❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NAT u ZyXel P-660HN

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Grazlll

NAT u ZyXel P-660HN

Příspěvekod Grazlll » 11 years ago

Ahoj,
kdysi dávno jsem se tak nějak pohyboval v prostředí "síťařiny", ale to už je mrtě let a znalosti jsou pryč..
Proto bych potřeboval poradit... Zakoupil jsem server pro vzdálené ovládání elektrického kotle, fajn věcička, jenže mam problém s přístupem z netu.
Jako router používám výše zmíněný ZyXel P660, kde se NAT jeví celkem jednoduše, ale přes to mi to nešlape...
Snažím se proNATovat z veřejné IP na vnitřní IP serveru.. Pokud vytvořim NAT na vnitřní adresu routeru (192.168.0.254) tak se na něj zvenčí dostanu, pakliže ale NAT přepíšu na 192.168.0.1 (vnitřní IP serveru) tak už je to bez reakce...
Pravda, už si bohužel nepamatuju jestli náhodou nemusim mít nastavenou "static rout" místo DHCP..No, prostě si nepamatuju dost věcí a tak bych poprosil o pomoc jestli někdo nevíte co s tim...
Díky moc,
Kuba
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 11 years ago

A odkud to zkousis? Z vnitrni site se chces dostat pres nat zpet do vnitrni site?

Mel by ti bohate stacit portforwarding, tak jak je na strane 139 manualu ftp://ftp.zyxel.com/P-660HN-T1A/user_gu ... 40_ed1.pdf
0 x

Grazlll

Zkoušim to z telefonu púřes 3G síť z uplně jiný adresy jestli narážíš na tohle..;-)
0 x

Grazlll

A ano, tenhle manuál jsem taky viděl, vim co mam kde vyplnit....Ptám se proč to nefunguje...A to už v manuálu nepíšou...
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 11 years ago

Spatne toho muze byt vic nez dost. Mas moznost se na tom serveru podivat jestli tam vubec neco pritece (tcpdump apod.)? Mas na serveru nastavenou spravne gw toho routeru? Atd. atd. Na blbe polozenou otazku dostanes spravnou odpoved jen nahodou.
0 x

Mazzalo

Příspěvekod Mazzalo » 11 years ago

Nemůže být problém v tom že Zyxel běží na 80 portu a "ovládátko" taky? Zkusil bych jedno či druhé hodit na jiný port...
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 11 years ago

Ještě by mohl byt problém pokud v "ovladatku" není nastavena gateway..
0 x
Daniel Tasáry