❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak střílet přes kopec
Re: Jak střílet přes kopec
toto jsem také chtěl udělat jenže furt jsem se bál a do teď bojím že by to při vichru odletělo 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
strilet pres kopec asi jedine lukem
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
jestli vám tam vede potrubí s vodou a je to potrubí železny tak si tam pust 900mhz
0 x
stejnou logikou: Nejakym zpusobem tam dopravujes elektrinu, takze TP-Link power line se primo nabizi 

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Nad powerline jsem přemýšlel taky. Dokonce na okrali osady je rezervoár vody a bude tam i třífáz. čerpadlo, takže by se eventuelně nechala i najít správná fáze (chaty mají jenom jednu) a eventuelně poskytnout i dalším a je to na místě, kde by se nechal zřídit přícuc. Má s tím někdo nějakou zkušenost? Je u toho možnost posílat něco trochu slušnýho (alespoň 2Mbps) na vzdálenost 1km s cca 20ti odbočkama k chatkám?
0 x
tak o tom dost pochybuju, zkoušeli jsme to v jednom skladu mezi halama přes dvůr a spolehlivost 00 nic, vzálenost do 200m
0 x
me to nefungovalo ani z pudy do prizemi v jednom baraku 
jedna sada vzplala, bouchla a zakourila, druha se spojila podle toho jak zrovna kdo zapl spotrebice

jedna sada vzplala, bouchla a zakourila, druha se spojila podle toho jak zrovna kdo zapl spotrebice
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Ještě jsem nepotkal šťastlivce kterýmu by to fungovalo 
O tomhle ani neuvažuj.

O tomhle ani neuvažuj.
0 x
shooter píše:jestli vám tam vede potrubí s vodou a je to potrubí železny tak si tam pust 900mhz
Zelezny potrubi v zemi? Poslednich 30 let se dava plast ne? Navic spoje jsou asi tesnene Loctitem nebo lnem a tak by to bylo skoro nevodive, nebo si to nekde a na jakou vzdalenost videl fungovat a v zemi? Druha vec je, kdo je vlastnikem takoveho potrubi...
0 x
aliney píše:me to nefungovalo ani z pudy do prizemi v jednom baraku
Stejná zkušenost jako ty

0 x
tak to musím zaťukat že nám to vždy fungovalo ale třeba jen kolem 20Mb, ale jelo to, párkrát to také odešlo, celkem na pikačku když to odejde tak se nedá sehnat původní model se stejným standardem....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Na jakou vzdálenost to fungovalo? Co to bylo zač? Já jsem to zkoušel na několika místech, ale výsledek vždycky čistá nula. Byl to nějakej TP-link
0 x
Petr Krist
mě dobře funguje ten TP-link s teoretickou rychlostí 200Mb, ale je fakt že jsem to nikdy nezkoušel na hliníkovém vedení, vždy to byla měď
0 x
Teď když to napsals, tak jak nad tím přemýšlím, byl to většinou hliník nebo kombinace měď / hliník. Tohle jsem nikdy neřešil. Asi to ještě někde skusím, pořád se mi válí ve skříni
Na jakou ti jelo vzdálenost?

0 x
Petr Krist
jako drátovou vzdálenost? 100m víc jsem nezkoušel, ale stačí mít někde nějaké blbé hodiny či zásuvku na jiné fázi a seš v loji.
0 x