Přispěji take nějakou větou do fora. Myšlenka ISP aliance by nemusela být špatná,ale upřímně jsme v Čechách .Ovšem samozřejmě je něco za něco. Když už má isp zákazníků od 1000 výše má nabídek na dodávku internetu poměrně hodně a cenově se to nebude příliš lišit od nabídky aliance. Co by bylo ovšem zajímavější pro isp by bylo sdílení problemových zákazníků- nejde jen o vymahaní dluhů,ale spíš o vyřazeni lumpů z oběhu . Také asi nabídka na umitění swithe a propojeni v sitelu asi take.
Ovsem ted ta stranka druha :
Každý nechce aby jiny veděl veškere info o síti
Moznost technicky vkladat nenapadne reklamu na jinou společnost zakaznikum, třeba jen do emailu , ktere se nascenuje z prutoku dat
Nutnost mit vlastní adresni rozsah kdyby nahodou aliance nejak skoncila /pokud se davaji veřejky
Závislost na jednom zdroji dat- velka smyčka v síti může při špatných okolnostech vyřadit třeba i 5 siti na stejné pateři Ja vim jsou na to sw i hw ,ale neni to dokonalé .
Take mam pocit že je to manažersky popsane tak aby to nemělo chybu a každy to chtěl- z toho pravě dost lidem , nejen mě naskakuje husí kůže.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ISP Alliance
Re: ISP Alliance
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
lyra píše:Přispěji take nějakou větou do fora. Myšlenka ISP aliance by nemusela být špatná,ale upřímně jsme v Čechách.
Přemýšlím co k tomu říct. Nejsem si jist co tím přesně Lyra myslí - že v Čechách nejsou slušní podnikatelé ? Nebo v Čechách musí být ve všem nějaký háček ? Obojí je přece blbost. Všude na světě jsou slušní a naopak nepoctiví lidé. Narazil jsem na slušné obchodníky z Ruska, stejně tak na syčáky z Německa. Samozřejmě, že nejlépe se obchoduje, pokud mezi partnery existuje důvěra. Ta ale ani tak nezáleží na zemi původu nebo místa obchodu, ale na dlouhodobých vlastních nebo referovaných zkušenostech. Víc to asi nemá cenu rozebírat.
lyra píše:Ovšem samozřejmě je něco za něco. Když už má isp zákazníků od 1000 výše má nabídek na dodávku internetu poměrně hodně a cenově se to nebude příliš lišit od nabídky aliance.
Jak jsem psal výše, snažíme se pokrýt celé portfolio potřeb a požadavků klasického ISP. A konektivita jen malá část, která není jen o ceně, ale i kvalitě. Z praxe můžu říct, že jsme dokázali většině partnerů za konektivitu nezanedbatelnou částku ušetřit.
lyra píše:Co by bylo ovšem zajímavější pro isp by bylo sdílení problemových zákazníků- nejde jen o vymahaní dluhů,ale spíš o vyřazeni lumpů z oběhu.
Jeden z projektů ISPA. Značná část projektu už je i funkční

lyra píše:Také asi nabídka na umitění swithe a propojeni v sitelu asi take.
Také funkční projekt.
lyra píše:Ovsem ted ta stranka druha :
Každý nechce aby jiny veděl veškere info o síti
To přece není vůbec třeba. Není třeba dát vědět víc než sám chcete a co je nutné pro provoz využívaných služeb.
lyra píše:Moznost technicky vkladat nenapadne reklamu na jinou společnost zakaznikum, třeba jen do emailu , ktere se nascenuje z prutoku dat
Máte stejnou obavu i u DIAL Telecomu, UPC nebo O2 ? Navíc český telekomunikační rybník je tak malý, že cokoli skrz něj prosákne během chvilky. Dále bych opakoval to, co jsem psal v prvním odstavci.
lyra píše:Nutnost mit vlastní adresni rozsah kdyby nahodou aliance nejak skoncila /pokud se davaji veřejky
Obecně doporučujeme (a říkám to už dloho na skorem každé konferenci) každému mít vlastní AS. Dají se i převádět mezi LIRy. ISPA provozuje jeden LIR, kde mají akcionáři svoje AS.
Pokud ISP vlastní AS nemá, je to úplně stejné, jako když dostanete IP od někoho dalšího, třeba GTS, DIALu, atd ...
lyra píše:Závislost na jednom zdroji dat- velka smyčka v síti může při špatných okolnostech vyřadit třeba i 5 siti na stejné pateři Ja vim jsou na to sw i hw ,ale neni to dokonalé .
Celý core je postavený jako dvě na sobě nezávislé části, jedno v CE COLO, druhá v TTC. Tomu odpovídá i konfigurace. Pokud se nepletu, tak i Vaše konektivita jede skrz core ISP Alliance

lyra píše:Take mam pocit že je to manažersky popsane tak aby to nemělo chybu a každy to chtěl- z toho pravě dost lidem , nejen mě naskakuje husí kůže.
Snažíme se to dělat nejlépe jak umíme

0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Podle mého názoru začne být brzy klíčová schopnost vystupovat jako jednotná organizace před orgány státní správy. Podílet se na vytváření podmínek pro další rozvoj. Ono 1000 x 0 je stále 0. ISP Alliance je důležitý krok dopředu.
0 x
no s tím slouhlasím, ale udělat Os kde budou zástupci jednotlivách firem a budou vystupovat jednotně v těchto věcech nikoli v HOWTO a podobně
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše: no s tím slouhlasím, ale udělat Os kde budou zástupci jednotlivách firem a budou vystupovat jednotně v těchto věcech nikoli v HOWTO a podobně
To mi prijde jako nazor cloveka ktery se rozhodl ze objevi kolo, kdyz uz ho vsichni desitky let pouzivame.
0 x
Bývalý ISP...
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:no s tím slouhlasím, ale udělat Os kde budou zástupci jednotlivách firem a budou vystupovat jednotně v těchto věcech nikoli v HOWTO a podobně
ISP Alliance není občanské sdružení, ale akciová společnost.
0 x
no právě že je to a.s. tak od toho dávám ruce pryč
můžeš prozradit jméno, že bych se přidal.
Tomáš Nesrsta píše:okoun píše: no s tím slouhlasím, ale udělat Os kde budou zástupci jednotlivách firem a budou vystupovat jednotně v těchto věcech nikoli v HOWTO a podobně
To mi prijde jako nazor cloveka ktery se rozhodl ze objevi kolo, kdyz uz ho vsichni desitky let pouzivame.
můžeš prozradit jméno, že bych se přidal.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
0 x
mohu se zeptat někoho z alliance jak to chodí v praxi kdyby byli členové alliance dva poskytovatelé ze stejného kraje, čistě teoreticky, jak by potom vypadala spolupráce? neumím si to moc předsatavit, případně si neumím moc dobře představit že by se čistě teoreticky stalo 90 % ISP členem alliance.
díky za vyjádření
díky za vyjádření
0 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A co na tom když jsou dva členové z Alliance v jednom kraji. Ja jsem v Allianci a v několika místech se potkávám s jiným členem Alliance a nic se neděje. Spolupráce může probíhat třeba na bázi že když nedokáže zákazníka připojit jeden, připojí ho ten druhý a pak dle domluvy si to třeba přefakturují. Další může být na společné výstavbě apod...Ale podobnou spoupráci tu mám i s jinými poskytovateli kteří v Allianci nejsou. Je to o tom že si musíš uvědomit kdo je tvůj konkurent a kdo ne. Pro mě je třeba konkurence velká trojka a pak přicmrndálkové s tarifama do 300,- a rychlostma až do nebes alias slibem nezarmoutíš....
0 x
Bývalý ISP...
Já mohu říct, že mi do Alliance určitě nepůjdeme, jeden člen tu koupil konkurenci a není to zrovna s tímto členem ISPA jednoduché soužití, narozdíl od jiných konkurenčních ISP. Taky má ceny narozdíl od těch Štěpánových, na hranici rentatibility, něco nad 200,- měs při roční platbě na bezdrátu, ale chápu někteří lidé na to slyší a dá se tak docela expandovat, a náklady se dají taky snižovat. Co se týče některých menších členů, tak i na stránkách ISPA je odkaz na firmy, teď firmu, které už koupil jeden z větších hráčů a vím o nějakých firmách, které skupují malé hráče jednoho po druhém i v ISPA.
0 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vzdy je to o lidech. Ve finale i fuze /odkoupeni menisho ISP/ je jedna z variant spoluprace.
Jinak nevim o nikom z alliance kdo by podrazel ceny, ale nerikam ze vim vse. Ted jsem narychlo projel weby clenu a nic takovyho jsem tam nevidel. Ceny jsou spise 300 a vic.
Jinak nevim o nikom z alliance kdo by podrazel ceny, ale nerikam ze vim vse. Ted jsem narychlo projel weby clenu a nic takovyho jsem tam nevidel. Ceny jsou spise 300 a vic.
0 x
Bývalý ISP...
Tomáš Nesrsta píše:A co na tom když jsou dva členové z Alliance v jednom kraji. Ja jsem v Allianci a v několika místech se potkávám s jiným členem Alliance a nic se neděje. Spolupráce může probíhat třeba na bázi že když nedokáže zákazníka připojit jeden, připojí ho ten druhý a pak dle domluvy si to třeba přefakturují. Další může být na společné výstavbě apod...Ale podobnou spoupráci tu mám i s jinými poskytovateli kteří v Allianci nejsou. Je to o tom že si musíš uvědomit kdo je tvůj konkurent a kdo ne. Pro mě je třeba konkurence velká trojka a pak přicmrndálkové s tarifama do 300,- a rychlostma až do nebes alias slibem nezarmoutíš....
furt to nechápu, když vyložím své konkurenci karty na stůl tak co potom bráni komukoli to proti mě použít, pokud se tedy někdo stane čelnem alliance tak už nemůže nikdy vystoupit?
0 x
okoun píše:Tomáš Nesrsta píše:A co na tom když jsou dva členové z Alliance v jednom kraji. Ja jsem v Allianci a v několika místech se potkávám s jiným členem Alliance a nic se neděje. Spolupráce může probíhat třeba na bázi že když nedokáže zákazníka připojit jeden, připojí ho ten druhý a pak dle domluvy si to třeba přefakturují. Další může být na společné výstavbě apod...Ale podobnou spoupráci tu mám i s jinými poskytovateli kteří v Allianci nejsou. Je to o tom že si musíš uvědomit kdo je tvůj konkurent a kdo ne. Pro mě je třeba konkurence velká trojka a pak přicmrndálkové s tarifama do 300,- a rychlostma až do nebes alias slibem nezarmoutíš....
furt to nechápu, když vyložím své konkurenci karty na stůl tak co potom bráni komukoli to proti mě použít, pokud se tedy někdo stane čelnem alliance tak už nemůže nikdy vystoupit?
heh

Každopádně, přečetl jsem si tuhle diskuzi a jediný co mě napadlo je, žes prostě založil tohle vlákno, abys na ISPA mohl nadávat, nebo abys mohl ukázat jak to je nahovno.. pokud máš fakt nějaký otázky, zavolej Štěpánovi, sejděte se, pokecejte a uvidíš .. jedno je ale hodně důležitý, musíš chtít, protože tě nikdo přesvědčovat nebude. Buď chceš a nebo ne, to je tvoje osobní soukromé rozhodnutí. Pokud nechceš, nemá cenu rejpat a snažit se najít co nejvíc temna. Je to zbytečný

IMHO, je to taková hrátka osudu, ti co dospěli k rozhodnutí spolupracovat, ty si cestu k ISPA najdou, ti co ne, maj to asi tak nějak jako ty. Ale tak je to dobře, prostě někdo na to být členem ISPA ready je a někdo do toho rozhodnutí musí dospět ..
0 x
hmm takže odpovídáš úplně na něco jiného, to je marný
0 x