❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB532 na 400MHz

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
soucez
Kontaktovat uživatele:

RB532 na 400MHz

Příspěvekod soucez » 18 years ago

Tak jsem z Levi objednal normálka RB532 a spozoroval jsem následující odlišnosti od normálu:
1) má to pípák (piezo měnič) pípá při najíždění RouterOS a asi se s tím dá zaměřovat signál? To nevím?
2) CPU jede 399MHz

Za stejný peníze pochopitelně. je to přetaktované z výroby či co?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

soucez píše:Tak jsem z Levi objednal normálka RB532 a spozoroval jsem následující odlišnosti od normálu:
1) má to pípák (piezo měnič) pípá při najíždění RouterOS a asi se s tím dá zaměřovat signál? To nevím?
2) CPU jede 399MHz

Za stejný peníze pochopitelně. je to přetaktované z výroby či co?

No tak tos dostal ten můj kousek, já soi objednal RB532A a došel mi taktovaný na 266 :)
pípák má každý ;)
0 x

level

Příspěvekod level » 18 years ago

starsi serie pipak nemely a jsou tam jinak jumpery na prepinani napajeni
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

level píše:starsi serie pipak nemely a jsou tam jinak jumpery na prepinani napajeni

Tak tak, nikdy na RB532 jsem pípák neměl. Je to nějaká nová série se silnějším CPU.
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 18 years ago

soucez píše:
level píše:starsi serie pipak nemely a jsou tam jinak jumpery na prepinani napajeni

Tak tak, nikdy na RB532 jsem pípák neměl. Je to nějaká nová série se silnějším CPU.

tahle revize je venku už dlouho..jemnuje s 532r5
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

RAket píše:
soucez píše:

Tak to sem měl asi dlouho štěstí na tuto revizi, jinak to že pípá je k ničemu, ale aspoň víš že to naběhlo :) nějaké zaměřování protistanice, nevím...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Leeonek píše:
RAket píše:
soucez píše:

nějaké zaměřování protistanice, nevím...

kdyz das obe radia do modu alignment only, melo by to pipat ;) ;)
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

net.work píše:
Leeonek píše:
RAket píše:
soucez píše:

jj, no ale stejne to delame tak ze jeden sedi u pc a pres ten alignment sleduje hodnoty a rika je pres vysilacku tomu co je na strechu. Vysilacky jsou dneska (takove ty obyc) otazka par stovek :-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

pepulis píše:
net.work píše:
Leeonek píše:
RAket píše:
soucez píše:

jj, no ale stejne to delame tak ze jeden sedi u pc a pres ten alignment sleduje hodnoty a rika je pres vysilacku tomu co je na strechu. Vysilacky jsou dneska (takove ty obyc) otazka par stovek :-)

To jo no.. ted prave taky jdu kaufnout nejake nove ;) jinac ja to alignment ani moc nepouzival, funguje to korektne? chystam se ted, ze budu "presne " dosmerovavat vsechny anteny na siti (na pateri)..
0 x