hodinu mel by neco odpozorovat. Zadny sitovy zarizeni nikdy uplne nemlci.

Ted me jeste napada ze by si mohl videt neco v ARP listu na prislusnym ethernetu.

Ale cela situace mi prijde trosku zvlastni, komu se snazis nabourat do site ? ;) :-D
0 x