❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ake anteny na nstreme dual 2,5 km
-
- Kontaktovat uživatele:
ake anteny na nstreme dual 2,5 km
Zdravicko, chcel by som sa poradit ake anteny na 5Ghz by ste mi doporucili na hlavny spoj s ISP na vzdialenosti cca 2,5 km v stredne zarusenom prostredí ... rozmyslam o JRC ale neviem ci tie 29dB alebo staci 24dB ?
0 x
Zkus antény od tyhan.cz. Máme jich několik a spokojenost. 24dBi je až až. V zarušeným prostředí použij "LEM" na anténě.
např. "Směrová anténa PU 605 LEM TM"
http://www.tyhan.cz/index_sub.php?id=10016
např. "Směrová anténa PU 605 LEM TM"
http://www.tyhan.cz/index_sub.php?id=10016
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Dcom antény..velice dobré parametry za rozumnou cenu http://www.wifi-obchod.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=5&category_id=4&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=70
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:mynickname píše:..... a co vravite na JRC 29 ?
že jen idiot nacpe takové antény na 2,5km
je mi po tom uplny h...o, nicmene napisu neco k tomu Leeonkovymu "citatu"...Vazne nevim, jakym zpusobem mas sit postavenou Ty, prolez sem cely forum, nemas nikde v topicu zadnej link na svuj web apod. a 80% Tvych prispevku jsou jen arogantni odpovedi, vesmes na tem "TX Vykon" a "neumis pouzit tlacitko search?". Pokud jsi takovej poctivej dodrzovatel legislativy (uprimne neverim tomu, ze mas VSECHNY spoje zregulovany), jak se tady prezentujes, potom natocim omluvny video a dam ho na YouTube.com

btw, sry za OT.
Naposledy upravil(a) sub_zero dne 04 Jun 2007 09:41, celkem upraveno 1 x.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
-
- Kontaktovat uživatele:
sub_zero píše:Vazne nevim, jakym zpusobem mas sit postavenou Ty, prolez sem cely forum, nemas nikde v topicu zadnej link na svuj web apod. a 80% Tvych prispevku jsou jen arogantni odpovedi, vesmes na tem "TX Vykon" a "neumis pouzit tlacitko search?"
Máš pravdu, taky si všímám zě poslední dobou píšu jen tohle, uvědomuju si to a asi bych toho měl nechat, každopádně mě maximálně vytáčí když si někdo nový napíše:
Potřebuju spoj na 3km co říkáte na 29db antény"
Co to jako je? Ono wifiny se hodně rozšířili a to tak že si může každá lama přes ulici nacpat 33 db antény a myslí si jak jim to skvělě šlape. Nikdo si nečte o tom v jakém pásmu může vysílat a jaké maximální hodnoty musí dodržovat tak neříkej že je ti to jedno. Až nějaké takové pako začne svítit tvým směrem jako v mém případě a ještě si dovolí zapnout turbo mód budeš mluvit jinak, věř tomu. Borečci si udělají sí aby si mohli nasdílet adslko, ok, posunu pásmo, nebudu se s nima handrkovat na 5ce už sice není tak volno jak zazačátku ale někam se vrtnu. Za měsíc doleze nějaký kokin a hodí si 3 všesměrky tak že je s dvěma na mých kanálech aby se mu to nerušilo, taky by tě to nechalo klidným, mě teda ne.... za další měsíc si regulerní firma udělá p2p spoj na stejném kanálu jako můj sektor na 5Ghz, kdyby si dal scan, musí mě vidět protože má klientskou anténu kousek ode mě.....
sub_zero píše:Pokud jsi takovej poctivej dodrzovatel legislativy (uprimne neverim tomu, ze mas VSECHNY spoje zregulovany), jak se tady prezentujes, potom natocim omluvny video a dam ho na YouTube.com![]()
No mám, respektive teï ještě vysílám na 5,1 jedním apčkem kvůli ověření problému s rušením ale to je jen dočasně. Jinak vysílám na 5,4-5,7 kde mám nastavení do 30db (neberu v potaz kabely takže je to trochu míň) a pak vysílám v 5,8 kde mám nastaveno 15db (norma je 14) ,tam jsem kabely započívával protože tam je prostě potřeba každý db. Na 2,4 vysílám 8db sektorama karty nastavené na 14 db (nepočítám kabely.
Přesto všechno funguju ale jak říkám, pak mě zákonitě musí vytáčet jednání ostatních lidí kteří si dají na 2,4Ghz sektor 22db a nechají výkon naplno....
sub_zero píše:Nevim, pokud sem idiot, ze mam na 3km JRCcka, pres stromy, karty na 8dBi a chodi to tak tak...
Předně, mluvilo se tu o 29db verzích parabol, pokud by sis spočítal útlum trasy (což můžou chtít ukázat při kontrole čtu) tak bys zjistil že tyhle antény bys měl nasadit až u spoje nad 8km (záleží jakou si spočítáš rezervu)
Pokud použiješ JRC24 + 8db neberu to jako překračování normy, podle čtu tolerují 33db
sub_zero píše:zrejme provozujes wifi nekde na pastvine, kde nemas zadnou prekazku a leti Ti to rovne) Uvedom si, ze neco jinyho je 2.5km mezi vesnicema nekde 50km od mesta s primou viditelnosti a neco jinyho je 2.5km ve meste nebo nedejboze pres nejakou prekazku...
Čistě pro Tvoje info, 10km ode mě je docela vysoký kopec a uplně nahoře je vysílač. Na něm umístěné technologie rozsívají rušení opravdu silně a hodně daleko, pod vysílačem je vesnička která stojí taktéž na tom kopci a jelikože je to velmi dobrá pozice, narvalo se tam tolik poskytovatelů že by mi mohlo leckteré město závidět

