❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jednaní s klienty.

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hocimin1

Re: Jednaní s klienty.

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

Mel jsem u jednoho zakaznika taky TP-Linka mesic v pohode, a pak stejny jako ty. Ze se mu do hodiny 10x odpoji internet, pisou mu to okna 7 (neni internet k dispozici) a ze ma slabej signal atd, mobily se na chvili pripoji a zase prepnou na mobilniho. Tak jsem mu tam dal ASUSE RT-N12 s velkejma. Rikal ze je to jeste horsi, ze je to castejsi. Tak jsem se nasral koupil jsem RB951 dal ho tam a uz to vse slape.

Takze dej mu tam klidne na zkousku jinou wifi a uvidis
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Pevnej 20MHz kanal, b/g/n, WPA2-AES a vse slape ... Automatiky vzdy maji tendenci blbnou ... :roll: :mrgreen:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

soooc

Příspěvekod soooc » 11 years ago

lwq píše:Pevnej 20MHz kanal, b/g/n, WPA2-AES a vse slape ... Automatiky vzdy maji tendenci blbnou ... :roll: :mrgreen:

Zjistil jsem, že s nějakým novým FW blbne automatická volba 20 MHz/40 MHz - takže nastavuju 20 MHz napevno a je vyřešeno.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

lwq
Kontaktovat uživatele:

40MHz zvlaste v zarusenem panelaku... Smrt :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

nesouhlasím :-)

máš větší prostor pro to že něco dojde ze širšího kanálu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lwq
Kontaktovat uživatele:

Pche ... Sam si vetsi prostor :lol:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

si to vyzkoušej a nemel. Čim širší kanál, tim víc nosných máš, tam větší šance je že nějaká dojde bez významnějšího rušení. Venku to tak funguje, užším kanálem neprorazíš nic. Několikrát ověřeno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 11 years ago

ja automaticky dávam kanál natvrdo, 20MHz, g-only a WPA2-PSK a podľa konštrukcie bydliska uberem aj výkon.

Čo sa týka klientov, najmä od "menšiny" zistím, že niekde nejde internet, skôr ako príde hláška zo systému :lol: .
Čerstvo včera večer volá pani, že jej nejde net - kontrola zariadenia OK. Chyba v PC. Dnes ráno volá znova že jej nejde net, kontrola OK. Vravím jej že má chybu ona. Jej vyjadrenie je, že potrebuje funkčný internet a že si za to platí. Ja jej na to OK, ked chce môžeme sa prísť pozrieť, ale keď sa ukáže, že je chyba v PC tak zaplati servisný poplatok. Začala sa vyhrážať,že potom nezaplatí internet a podobné reči, na čo som odpovedal, že je to jej rozhodnutie. Keď som jej zopakoval otázku, či teda máme prísť, odpovedala že má odborníka, ktorý jej skontroluje PC, ale potom nech si ju neželáme. Za hodinu som videl, že tam teče povolené maximum. Mal som sto chutí jej zavolať či jej ide net. 8)
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

S tema tplinkama stejna zkusenost , nejnovejsi fw pomaha plus natvrdo kanal , jinak mi to vetsinou sejmuli spis jablecny zarizka pak teprva droidi ... ty droidi tak nejak ze skusenosti mi to delali samsungy a lg u jinejch sem nemel problem zatim
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

ze zkusenosti musim taky rict, ze 20/40 natvrdo na 20 uz par problemu vyresilo
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Zpět k tématu. Náhodou jsem našel na Youtube jeden starší záznam telefonátu nespokojeného zákazníka na Antik:

http://www.youtube.com/watch?v=5a4ZMoEc1VU
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

hapi píše:si to vyzkoušej a nemel. Čim širší kanál, tim víc nosných máš, tam větší šance je že nějaká dojde bez významnějšího rušení. Venku to tak funguje, užším kanálem neprorazíš nic. Několikrát ověřeno.

díky ted to budou všichni dávat :D a jsem v hajzlu.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pepulis

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

Asi to bude blbý dotaz, ale i tak se zeptám. Mám pár klientů (3), kteří z nějakého důvodu (dříve byli ve vedení obce apod., nyní již nejsou) neplatí poplatek za internet. Může mi někdo poradit (třeba to někdo řešil), jak elegantně jim naznačit, že by za službu poskytování int. připojení měli platit (klidně i nějakou malou v "" symbolickou cenu) poplatek? Děkuju za názory.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

Jestli ten duvod kdysi byl pro tebe prinosem, tak ty 3 lidi prezijes ne?
Pokud to nejsou zalohovaci internetu, tak takove nechavam "vyhnit", nezvedam jim rychlost, nestaram se o ne vubec nijak a kdyz se ozvou, ze je problem, tak veskere servisni veci plati hotove na miste, kdyz prijde s pozadavkem na vyssi rychlost, "Protoze mam porad 3M a uz je to jakoze dneska docela malo a vim, ze davate mnohem vic.", tak nasleduje "No to vite, mate stare zarizeni, jestli chcete zvysit rychlost, tak nove stoji tolik a tolik, sepiseme smlouvu na rychlost XY a za 3 dny tam poslu techniky".

Sam od sebe bych za takovym asi nesel, ale nasimulovat problem a u toho se pripomenout muzes jednoduse ;-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

my to resime lidsky, typu:
ten pro pro sit dela cokoliv ma od nas inet zdarma , pripadne je i financne ohodnocen,
ten kdo se jen "veze" na internet prispiva financne ,
a muze si vybrat (prace / penize) a nebo odejit ,
na vyber ma
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam