❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
DarkLogic

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Však jsem nemluvil nic o návodu. Pouze ukázat, jak to vypadá. Koukat celou dobu na programového průvodce je prostě nic neříkající.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

David2006 píše:Funguje někomu přehrávání právě běžícího filmu od začátku? Prostě v TV je film v půlce a chci si jej pustit od začátku. Daří se mi to jen u už skončených pořadů a to je dost opruz.

co tak pouzit tlacitko "na zacatek" ? :-D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Měl jsem namysli android aplikaci. Večer mrknu jak to tam je.
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 11 years ago

UPC pro své velkoobchodní zákazníky připravilo novou službu, která mi tuze připomíná sledovanitv. viz http://www.onelinetv.cz

Snad to tu nikoho nepohorší, že jsem to sem pastnul.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Zase tolik nepřipomíná ... je to set-top-box only. A to ještě myslím, že jen jeden výrobec, panasonic. I když ten jejich bluray přehrávač vyšel okolo dvou tisíc. Kvalita mě ale zase tak moc nepřesvědčila, čekal jsem víc. Ale je možný, že se to za ten půl až rok změnilo.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

David2006

Ale 20Kc je 20Kc :wink: .
0 x

ludvik

Jo, to mě překvapilo ... mělo to být cenově shodné s jejich kabelovkou obecně. Za to jsme obchoďákovi vynadali :-) A hle ... jde to.
David2006 píše:Ale 20Kc je 20Kc :wink: .
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

David2006

Az udělaj aplikacku bude to zajímavé a ještě kolik to žere konektu. Dat k te dvacce Slováky tak není co řešit:).
0 x

ludvik

Myslíš aplikaci na desktop? Jestli ano, tak nemysli a zapomeň ...
Přenosovka byla plusmínus jako sledovani.tv. Je to už ale nějaký pátek, tak aktuálně nevím.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

David2006 píše:Ale 20Kc je 20Kc :wink: .

jen za kanaly CT dvacku :( ? ... a ta kvalita, jako muzu rict, ze sledovanitv s odstupem casu ( mam to doma pustene nonstop ) zatim vyhrava nad vsim co sem tu mel :)
0 x
- programming
- development
- education

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

A to koukáš na android klienta? Kouše se to?

Já jsem ho měl doma půjčený na jeden den a obyčený kanál SD se občas seknul. Musel jsem to přepnout na jiný kanál a pak se to rozběhlo. O HD ani nemluvím
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ano koukam na to na aktualnim boxu :)

to sekani bylo odstranene pred olympiadou ..
0 x
- programming
- development
- education

merizonanen

Příspěvekod merizonanen » 11 years ago

Koukám na návod k objednání zpětného sledování.
Chybí mi tlačítko "přehrát ze záznamu", dále pak si objednat HD programy, které jsou v tomto návodu taktéž viditelné.
Můj poskytovatel je unet.cz

Kdepak je ten zádrhell? :twisted:
0 x

mickac

Příspěvekod mickac » 11 years ago

Zdravím pánové, dovolte pár názorů a hodnocení.
1) ještě fandím sledování.tv, protože / ale
+ obvykle slušná obrazová kvalita / nízká bitová náročnost streamu
+ spustitelnost na PC a lecčems jiném
+ obrazová kvalita / cena (na HD mám satelit, za volně šířené prg jsem, jako klient, ochoten platit rozumné Kč, když je vyřešený timeshift a nahrávky (dříve jsem používal 2x DBV-T v HTPC, toto je provozně jednoduší)
+ přehrávání live steramu je plynulé (timeshift a nahrávky se v poslední době těžce sekaly. oprava je prý na cestě)
+ ještě znovu, NEJVÍCE mi vyhovuje, že nemusím pamatovat, že si chci něco nahrát (jako dříve s DBVT PVR). Prostě si pustím bednu a vyberu z posledních 30 hodin, co by mne zajímalo. TO JE PROSTĚ SUPER.

- na televizi to chce box. Ten sice už od sledovánítv je. Ale původně bylo domluveno, že odladíte android firmware pro Amlogic a dáte k dispozici. Tedy jsme si objednali z číny vámi doporučené boxy a ejhle, najednou firmware není volný, jen do vámi dodaných boxů. Nabídky, že nahrajete firmware do našich je naprd. Nechceme je někam posílat.
Aspoň kdyby boxová aplikace byla stažitelná jako apk (pro AML8726)..
Když se na krabce neco potento, nechceme ji na měsíc klientovi brát a posílat na Sledování k reinstalaci.
Nesnáším lidi, co nedovedou držet slovo a každý měsíc platí jiná pravidla....

- proč kupovat settopbox, když mám htpc s XBMC. Má daleko lepší zpracování obrazu, než slabé ARM boxíky (pozor, ty ale nedsuzuju!). Leta používám XBMC a považuju za stále nejlepší. CHcete vymyslet lepší aplikaci? - proč ne. Ale nejprve bych službu zaváděl na tom, co u mnoha lidí už je a dobře funguje. XBMC je navíc standard, často velmi dobře fungující na různých boxech (včetně slaboučkého raspbery). Nemusíte se moc starat o akceleraci atd - to řeší party ve světě.

Dobře, nyní je na vašem webu plugin do XBMC. Říkám si HURÁ - dostali rozum. Ale ouha. Je to v podstatě jen playlist. Pravda hraje. Proč však zase objevovat Ameriku a nevyjít z něčeho, co už je připravené a vhodnější/komfortnější?
Zkusil jsem plugin PVR IPTV Simple Client a světe div se, jede i s EPG, ve standardním televizním rozhraní XBMC. Tedy jede jen někdy, protože streamy volané prostřednictvím VLC playlistu nekdy jsou/někdy nejsou čitelné (asi záměr).
JIstě je tu nutné nějké programování - authorizace, tu ale řešíte i ve svém pluginu i tak. Nalinkovat nahrávací tlačítko a timeshift řešit poklepáním v EPG - události v XBMC vestavěné. Na straně serveru generování playlistů s nějakou rotací, podobně jako pro vlc... vlastní xml epg zdroj (já používám televize.sh.cvut.cz). Pro programátora práce tak na týden i s testováním snad na dva.

Další důvod, proč používat XBMC a PVR pluginy. Nechci mít krabičku na každý zdroj stremu, který používám. Do XBMC jednotného rozhraní se mi načtou kanály IPTV i satelitu a čeho ještě chci. Mám jedno dálkové, jeden způsob ovládání a je to rychlé.

Je to free program. Když se mi něco pokazí, konfig mám uložený a vše nahraji zpět za 5 minut. S nikým se nemusím bavit. Stejné rozhraní může jet na Androidu, Linuxu i WIN, na ARM boxu i v PC.

Tedy shrnuji - náklady na odladění funkčního settopboxu formou pluginu do XBMC jsou zlomkové oproti vývoji samostatné aplikace a ještě odladěním nosného OS.
Rychle dostupné rozhraní, které mezi lidem je. Zdarma. Mohlo by pomoci šířit používání sledovánítv. A vydělat vám ve finále víc, než doufáte získat na prodeji settopboxů.
Svět se dnes orientuje na otevřená řešení, Češi hold jdou opačně...

Sorry za upřímnost, já to tak cítím
Přesto přese všechno, sledovánítv rád používám. Přes web rozhraní :( - naštěstí mám u TV i klávesnici... :))

Mickáč
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

a taky běží xbmc na raspberry který má hdmi cec :-) Nepotřebuju deset ovladačů na stole. To je zase moje priorita.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků