❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB250GS
Re: RB250GS
Nijak, dělá to "inteligentně". Když dorazí paket adresovaný na jeho IPčko, tak vezme IP, MAC a ethernet port kterým to přišlo a odpověď pošle tím samým portem a na danou IP/MAC zpět. Funguje to obvkyle dobře, pokud síť není smyčka.
0 x
Majklik píše:Nijak, dělá to "inteligentně". Když dorazí paket adresovaný na jeho IPčko, tak vezme IP, MAC a ethernet port kterým to přišlo a odpověď pošle tím samým portem a na danou IP/MAC zpět. Funguje to obvkyle dobře, pokud síť není smyčka.
Stejně to dělá staré dobré SVMko

0 x
Vzal jsem ho jen na zkoušku, asi ale zůstanu u 450g. Uvidíme jak to bude v provozu.
Díky.
Díky.
0 x
latence na masinu je vysoka, taky jsem se tomu divil, na pruchod skrz to ale nema zadny vliv
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Máme tu verzi 1.7 http://download.mikrotik.com/swos/changelog.txt
upgrade soubor se liší pro 250GS a pro 260GS
upgrade soubor se liší pro 250GS a pro 260GS
0 x
neví někdo jestli zůstane nastavení když to tam fláknu?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
no když jsem upgradoval na 1.6 tak to tam zůstalo ale to ještě nemusí být u 1.7 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Mate nekdo RB260GS? Mam k nemu nalsedujici pripominky.
- Ledka SFP se nikdy nerozsviti (ani pri zasunutem SFP, ani pri optickem linku, ani pri provozu na optice). Sviti nekomu z Vas?
- V managemantu neni nikde videt, ze SFP ma navazan opticky link. Prehledl jsme to nebo to skutecne nikde neni dostupne?
- Pri pouziti SFP s DDMI mi zobrazuje krom statickych udaju (vendor, oznaceni,SN, ...) pouze Temperature,Voltage,Tx Bias. Zobrauje to nekomu neco vic (treba uroven RX)?
K.
- Ledka SFP se nikdy nerozsviti (ani pri zasunutem SFP, ani pri optickem linku, ani pri provozu na optice). Sviti nekomu z Vas?
- V managemantu neni nikde videt, ze SFP ma navazan opticky link. Prehledl jsme to nebo to skutecne nikde neni dostupne?
- Pri pouziti SFP s DDMI mi zobrazuje krom statickych udaju (vendor, oznaceni,SN, ...) pouze Temperature,Voltage,Tx Bias. Zobrauje to nekomu neco vic (treba uroven RX)?
K.
0 x
Kaja píše:Mate nekdo RB260GS? Mam k nemu nalsedujici pripominky.
K.
Řeší to opravná pre-release verze 1.8
*) fixed problem - Switch could become bricked if too many ACL rules were created (more than 12);
*) make SFP LED work on RB260;
*) make VLANs work on SFP port as well (RB260 only);
*) make SNMP report info about all 6 ethernet ports on RB260;
Download 260GS firmware: http://www.mikrotik.com/download/share/ ... 60_1_8.lzb
0 x
to bych nenahrával, protože na foru píšou že tam ještě pár věcí není dořešeno...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvam se, pokud sem vlakno o RB260GS jen prehlednul ... Ale jde mi o to, zda umi VLANy s tim, ze by umel oddelit vlan kudy leze IPTV od bezneho netu ... Testovat tenhle kousek nekdo ? Kolik toho zvladne ? Dik ... 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...