okoun píše:TTcko píše:Leeonek píše:No a to je právě ono, stačí když mám řešit problém s zarušeným sektorem pro 20 lidí, natož řešit někde v půlce shozenou páteř na které mám půlku lidí. Ale tak samozřejmě chápu, pokud nejsou prachy, těžko si něco koupíš.
To je vývoj, mít 5G na páteři, tak umřu ..Jednou zkusíš pořádný spoje a už se ti za žádnou cenu nechce zpět, to radši ušetříš někde jinde, protože zjistíš, že to prostě jinak nejde
Pamatuju ten neskutečnej nárůst kvality, rychlosti, spokojenosti a hlavně bezstarostnosti, když jsme migrovali poprvý do 10G
a to zdaleka nebylo v 5G tak nacpáno jak dneska, dneska lidi co mají PtP spoje v 5G nechápu, rušej sami sebe, rušej ostatní, hustěj pásmo a se vším se musej mega srát ..
Ale musíš najít odvahu a zkusit to, abys pochopil ten rozdíl.
mimochodem peníze nejsou určující, máš spousty možností jak to řešit, od splátek, přes leasing, po Anyplication /bo jak se to jmenuje/ důležitá je vůle to uskutečnit..
sorry za offtopic .. ale NV2 je na sektorIMHO
já nevěřím že tady někdo na foru používá dobrovolně na PtP 5GHzkaždý by šel do profipojítek, ale o tom rozhoduje konkurence, obrat atd. Jen už to za kolik kdo nakupuje konekt, je rozhodující. Jako předělat všechno třeba na Anyplication u nás by stálo cca 60 klád bez DPH za měsíc.. Na to prostě nemáme.
TAky se pridam do diskuze, ze stavet vsechny ptp na 10G by bylo krasne, ale kdyby tak bylo tak uz se ted na 10G daji tak opikat spekacky, jelikoz resime ze uz ani ta 10G neni zadna slava, a co dal? 17,24? na tom se neda udelat dalkovej spoj na 10km... a kdyz 10G nejede tak zbyva jedine 5G, o licenci se nebavim sportku sem nevyhral a platit ty luxusni dardy kdyz tam clovek strili treba 10-20MBit by bylo nerentabilni.
Samozrejmne vsechny ptp spoje predelavame na 10G, ale nekde to neumoznuji ekonomicka rentabilnost, nebo dostupnost :-]