Mirek[/quote]
uprava karet - bude nasledovat[/quote]
karty upravovat nemůžeš to je nesmysl, buï pomůže pořádná anténa a kabeláž nebo bleskojistka
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CM9-AP na 2,4Ghz pokles signalu o 20 dbi HLASTE SE DO KLUBU
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
TOMIK píše:jali píše:Ahoj
tak mi v sobotu take jedna CM9 odesla. Naprosto stejna konfigurace s Omni vsesmerovkou. Vyresil jsem to vymenou karty za R52, zas to chvilku vydrzi
tak mi zacali blbnout taky dve ... má už někdo skušenosti s reklamací jde to vůbec reklamovat ?
ne.posles to na reklamaci, oni to vyzkousi na stole proti dalsi karte nebo necem na vzdalenost 2metru a poslou Ti ji z5, ze je to neopravnena reklamace (osobne vyzkouseno). Jedinej zpusob je tu kartu "zneviditelnit" a poslat na reklamacku..pak mas 90% sanci na uspech

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Tak se hlasim taky do klubu
Pul roku nic a pak nahle polovina klinetu se nepripojila a nebo mela signal na hranici - dal jsem jinou CM9 a ta jela tyden - mam 5m kablel RF240 a 8dB vsesmer.
Vyresil jste to nekdo nebo se budu muset vratil k pc a ovisu
- tahle sestava mi jela 2 roky bezproblemu.

Pul roku nic a pak nahle polovina klinetu se nepripojila a nebo mela signal na hranici - dal jsem jinou CM9 a ta jela tyden - mam 5m kablel RF240 a 8dB vsesmer.
Vyresil jste to nekdo nebo se budu muset vratil k pc a ovisu

0 x
blizzy píše:Tak se hlasim taky do klubu![]()
Vyresil jste to nekdo nebo se budu muset vratil k pc a ovisu- tahle sestava mi jela 2 roky bezproblemu.
Psal jsem to na czfree forum - pouzivejte 1/4 vlnne bleskojistky, ty resi tenhle problem. PLYNOVE NEBRAT.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
soooc píše:blizzy píše:Tak se hlasim taky do klubu![]()
Vyresil jste to nekdo nebo se budu muset vratil k pc a ovisu- tahle sestava mi jela 2 roky bezproblemu.
Psal jsem to na czfree forum - pouzivejte 1/4 vlnne bleskojistky, ty resi tenhle problem. PLYNOVE NEBRAT.
Nemáme nikde plynové, jen klasické BrOK (http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=18448) a stejně to dělá.

0 x
StoupaLutin píše:soooc píše:blizzy píše:Tak se hlasim taky do klubu![]()
Nemáme nikde plynové, jen klasické BrOK (http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=18448) a stejně to dělá.
Tak to pak zahodit tu vsesmerovku, ktera ti to dela..., karty TP-lik s atherosem jsou proti tomuhle dost jeste odolne. Jinak uz neporadim.
0 x
keksik píše:A na Wrapoch s MK to robi? Lebo na Wrape so STAROS som to nebadal.
Robi to aj na wrapoch s MK. Mam to bohuzial vyskusane. Nevydrzali ani PRISMy. Teraz testujeme bleskoistky.
Ja mam podozrenie, podobne, ako to tu niekto spominal, na tie priblble pigtaily, resp. tie U-FL konektory na kartach.
Ked som rozobral zariadenie AWS5, ktore kedysi vyrabala Satca, tak tam som si vsimol, ze na CM9 maju surovo prepajkovany povodny konektor za MMCX, taky ako je na UBNT SR5. Citlivost takto upravenej karty s pigtailom je ovela lepsia.
Neskusal to niekto? Neviem, kde sa daju vhodne MMCX konektory splasit.
Alebo bude treba pouzivat cm11, pripadne sr2

Riesenie je aj nechat si zmerat impedancne prisposobenie U-FL pigtailov. Lenze kto ma potrebne vybavenie???
0 x
Po bouřce minulý týden odešla CM10 na OMNI Pacific Wirelles. Výkon karty jsem měl 6dbi. Už mám nachystanej COMPEX WPE54G a kartička půjde do prdélky. Z RB112 to propojím po ethernetu s COMPEXem a bude vymalováno.
Mimo jiné ten Compex poskytuje přehled o klientech stejně jako CM10 atd...
Mimo jiné ten Compex poskytuje přehled o klientech stejně jako CM10 atd...

0 x
no pokial to skape mne znova, tak tam skonci d-com 1590. teraz tam je prims, uvidime co to spravi...
0 x
Ahoj problem s poklesem RX na CM9 jsem mel vsehovsudy 1x kdyz me zatekla voda do konektoru u anteny PAR24 a tim padem bylo pretizene TX a poskodilo se kartu jsem vyhodil z patere a jede u klienta s dobrym signalem bez problemu
Pripadne by toto mohlo nastat u vsesmerky nebo mozna i sektoru od statiky - vzdy davat bleskojistky, na smerovky to nema smysl-nemuze nastat rozdil potencialu mezi stredem a obalem koaxu
Antenu jsem meril 500V megmetem a s vodou mela asi 250kohm nebo min minimum rozsahu

0 x
deelite píše:keksik píše:A na Wrapoch s MK to robi? Lebo na Wrape so STAROS som to nebadal.
Robi to aj na wrapoch s MK. Mam to bohuzial vyskusane. Nevydrzali ani PRISMy. Teraz testujeme bleskoistky.
Ja mam podozrenie, podobne, ako to tu niekto spominal, na tie priblble pigtaily, resp. tie U-FL konektory na kartach.
Ked som rozobral zariadenie AWS5, ktore kedysi vyrabala Satca, tak tam som si vsimol, ze na CM9 maju surovo prepajkovany povodny konektor za MMCX, taky ako je na UBNT SR5. Citlivost takto upravenej karty s pigtailom je ovela lepsia.
Neskusal to niekto? Neviem, kde sa daju vhodne MMCX konektory splasit.
Alebo bude treba pouzivat cm11, pripadne sr2
Riesenie je aj nechat si zmerat impedancne prisposobenie U-FL pigtailov. Lenze kto ma potrebne vybavenie???
No lenze lidicky, ma niekto medzi zaplavou Mikrotikou na svojej sieti kombinaciu - Wrap so StarOS a Omni PW a odislo mu to?
0 x