pentium3 neni i386 ale i586 nebo dokonce i686 ne? to je docela rozdíl řekl bych. Proto vůbec neuvažuju v potaz nic jinýho menšího než x64.
Licenci na intel sem vůbec nepleť, ta snad platí pro výrobce procesoru, ne? A kdo říká že x64 je pouze intel? To je přece celí PC odvětví na kterym běží drtivý většině hraniční routery.
Vidí do tohohle někdo víc? Nechce se mi věřit že x64 je v reálu pro nás dobrý jenom pro rozšíření adresování paměti.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
mikrotik novinky
Tomáš Nesrsta píše:IMHO SSE mely Pentia III, byla to od intelu odpoved na instrukcni sadu 3DNOW! od AMD. Ukaz mi pentium III ktery by bylo 64bit....
nebyla náhodou 3dnow odpověď amdčka na mmx? a stejně jim to nepomohlo. 3dnow nemělo skoro v ničem podporu. Pamatuju si jak mmx procesor na nižším taktu zvládal přehrávat video v nějakym xvidu ale 3dnow procesor i když měl 2-3x větší frekvenci to nedokázal. A tady by mě právě zajímalo jestli by kompilace mikrotiku na x64 resp. kernelu něco přinesla. Většina věcí v mkčku pro hraniční router je v kernelu bych řek tak by to snad něco přinést mohlo. SSE instrukce přinesli mimo jiné například mnohem rychlejší a jednoduší přístup do ramek.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
MMX sice bylo dřív než 3Dnow!, ale MMX sloužilo k urychlení výpočtů celých čísel a akceleraci 2D grafiky. Kdežto 3Dnow! mělo urychlit "předpracování" 3D grafiky pro FPU a výpočty s desetinou čárkou. To vše počínaje někde u architektury K6-2. Navíc Athlony od AMD podporovali jak MMX, tak SSE (SSE2 už ne), kdežto Intel 3Dnow! ne. Pravda, MMX tady bylo už u Pentium I, takže dřív. Jenže to byla 3D grafika ještě "v plenkách".
0 x
Tak logicky vetsi rejzi maj kdyz prodavaj vlastni zelezo se softem nez kdyz dodaj pouze soft a resej vystrelky ruznyho zeleza od ruznejch vyrobcu ... cesta vlastniho zeleza a na to naroubovanej vlastni soft mi prijde logicka a pro ne schudnejsi ... trebas na ccrko si nemuzu stezovat , pote co opustily rc verze uz jede jak ma a na co je staveny ....
0 x
QRT-2 RBQRTG
2.4Ghz AP/Backbone/CPE, 3166mW dual-chain, Gigabit Ethernet
http://routerboard.com/RBQRTG-2SHPnD
Spotreba az 19W
2.4Ghz AP/Backbone/CPE, 3166mW dual-chain, Gigabit Ethernet
http://routerboard.com/RBQRTG-2SHPnD
Spotreba az 19W
0 x
a kurva, tak před tim bych hlavu už tuplem nechtěl mít. To si dělaji prdel? je vidět že to neni určený pro naše trhy ale pro ty brazilský křováky kam to vyvážeji. Jak tam nastavim 35dBi když tx power lze zadat max 32? 

0 x
to je docela masakr
tim propalis uplne veskere domaci routery ve 2,4G - ze by znovuzrozeni pasma?

delam si p*del...
22° na 2g - na 5g to muze mit 13-15? to uz je slusna smerovost, na ty P2P spoje to mozna fakt pujde pouzivat

delam si p*del...
22° na 2g - na 5g to muze mit 13-15? to uz je slusna smerovost, na ty P2P spoje to mozna fakt pujde pouzivat

0 x
Jan Ptáček
jo, líbí se mi to, do vesnic nebo na dlouhý klienty by to mohlo být optimální. Jenom je divný že UBNT od toho dalo ruce pryč (power bridge) a MKčko do toho šly... no ale to bude tim že UBNT přesedlalo na NB (nano bridge) i když si myslim že s tim šláply vedle. Kdo kdy měl power bridge tak ví že to bylo daleko lepší ale taky dražší.
0 x
přes 3W Tx, hmm není to náhodou v rozporu už s hygienou?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
a neni to fuk? regulaci to umí tak si to stahni, jenomže kdo by to dělal 

0 x
spíš jestli to vůbec funguje, že viz například problém s all rates fixed u RB911 
ale nevím jestli by to tu vůbec mělo být prodejné, to je jako kdybych si koupil silnou motorku a jezdil s ní pomalu jako na slabé na kteoru mám řidičák....

ale nevím jestli by to tu vůbec mělo být prodejné, to je jako kdybych si koupil silnou motorku a jezdil s ní pomalu jako na slabé na kteoru mám řidičák....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:přes 3W Tx, hmm není to náhodou v rozporu už s hygienou?
Jo leda bys mel hlavu tesne u roho, viz SAR 2,0W z mobilu povolenych...
0 x
okoun píše:spíš jestli to vůbec funguje, že viz například problém s all rates fixed u RB911
jo ale bugatti veyrona si taky můžu koupit hned po tom co dostanu papíry. Vo tom to neni, je to vo tom jaká vopice to ovládá a jestli se mu chce sundat nohu z plynu.
0 x
okoun píše:spíš jestli to vůbec funguje, že viz například problém s all rates fixed u RB911
aky je tam problem na 911?
0 x
-
Petro píše:aky je tam problem na 911?
pokud chces regulovat vykon musis na ni nastavit all-rates-fixed. KDyz jsem to testoval na 5.25 tak card-rates slo nastavit ale vykon to neovlvnilo. Slibili mi, ze v dalsich verzich ROSu alespon znemozni nastavit card-rates, aby uzivatele nezili v klamu, ze maji zatlumeno. Ani nevim jestli to implementovali...
0 x