❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jakou Sektorovou anténu pro MIMO2x2 na TIKa?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
kavan

Re: Jakou Sektorovou anténu pro MIMO2x2 na TIKa?

Příspěvekod kavan » 11 years ago

Ten diagram vypadá moc hezky. Že by žádný zadní a boční laloky?
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

Ta rfelements mi vychadza horsie ako mala ubnt.
A ta druha vyzera ten plast ako na starych dcom antenach, ci sa to po par rokoch nerozpadne....
0 x

whef

Příspěvekod whef » 11 years ago

Já přemýšlím, že budu dělat úzké sektory na Jirous boxech - klientských a jinak to jistí antény ze sampra. Už jste někdo zkoušel ty jirous boxy jestli to dá 20 stupňů ?
0 x

kavan

Příspěvekod kavan » 11 years ago

No jak jsem slyšel na jednom MK školení. Spousta ISPků se zarušuje samo na jednom stožáru. Takže si myslím že 20-40st. By stačilo. No ještě asi zkusim ten 90 st. Sextant přimo od MK.
0 x

whef

Jak už jsem diskutoval zde dříve jedna firma aj mi taky používáme někdy ty sektory to dělá takto http://wifi.sampro.cz/wifi_sampro_panel ... N518M.html - obrázky u antény. Mají tam ještě ten chudší site. Co vím někde to mají ve dvou řadách nad sebou po 20 stupňích, a prý to je docela selektivní, že v tom směru jen částečně chytá krajní sektory. No mne to zatím příjde trochu jako utopie, a hlavně nechci dávat všude velké skříně na milion mikrotiků jako to mají oni.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

v takovem mnozstvi by stacily single anteny, polovicni mnozstvi a za kadou Groove :) ten rozvadec s hafo RBckama bych fakt rad videl, sazim ze to tam maj nacpany jak sandwich, zadny oddeleni / odstineni apod.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

whef

Náhodou ne, mají to super udělané. Velké sarely v nich parádně zavěšené mikrotiky, všechny koaxy přizeměné, vše v kovových casech. Vypadá to super, a funguje taky, někde jim to nestačí a mají tyhle antény ve dvou řadách nad sebou. No stojí to pěkné prachy takový vysílač.
0 x