Zdravím,
s tímto problémem se potýkám již pár let. Projev je tento: na páteři mám pár kusů RB600 nebo 333, většinou jako WDS klient na konci páteře + malé AP v dědince. Pokud do takového RB upgradnu z verze 4.xx verzi 5.xx, dojde k totálnímu zhroucení celé sítě. Proč se to děje, to přesně nevím, ale vypadá to tak, jakoby se z takového RB, který je třeba i na konci složité trasy stala brána pro celou síť a část provozu se tam přesměrovala. Úmyslný zásah někoho vylučuji. Jakmile po velkém boji downgradnu zpět v. 4.xx, je po problému. Rád bych tomu přišel na kloub, skoro bych to viděl na chybu ROS SW, těžko říci. Těch RB600 i 333 je ještě škoda, výkonově na svou práci stačí.
Vím, že to popisuji trošku zmateně, ale těžko se něco přesně zjišťuje, když se po celé položí. Spoléhám spíše na to, že to již někdo řešil a vyřešil.
Díky, mpcz, 10/11/2013
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB600/333 nebo Powerpc ROS = kolaps sítě
Ahoj,
provozuji jak na 5.x , tak na 6.x.
Bez problémové upgrade i stabilní chody zařízení.
Napájení přes jack i poe.
Karty staré i nové, většinou plně obsazené.
Spíš dochází k občasnému " zatuhnutí " , které musí řešit odpojením napájení. Po tom co jsem vyřezal do krytů otvory a přidal ventilátory 80x80 tak jen v parném létě.
Jinak nic.
Spíš dochází k občasnému " zatuhnutí " , které musí řešit odpojením napájení. Po tom co jsem vyřezal do krytů otvory a přidal ventilátory 80x80 tak jen v parném létě.

Jinak nic.
0 x
petrpetr píše:Ahoj,
Jinak nic.
Zdravím,
dík za info, pravděpodobně mám v konfiguraci nějakou anomálii, která na to má vliv. Divné je, že to ve verzi 4.x nevadí a po upgrade SW do 5.x to způsobí kolaps. Síť není routovaná, má jednu transparentní páteř a v každé RB600 je nastavená brána. Nepamatuji se, že by to někdy zatuhlo.
mpcz, 21.11.2013
0 x