❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

airFiber 5GHz 50MHz 1Gbs

Problematika Ubiquiti hardware.
douby
Kontaktovat uživatele:

Re: airFiber 5GHz 50MHz 1Gbs

Příspěvekod douby » 11 years ago

intersil chipset ukazoval jako pohled do historie, kde uznal, že stary prism karty si v zarusenym prostredi veldy lepe nez UBNT high power a ze jim to lidi vraceli s poznamkou "this card sucks" :-) - tak ze z toho intersilu "vykradli" tu prijimaci cast.

jako airfiber 5 je podle mne lowcost FDD spoj a z duvodu ceny absenci polarizacniho duplexoru vyresili dvema antenama. Akorat tam CEO UBNT - Pera rika, ze tam maji nejakou specialni vec co odstinuje ty dve anteny mezi sebou, ale pri zadnim pohledu to vypada jen jako dve anteny spojene tenkym radomem, takze to asi nebude zadnej technologickej zazrak. Bezi to zase ve dvou polarizacich pootocenych o 45°, takze killer obou stavajicich polarizaci :twisted: ...
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Zdalo se mi to, nebo tam to prednasejici ucho vubec nezminilo moznost uzsich kanalu ? By me zajimalo by to predvedlo na 20MHz ci uzsim kanalu v ceskem RF bordelu. 50MHz = 1GBps, tedy 20MHz by mohlo umet full duplexne kolem 400mbps. Obecne by se mi libila moznost do vysilaci casti rvat plny vykon dle VO a prijimat signal velkou antenou. Doufam, ze tuhle novou eletkroniku daji do krabice typu Rocket a bude moci se to pouzit podobne jako nstreme dual, jen o generaci ci dve jinde ... :mrgreen:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

no, poslední dobou ubnt hodně omezuje skládací věci takže pochybuju že vydá duplexní elektroniku pro home made řešení.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lwq
Kontaktovat uživatele:

hapi: tak premyslim, jak moc slozity bude tu elektroniku z toho vyrvat, a narvat do Jirous boxu s externima antenama ... :twisted: ... polarizace OK, anteny dle nejlepsiho vedomi a svedomi ... Akorat asi budou pruser konektory na DPS, ktery tam asik nebudou ... Ale nekdo sikovny, treba pan Stourac ci Insider by neco v tomto gardu vymyslet mohli, ne ? 8)
0 x

Jap

Příspěvekod Jap » 11 years ago

lwq píše:Zdalo se mi to, nebo tam to prednasejici ucho vubec nezminilo moznost uzsich kanalu ? By me zajimalo by to predvedlo na 20MHz ci uzsim kanalu v ceskem RF bordelu. 50MHz = 1GBps, tedy 20MHz by mohlo umet full duplexne kolem 400mbps. Obecne by se mi libila moznost do vysilaci casti rvat plny vykon dle VO a prijimat signal velkou antenou. Doufam, ze tuhle novou eletkroniku daji do krabice typu Rocket a bude moci se to pouzit podobne jako nstreme dual, jen o generaci ci dve jinde ... :mrgreen:

viz zde http://community.ubnt.com/t5/airFiber/AirFiber-5Ghz-Official-Discussion-Thread/m-p/594521

"I asked Robert about minimum channel width and he said it does 10mhz, 20mhz etc. So not sure if that includes 30 or 40 but I assume so."

a

"I found Matt after the show, hoping "Now Shipping" was the answer."
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

pak se nabízí otázka proč to nikdon neudělal na mikrotikáckmy nstreme dual když už je to venku 3 roky. Ano, neni to ACčko ale to jak tak koukám ve 20MHz nebude moc velkej rozdíl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

tak aspon ze sirka kanalu je menitelna .... to mi spadnul kamen se srdce :wink: stejne vidim nektery hovada jak to perou 50 :roll:
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Remember that 1 Gbps is radio speed. It's 500 Mbps real TCP/UDP throughput

čili s 20Mhz kanálem asi tak necelých 200Mbit
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:pak se nabízí otázka proč to nikdon neudělal na mikrotikáckmy nstreme dual když už je to venku 3 roky. Ano, neni to ACčko ale to jak tak koukám ve 20MHz nebude moc velkej rozdíl.
asi se chlapci v Mk věnujou něčemu jinýmu než inovacím v produktové řadě backhaul. mínus pro nás mikrotikáře. ubnt vypadá jako slušně nakopnutá firma s vizí a to dělá v inovacích hodně. já neříkám, že ubnt je teď nej atd. ale musíme uznat, že se činí a ne jen házet špínu, protože jsme vyrostli na Mk...
0 x
Bc. Martin Doubrava

douby
Kontaktovat uživatele:

honzam píše:Remember that 1 Gbps is radio speed. It's 500 Mbps real TCP/UDP throughput

odkud je tato informace? myslel jsem že to je 1Gbps FD.
0 x
Bc. Martin Doubrava

lwq
Kontaktovat uživatele:

Pokud tam na 20MHz protece 200mbps tak to nebude spatny, pokud to bude alespon vyrazne robustnejsi nez bezny spoje. Jinak to bude na nic.

A druha vec - pokud oddelim RX a TX anteny, tak si muzu dovolit (zvlaste v kombinaci s tim aktivnim filterem) i spoje na velkou vzdalenost.

Mam testovaci sajt/link na 64km - by me zajimalo co by ten spoj zvladnul ... :lol:
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 11 years ago

douby píše:
hapi píše:pak se nabízí otázka proč to nikdon neudělal na mikrotikáckmy nstreme dual když už je to venku 3 roky. Ano, neni to ACčko ale to jak tak koukám ve 20MHz nebude moc velkej rozdíl.
asi se chlapci v Mk věnujou něčemu jinýmu než inovacím v produktové řadě backhaul. mínus pro nás mikrotikáře. ubnt vypadá jako slušně nakopnutá firma s vizí a to dělá v inovacích hodně. já neříkám, že ubnt je teď nej atd. ale musíme uznat, že se činí a ne jen házet špínu, protože jsme vyrostli na Mk...

Rozumnej postoj. Osobne jsem MK radia opustil s prichodem UBNT M5 reseni a nelituju toho. MK ma u nas misto, ale co se radii tyce, tak untn. Obcas koupim mikrotika, vyzkousim a az jednou bude lepsi, tak ho zase zacneme nasazovat, i kdyz to zatim moc nevypada.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

I found Matt after the show, hoping "Now Shipping" was the answer.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

douby píše:
honzam píše:Remember that 1 Gbps is radio speed. It's 500 Mbps real TCP/UDP throughput

odkud je tato informace? myslel jsem že to je 1Gbps FD.

Ber to tak že airFiber 24Ghz má psanou propustnost 1,4Gbit FD. Což v podání UBNT znamená 700+700Mbit = 1,4Gbit.
Reál je tedy 700Mbit TCP.

U AirFiberu 5Ghz píšou 1Gbit FD. Což zase v jejich terminologii znamená 500 tam a 500 zpátky.
Takže to pojítko bude v ideálních podmínkách a v 50Mhz kanále přenášet 500Mbit TCP.
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

aha ok, v ubnt terminologii nejsem zběhlý
0 x
Bc. Martin Doubrava