adam píše:Ahoj všem.
Možná, že v předchozích komentářích jste se k tomu už vyjadřovali, ale přeci jen napíšu svoje postřehy:
- Požadavek na "rozumné" skenování (třeba wifi sken do souboru) je poslaný do wish-listu již dlouho a zatím extra pokrok nebyl.
- Mikrotik API by mělo umět aktivovat sken lokálně a výsledek poslat zpět bez předčasného odpojení a stránkování (nezkoušel jsem).
Co jsem ale zkoušel je lokální připojení přes ssh a jeho výpis do souboru. Protože se jedná o lokální spojení, tak by nemělo dojít k předčasnému rozpojení. Zkuste, jak vám to poběží:Kód: Vybrat vše
/system ssh address=127.0.0.1 port=22 command="/in wi scan wlan1 duration=8s" output-to-file=scan.txt
- skript spouštím na vzdáleném mikrotiku bez safemodu, ke kterému jsem připojený přes ssh (ale jde to i přes winbox a terminal)
- verze mikrotiku musí umět parametr duration a ssh
- po spuštění zadám heslo a čekám, než se klient připojí zpět
- při nahrání ssh-klíčů by se asi neměl pak ptát ani na heslo
- výstup do souboru lze zrušit a nechat výpis jen na obrazovku, ale pokud máte problém s předčasným odpojením, tak by tohle mohlo pomoct
- jak upravit výpis tak, aby měl více znaků na řádku nevím
Tu o tom pisu, ale akodostat funkciu "duration" do MK? Skusal som na v5.24 a nejse to.
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=9&t=44323