❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
Cheprer
antispam: Ano

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

okoun píše:
TTcko píše:
Leeonek píše:No a to je právě ono, stačí když mám řešit problém s zarušeným sektorem pro 20 lidí, natož řešit někde v půlce shozenou páteř na které mám půlku lidí. Ale tak samozřejmě chápu, pokud nejsou prachy, těžko si něco koupíš.

To je vývoj, mít 5G na páteři, tak umřu .. :) Jednou zkusíš pořádný spoje a už se ti za žádnou cenu nechce zpět, to radši ušetříš někde jinde, protože zjistíš, že to prostě jinak nejde :) Pamatuju ten neskutečnej nárůst kvality, rychlosti, spokojenosti a hlavně bezstarostnosti, když jsme migrovali poprvý do 10G :) a to zdaleka nebylo v 5G tak nacpáno jak dneska, dneska lidi co mají PtP spoje v 5G nechápu, rušej sami sebe, rušej ostatní, hustěj pásmo a se vším se musej mega srát ..:) Ale musíš najít odvahu a zkusit to, abys pochopil ten rozdíl.

mimochodem peníze nejsou určující, máš spousty možností jak to řešit, od splátek, přes leasing, po Anyplication /bo jak se to jmenuje/ důležitá je vůle to uskutečnit..

sorry za offtopic .. ale NV2 je na sektor :) IMHO

já nevěřím že tady někdo na foru používá dobrovolně na PtP 5GHz :) každý by šel do profipojítek, ale o tom rozhoduje konkurence, obrat atd. Jen už to za kolik kdo nakupuje konekt, je rozhodující. Jako předělat všechno třeba na Anyplication u nás by stálo cca 60 klád bez DPH za měsíc.. Na to prostě nemáme.

TAky se pridam do diskuze, ze stavet vsechny ptp na 10G by bylo krasne, ale kdyby tak bylo tak uz se ted na 10G daji tak opikat spekacky, jelikoz resime ze uz ani ta 10G neni zadna slava, a co dal? 17,24? na tom se neda udelat dalkovej spoj na 10km... a kdyz 10G nejede tak zbyva jedine 5G, o licenci se nebavim sportku sem nevyhral a platit ty luxusni dardy kdyz tam clovek strili treba 10-20MBit by bylo nerentabilni.
Samozrejmne vsechny ptp spoje predelavame na 10G, ale nekde to neumoznuji ekonomicka rentabilnost, nebo dostupnost :-]
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

mitwis

Příspěvekod mitwis » 11 years ago

Zdravím Vás tu jsem amatér tak prosím šetřete mě !!!prosím o pomoc!!!
mám 2xRB435G a 2x kartu R52Hn
chtěl bych z toho vymáčknout maximum má představa je že to poběží na duálních anténách
jak nato děkuji moc poběží na tom kamery...
popřípadně email mitwis@centrum.cz na screenshoty na postup nejlepší
0 x

mitwis

A kolik bych mohl protáhnout za ideálních podmínek jako jsou pYímá viditelnost a zadne rusení?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

v idealnim pripade max pri pouzti vhodnych komponent 8)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

mitwis

to je?
0 x

georgo23

Příspěvekod georgo23 » 11 years ago

Takze po nekonecnem mailovani si se supportem, zaslam mikrotik 6.8.rc1, mam nasazeno bez netwatche 3 den a bez zamrznuti, takze verim ze problem jiz bude vyresen.
Jediny problem Ja vidim v tom, ze o problemu prilis nevedeli ... jinak receno mam pocit ze se problem vice resil zde, nez u nich.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

dyt v5.25 i 5.26 uz taky netuhne ne? aspon ja to nepozoruju uz nikde
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

a kdy to opraví u ubnt? :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

U ubnt mi nikdy nic nezatuhlo.....zaujimalo by ma hapi co myslis?
0 x

hapi

neni to tak dlouho co se tu potrefený husy od ubnt taky projevili a vypadlo z nich že se to sem tam na 6Mbit zasekne a dokonce to mám i jako info přes známého že se někomu stává.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

u ubnt se mi to stava taky , ale nezasekne se na to 6.5Mb , ale vzpamatuje se to,
ma to ale pricinu,
tuhle nam to zacalo delat v jednom smeru dve paterni anteny , rikam si, to neni mozny,
vylezu na strechu , doladim anteny podle signalu a uz to neudelalo , signal se zlepsil o cca 10dB,
mno a vcera znovu , jen preladim o kanal vedle a je zase klid,
takze bych to videl spise na spatnej signal , problemy s rusenim, atd atd
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

to jenom dokazuje že je stejná příčina. Taky se nám nesekal jeden spoj s rychlostí na 6Mbit dokud se na něj neposadil starnet o 5km dál ve stejnym směru.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

hapi píše:a kdy to opraví u ubnt? :-)

jo přesný, v praze ke je rušno je to běžná praxe, pomůže jedině restart
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

georgo23

Příspěvekod georgo23 » 11 years ago

Jste tady vazne vtipni panove, obzvlaste potom mr.hapi, ktery me tu pri mem prvnim prispevku drtil a karal (pripomenu: jak muzu psat mimo tema - naces muj prispevek s celym vlaknem smazal)... a hle ...?
Panove ve vlakne o NV2 pisi o AIRMAXu.......no nic.. to jen tak na okraj. Nevadi - jen doporucuji, napiste vyrobci tady to nikdo nedopise, stejne jako u MIKROTIKU.
Nicmene, spoj stale drzi, nevykazuje zatuhnuti, nerozpada se. Mali nekdo chut, zde je link a muze otestovat:
http://www.mikrotik.com/download/share/ ... 6.8rc1.npk
0 x