❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Venkovni webkamera - jakou vybrat?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
franko

Re: Venkovni webkamera - jakou vybrat?

Příspěvekod franko » 12 years ago

Jak mas resene napajeni pro fotak ? Mas to napajene pomoci PoE ?
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

franko: to zalezi jak je resene napajeni cele kamery. Ale vetsinou je to PoE 24V a za tim nastavitelny DCDC menic napojeny do fotaku. A druhej DCDC menic napaji elektroniku (pokud neumi 24V primo). A topeni kamery je na PoE primo. Tyhle DCDC menice umi i 48V PoE. 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

simtě ten měnič asi není tolik chytrý jako že když si nastavím při 12V in 3,5V out a potom ho přpeojím na 24V in tak se out posune nebo zachová na 3,5V ?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

dnes jsem prvně odzkoušel ty měniče, dal jsem tam zátěž foťák a najendou ten měnič začal bzučet jak spínanej zdroj, je to normální? foťák normálně fungoval.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lwq
Kontaktovat uživatele:

To se mi nikdy nestalo. Videl bych to na poskozeny menic, mozna. Jak daleko je mezi menicem a fotakem ?

A jinak, ten menic funguje tak, ze cokoliv (v rozmezi 3,2V az 40V && o 1,5V vyssi nez vystup) na vstupu prevede na nastavene vystupni napeti ... Bacha, ten trimr nebude linerni, ale logaritmicky ci nejaky hybrid - z puvodnich 5V to na 3V stocim jednou otackou, ale na 12V to je treba otocit aspon 5x ... :mrgreen:
0 x

okoun

lwq píše:franko: to zalezi jak je resene napajeni cele kamery. Ale vetsinou je to PoE 24V a za tim nastavitelny DCDC menic napojeny do fotaku. A druhej DCDC menic napaji elektroniku (pokud neumi 24V primo). A topeni kamery je na PoE primo. Tyhle DCDC menice umi i 48V PoE. 8)

není něco podobného v GM či v GESu prostě v nějakém kamenném obchodě? Nechce se mi vyhazovat tolik za poštu.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

okoun: no muzes to vzit z dx.com, ale trva to ... Idealne vzit treba 10 kousku ... http://dx.com/p/dc-4-40v-to-dc-1-5-35v- ... mer-126108

A jinak, nic podobneho tomu zapojeni s LM2596 sem v ceskych obchodech nenasel ... :roll:

EDIT: Nebo na mypower.cz vezmi taky 10 kousku ci neco k tomu ... :wink:
0 x

tuxmartin

Příspěvekod tuxmartin » 11 years ago

Mohl by mi nekdo dat odkaz na online IP kameru? Idealne Ubiquity airCam. Uvazuju o jeji koupi a rad bych ji videl ve venkovnim provozu.
Stary odkazy jako rtsp://91.202.45.160:554/live/ch00_0 uz vetsinou nefunguji.
0 x

telleke

Příspěvekod telleke » 11 years ago

Jeden stream jede tu zde... rtsp://185.5.227.217:554/live/ch00_0

V noci opravdu nic moc... Když pozovnám AirCam například s FOSCAM camerou, která má pouze 0,3Mpix a 640x480, tak Foscam má mnohem kvalitnější obraz a to stojí ještě o trochu méně než AirCam outdoor...
0 x

tuxmartin

To je Ubiquity airCam? Dole vidim (po vypnuti AdBlocku) logo airVision, takze predpokladam, ze je to ta sama airCam jak jsem o ni psal.

telleke píše:V noci opravdu nic moc... Když pozovnám AirCam například s FOSCAM camerou, která má pouze 0,3Mpix a 640x480, tak Foscam má mnohem kvalitnější obraz a to stojí ještě o trochu méně než AirCam outdoor...

Muzes prosim upresnit co za FOSCAM kameru mas?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

tuxmartin píše:

To je Ubiquity airCam? Dole vidim (po vypnuti AdBlocku) logo airVision, takze predpokladam, ze je to ta sama airCam jak jsem o ni psal.

telleke píše:V noci opravdu nic moc... Když pozovnám AirCam například s FOSCAM camerou, která má pouze 0,3Mpix a 640x480, tak Foscam má mnohem kvalitnější obraz a to stojí ještě o trochu méně než AirCam outdoor...

Muzes prosim upresnit co za FOSCAM kameru mas?

Ano, je to aircam
0 x
Jan Ptáček

tuxmartin

telleke píše:FI8904W

Kamera vypada zajimave. Mas s ni osobni zkusenosti? Idealne porovnani s Ubiquity airCam.

Dost me mrzi rozliseni 640x480, airCam ma 1280x800.
Podle webu vyrobce ma wifi i ethernet. Je to pravda?
Jak se z ni daji tahat fotky? RTSP (nebo podobny) stream je doufam samozrejmost. Navic ma oproti airCam FTP upload. To by mi vyresilo dost problemu.

Docela me zaujala vylepsna verze FI9805W s 1280x960 (1,3Mpx). Ale nikde v CR jsem ji nevidel prodavat, hledam spatne?
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Co se ti na tom líbí? Dyť ty osoby jsou při pohybu strašně rozmazané.
0 x