❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ulozto.cz rychlost

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
3com

Re: ulozto.cz rychlost

Příspěvekod 3com » 11 years ago

0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 11 years ago

jak to najednou, chvilku po tom článku, vzalo tak náhlý obrat, co ? :-) neuvěřitelná náhoda ;-)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Ono hlavně uloz.to je myslím ve dvou serverovnách. A obě mají několik linek ven. Ale nepoužívají (nebo nepoužívali) routery s plnými BGP tabulkami. Takže cesta z města byla závislá jak na "CDN" (vip user má na výběr, co tak koukám dokonce ze 4), tak na nastavení routingu, který je svým způsobem (polo)statický. Tím samozřejmě nevylučuji problém s QOSem pro cílovou síť, ať už záměrným nebo nezáměrným. Před nějakým časem jsem to řešil s MasterInternetem (kvůli share-rapid).
A samozřejmě nevylučuji ani problém UPC ... takže v tomhle případě to řešit je opravdu na dlouhé zimní večery.

Asi nejrychleji to jde vyzkoušet právě přes VIP účet a výběrem serveru. Otázkou je najít soubor v té správné lokalitě ... Mám vyzkoušeno, že jeden soubor jede naplno (16Mbit) a druhý ve stovkách kilobitů, přitom ze stejného serveru (resp. ze stejné IP, to bude přesnější). Takže hledej šmudlo :-)

Nejlepší je odpověď: internet není a nikdy nebyla zaručená služba. Za stav internetu po světě opravdu ručit nemůžeme.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

joker
antispam: Ano

Příspěvekod joker » 11 years ago

S nejmenovanym dl mgr mi jely na free uctu nekolik souboru soucasne a slo zaplnit i 40 mbit linku..
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

Podpora ulozto: Prosíme o stažení těchto souborů a zaznamenání údajů o rychlostech jejich stažení.
dl.s5.uloz.to/test.bin
dl.s38.uloz.to/test.bin
dl.s13.uloz.to/test.bin
dl.s27.uloz.to/test.bin
Děkujeme.

:arrow:
s5 = pomalé 30-70kB/s
s38 = ok 2MB/s
s13 = ok 2MB/s
s27 = ok 2MB/s

Podpora ulozto: Dobrý den,pravdepodobne se bude jednat o problem mezi siti upc a superhosting. Tato zalezitost je vsak plne v reseni spolecnosti UPC.
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

:-D
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 11 years ago

Sice k upcb jdeme s konektivitou ale ještě nechvame záložního ha-vla a ten ma nastesti se supernetworkem primej peer..no zajimave to je :)
0 x
Daniel Tasáry

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

vsechny ty test soubory sosany 2-3,2MB, samozrejme taky konekt UPCB.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 11 years ago

Napadla me takova věc, pokud by uloz.to bylo i dostupne přes ipv6 tak udelat tunel u tunnelbroker.net a tim bys mel ten provoz přes nix jelikož supernetwork peeruje s he.net přes nix...
0 x
Daniel Tasáry

iTomB

Příspěvekod iTomB » 11 years ago

3com píše:Podpora ulozto: Prosíme o stažení těchto souborů a zaznamenání údajů o rychlostech jejich stažení.
dl.s5.uloz.to/test.bin
dl.s38.uloz.to/test.bin
dl.s13.uloz.to/test.bin
dl.s27.uloz.to/test.bin
Děkujeme.

:arrow:
s5 = pomalé 30-70kB/s
s38 = ok 2MB/s
s13 = ok 2MB/s
s27 = ok 2MB/s

Podpora ulozto: Dobrý den,pravdepodobne se bude jednat o problem mezi siti upc a superhosting. Tato zalezitost je vsak plne v reseni spolecnosti UPC.

s5 = pomalé cca 1MB/s
s38 = ok 17.8MB/s
s13 = ok 19.6MB/s
s27 = ok 23.3MB/s

Sloane alias UPCB

iTomB
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

dl.s5.uloz.to 10-11MB/s Přímý peer s SH :-) Takže teoreticky nemusí kecat s problémem UPC/SH.
dl.s38.uloz.to 7-8MB/s přes NIX.
dl.s13.uloz.to 7MB/s přes NIX.
dl.s27.uloz.to 7MB/s přes NIX (ale o pár hopů blíž). Náběh této rychlosti ovšem znatelně pomalejší.

Ale i tak nic moc ... v tuto dobu bych měl vytáhnout nějakých 30-35MB/s.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 11 years ago

Zkusil jsem dl.s5.uloz.to a jelo to 18 - 23Mbit/s. (Dialtelecom)
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 11 years ago

dl.s5.uloz.to 22MB
dl.s38.uloz.to 18MB
dl.s13.uloz.to 26MB
dl.s27.uloz.to 31MB

GTS
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

iTomB

Příspěvekod iTomB » 11 years ago

Tak ted rano

dl.s5.uloz.to 20.6MB/s

Rekl bych, ze je nekde uzke hrdlo ...

iTomB
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 11 years ago

prekvapuje me kolik z Vas si na uloz.to plati VIP ucet :-)
0 x