Zákazník má požadavek:
prosím o zablokování internetu v pracovních dnech od 15-18 hodin a od 21,30-7 ráno.
Jak by jste to řešili?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik script - internet aktivní pouze v určitý čas
Firewall a schedule nebo SQ na 1kb v požadovaných časech.
0 x
To mě je jasný, ale jak v scheduleru ošetřit aby to byly pouze pracovní dny?
0 x
v mikrotiku si to mužeš zaklikat
tam kde v mikrotiku zadávaš rychlost si rozklikni time a tím je pravidlo v tu dobu aktivní
tam kde v mikrotiku zadávaš rychlost si rozklikni time a tím je pravidlo v tu dobu aktivní
0 x
Ne všechny po-pá jsou pracovní
Tedy bez dodatečného programování, s kalendářem, se neobejdeš. A nechtěl bych to psát v MK.

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
A to mu nestaci Po-Pa? To zadny system neumi rozpoznat statni svatky 

0 x
joker píše:A to mu nestaci Po-Pa? To zadny system neumi rozpoznat statni svatky
Jasný, stačí PO-PA
0 x
Tak to umeji napriklad vsechny AVM.de modemy nastavit nekolika kliky (libovolny pocet useku/den/ip adresu + k tomu jeste druh provozu na adresu)
Na mkt nevim
Na mkt nevim
0 x
pokud chcete ten kalendář, tak není nic jednoduššího aby se to ovládalo vzdáleně ze serveru, kde by ten kalendář fungoval.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
na tohle jsem v jedné firmě viděl šalamounské řešení
spínací hodiny s týdenním programem v zásuvce spínaly switch 

0 x
okoun píše:pokud chcete ten kalendář, tak není nic jednoduššího aby se to ovládalo vzdáleně ze serveru, kde by ten kalendář fungoval.
A je nejake takove klient-server standardizovane API pro MKT ? :1)
0 x
napadlo mě využít radiusu, případně mužeš využít sshčka a API samozřejmě
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
A je neco hotoveho na tento ucel? Kvuli par dnum v roce se s tim asi nikdo s... Nebude, nebo se pletu?
0 x
honzam píše:joker píše:A to mu nestaci Po-Pa? To zadny system neumi rozpoznat statni svatky
Jasný, stačí PO-PA
neco takoveho v firewalu az nahoru adresu si upravte podle sveho nebo pres adresslist aplikovat na dane IP
/ip firewall filter
add action=drop chain=forward src-address=192.168.1.0/24 time=15h-18h,mon,tue,wed,thu,fri
add action=drop chain=forward src-address=192.168.1.0/24 time=21h30m-23h59m59s,mon,tue,wed,thu,fri
add action=drop chain=forward src-address=192.168.1.0/24 time=0s-7h,mon,tue,wed,thu,fri
0 x
Nebylo by efektnejsi presmerovat na stranku s informaci, ze
inet je nyni zamerne vypnuty
? Prece jen uz jsem parkrat se pripojil k mrtve wifine a to pak nas..., kdyz clovek bada, proc to jnejede
inet je nyni zamerne vypnuty
? Prece jen uz jsem parkrat se pripojil k mrtve wifine a to pak nas..., kdyz clovek bada, proc to jnejede
0 x