sub_zero píše:ale ocividne, zrovna Tobe bych to nemel vysvetlovat...kdyz mas nejvic prispevku na foru, tak predpokladam, ze jsi nejvice fundovany v tomhle oboru![]()
To vůbec nic neznamená, učím se pořád a to že mám hodně příspěvků je to že jenom někoho drbu jak jsi psal

sub_zero píše:Neber tenhle topic nejak provokativne ci podobne (jak sem napsal vyse, je mi po tom h...o), ale kazdej nazor se ceni, ne??btw, sry za OT.
Neberu neboj

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravicko Leonek neviem podla coho usudzujes slovo novy ci je to podla prispekov alebo podla coho ?... bohuzial ja nemam cas vysedavat a odpisovat tu .. dal som priamu otazku... mam na podobnom spoji JRC 24 a dost to blbne takze potrebujem podobny spoj ale ovela kvalitnejsi tak nevidim poblem preco nepouzit JRC 29 pytam sa len na nazor ludi ci s tym ma niekto skusenosti kto ich pouziva zatial som s tymi antenami nemal docinenia.... a ktomu neriesim ziadnu domacu siet .. ale metropolitnu firemnu siet takze sa tu nejdem hrat s kamaratami cez ulicu aby bolo jasne este ktvojmu prispevku. Ktomu ze si niekto robi s kamaratmi siet cez ulicu mam docinenia a tiez ti nezavidim ze to pises tiez s tym mame kopec problemov... a stym ze to tu uz bolo riesene nevadi riesi sa to znovu.... kludne si moj prispevok mohol ingorovat kedze to tu bolo riesiene... ... nic v zlom 

0 x
mynickname píše:Zdravicko Leonek neviem podla coho usudzujes slovo novy ci je to podla prispekov alebo podla coho ?...
nový příspěvek nebo něčím zajímavý příspěvek který má cenu řešit a nebo ho rozvádět považuju takový který se tu neřeší každé 3 dny znova. Dotaz typu p2p spoj na xx vzdálenost.... poraïte..... se tady řeší opravdu často
mynickname píše:bohuzial ja nemam cas vysedavat a odpisovat tu
to je klasika, nemám čas hledat, nahradil bych to spíše "nechce se mi hledat, raïte teï ". Tahle výmluva mě fakt vždycky pobaví ale nejsi sám, nikomu se totiž nechce hledat, je to už takový standart.... Vyhledáním příslušného tématu by sis zajistil spoustu rad a postřehů. Pokud nemáš 5 minut čas aby sis vyhledal odpověï na svou otázku zžejmě nechápeš princip toho jak funguje fórum.
mynickname píše:mam na podobnom spoji JRC 24 a dost to blbne takze potrebujem podobny spoj ale ovela kvalitnejsi tak nevidim poblem preco nepouzit JRC 29
Pokud ti na podobnou vzdálenost nefungují JRC24 evidentně na tom spoji máš něco špatně, s 24db anténama jde udělat s přehledem kvalitní spoj na 6a více km. To že máš na spoji problém nevyřešíš rozhodně tím že dáš silnější antény, nenech se vysmát. Chce to vyřešit problém proč ti ten spoj nejede, pokud tak učiníš, zjistíš že 29db antény na 3km jsou opravdu zbytečnost.....
mynickname píše:a ktomu neriesim ziadnu domacu siet .. ale metropolitnu firemnu siet takze sa tu nejdem hrat s kamaratami cez ulicu aby bolo jasne este ktvojmu prispevku
No a poslední věc, pokud ti můžu a chceš ode mě po tom co jsem napsal, pokud řešíš opravdu metropolitní firemní sí, zapomeň na nejlevnější antény cos viděl, ušetříš si tím spoustu problémů. Kup si kvalitní 24ky, kvalitní kabely a pigtaily a spoj ti pojede na 3km s rate 54/54 a v normě...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
no zdar.. ok ok to je vsetko pravda je mi jasne ze je to zbytocnost lenze uz je tu par tych ludi co maju siet a pekne to tu zarusili .. a ja idem spoj me da sa povedat v ich ceste... takze ako vyriesim rusenie ?... a co tak pouzit ozarovac a satelitnu parabolu napr 40cm alebo 60 ? ma s tym niekto skusenost... a co povazujes za kvalitne 24ky ?
0 x
mynickname píše:no zdar.. ok ok to je vsetko pravda je mi jasne ze je to zbytocnost lenze uz je tu par tych ludi co maju siet a pekne to tu zarusili .. a ja idem spoj me da sa povedat v ich ceste... takze ako vyriesim rusenie ?... a co tak pouzit ozarovac a satelitnu parabolu napr 40cm alebo 60 ? ma s tym niekto skusenost... a co povazujes za kvalitne 24ky ?
http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=46236
offsetky by taky mohli proti rušení pomoct
0 x
-
- Kontaktovat uživatele: